Prospect Etoricoxib Sandoz comprimate filmate

Substanța activă: etoricoxibum
Producator: Lek Pharmaceuticals d.d., Salutas Pharma GmbH
Clasa ATC: [M01AH]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >>
Etoricoxib Sandoz 30 mg comprimate filmate
Etoricoxib Sandoz 60 mg comprimate filmate
Etoricoxib Sandoz 90 mg comprimate filmate
Etoricoxib Sandoz 120 mg comprimate filmate

Indicații Etoricoxib Sandoz comprimate filmate:

• Etoricoxib Sandoz face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori selectivi de COX-2. Acestea aparţin unei clase de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
• Etoricoxib Sandoz ajută la reducerea durerii şi tumefacţiei (inflamaţiei) de la nivelul articulaţiilor şi muşchilor la persoanele cu artroză, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă şi gută.
• Etoricoxib Sandoz este utilizat şi pentru tratamentul de scurtă durată al durerii de intensitate moderată apărută după intervenţiile chirurgicale dentare
• Etoricoxib Sandoz este indicat la adulți și adolescenți cu vârsta de 16 ani și peste

Ce este artroza?
Artroza este o boală a articulaţiilor. Ea este determinată de distrugerea treptată a cartilajelor care protejează extremităţile oaselor. Aceasta produce tumefacţie (inflamaţie), durere, sensibilitate, blocare articulară şi impotenţă funcţională.

Ce este poliartrita reumatoidă?
Poliartrita reumatoidă este o boală inflamatoare a articulaţiilor de lungă durată. Aceasta produce durere, blocare articulară, tumefacţie, cu reducerea progresivă a mişcării în articulaţiile pe care le afectează. Ea poate produce, de asemenea, inflamaţie la nivelul altor zone ale corpului.

Ce este guta?
Guta este o boală caracterizată prin accese bruşte, recurente de inflamaţie foarte dureroasă şi înroşire la nivelul articulaţiilor. Ea este provocată de depozitarea de cristale minerale în articulaţie.

Ce este spondilita anchilozantă?
Spondilita anchilozantă este o afecţiune inflamatoare la nivelul coloanei vertebrale şi articulaţiilor mari.

Contraindicații:

Nu luați Etoricoxib Sandoz
- dacă sunteţi alergic la Etoricoxib Sandoz sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă sunteţi alergic la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv acid acetilsalicilic şi inhibitori de COX-2 (vezi Reacţii adverse posibile)
- dacă aveţi în prezent un ulcer gastric sau sângerări gastrice sau intestinale
- dacă aveţi boală gravă a ficatului
- dacă aveţi boală gravă a rinichilor
- dacă sunteţi sau aţi putea fi gravidă sau dacă alăptaţi (vezi „Sarcina şi alăptarea”)
- dacă aveţi vârsta sub 16 ani
- dacă aveţi boală inflamatoare intestinală, cum este boala Crohn, colita ulcerativă sau colită
- dacă medicul dumneavoastră v-a diagnosticat cu tulburări ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă (formă moderată sau severă), angină pectorală (durere în piept) sau dacă aţi avut în trecut infarct miocardic, bypass chirurgical, boală arterială periferică (circulaţie deficitară la nivelul gambelor sau picioarelor determinată de îngustarea sau blocarea arterelor) sau orice fel de accident vascular cerebral (inclusiv accident vascular cerebral ischemic tranzitor sau AIT). Etoricoxib poate creşte uşor riscul dumneavoastră de infarct miocardic şi accident vascular cerebral şi de aceea nu trebuie utilizat la cei care au avut deja tulburări cardiace sau accident vascular cerebral
- dacă aveţi hipertensiune arterială care nu este controlată prin tratament (verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră sau asistenta în cazul în care nu sunteţi sigur dacă tensiunea dumneavoastră arterială este controlată adecvat)

Dacă credeţi că oricare dintre aceste situaţii este valabilă în cazul dumneavoastră, nu utilizaţi comprimatele până nu discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Administrare Etoricoxib Sandoz comprimate filmate:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru Etoricoxib Sandoz 30 mg comprimate filmate

Artroză
Doza recomandată este de 30 mg (echivalent cu 1 comprimat filmat Etoricoxib Sandoz 30 mg) o dată pe zi, crescând până la maxim 60 mg (echivalent cu 2 comprimate filmate de Etoricoxib Sandoz 30 mg) o dată pe zi, dacă este necesar.

Poliartrită reumatoidă
Doza recomandată este de 90 mg (echivalent cu 3 comprimate filmate de Etoricoxib Sandoz 30 mg) o dată pe zi.

Spondilită anchilozantă
Doza recomandată este de 90 mg (echivalent cu 3 comprimate filmate de Etoricoxib Sandoz 30 mg) o dată pe zi.

Afecţiuni dureroase acute
Etoricoxib Sandoz trebuie utilizat doar pentru perioada dureroasă acută.

Gută
Doza recomandată este de 120 mg (echivalent cu 4 comprimate filmate de Etoricoxib Sandoz 30 mg) o dată pe zi, şi trebuie administrată doar în perioada dureroasă acută, limitată la o perioadă maximă de 8 zile de tratament.

Dureri după intervenţii chirurgicale dentare
Doza recomandată este de 90 mg (echivalent cu 3 comprimate filmate de Etoricoxib Sandoz 30 mg) o dată pe zi, limitată la o perioadă maximă de 3 zile de tratament.

Pentru Etoricoxib Sandoz 60 mg comprimate filmate

Artroză
Doza recomandată este de 30 mg (nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 60 mg) o dată pe zi, crescând până la maxim 60 mg (echivalent cu 1 comprimat filmat de Etoricoxib Sandoz 60 mg) o dată pe zi, dacă este necesar.

Poliartrită reumatoidă
Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 60 mg. Pentru tratamentul poliartritei reumatoide este disponibilă o altă concentraţie - Etoricoxib Sandoz 90 mg.

Spondilită anchilozantă
Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 60 mg. Pentru tratamentul spondilozei anchilozante este disponibilă o altă concentraţie - Etoricoxib Sandoz 90 mg.

Afecţiuni dureroase acute
Etoricoxib Sandoz trebuie utilizat doar pentru perioada dureroasă acută.

Gută
Doza recomandată este de 120 mg (echivalent cu 2 comprimate filmate de Etoricoxib Sandoz 60 mg) o dată pe zi, şi trebuie administrată doar în perioada dureroasă acută, limitată la o perioadă maximă de 8 zile de tratament.

Dureri după intervenţii chirurgicale dentare
Doza recomandată este de 90 mg limitată la o perioadă maximă de 3 zile de tratament. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 60 mg. Pentru tratamentul durerii după intervenţii chirurgicale dentare este disponibilă o altă concentraţie - Etoricoxib Sandoz 90 mg.

Pentru Etoricoxib Sandoz 90 mg comprimate filmate

Artroză
Doza recomandată este de 30 mg o dată pe zi, crescând până la maxim 60 mg. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 90 mg. Pentru tratamentul artrozei este disponibilă o altă concentraţie - Etoricoxib Sandoz 30 mg.

Poliartrită reumatoidă
Doza recomandată este de 90 mg (echivalent cu 1 comprimat Etoricoxib Sandoz 90 mg) o dată pe zi.

Spondilită anchilozantă
Doza recomandată este de 90 mg (echivalent cu 1 comprimat Etoricoxib Sandoz 90 mg) o dată pe zi.

Afecţiuni dureroase acute
Etoricoxib Sandoz trebuie utilizat doar pentru perioada dureroasă acută.

Gută
Doza recomandată este de 120 mg o dată pe zi şi trebuie administrată doar în perioada dureroasă acută, limitată la o perioadă maximă de 8 zile de tratament. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 90 mg. Pentru tratamentul gutei este disponibilă o altă concentraţie – Etoricoxib Sandoz 120 mg.

Dureri după intervenţii chirurgicale dentare
Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi (echivalent cu 1 comprimat Etoricoxib Sandoz 90 mg), limitată la o perioadă maximă de 3 zile de tratament.

Pentru Etoricoxib Sandoz 120 mg comprimate filmate

Artroză
Doza recomandată este de 30 mg o dată pe zi, crescând până la maxim 60 mg. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 120 mg. Pentru tratamentul artrozei este disponibilă o altă concentraţie - Etoricoxib Sandoz 30 mg.

Poliartrită reumatoidă
Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 120 mg. Pentru tratamentul poliartritei reumatoide este disponibilă o altă concentraţie - Etoricoxib Sandoz 90 mg.

Spondilita anchilozantă
Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 120 mg. Pentru tratamentul spondilitei anchilozante este disponibilă o altă concentraţie - Etoricoxib Sandoz 90 mg.

Afecţiuni dureroase acute
Etoricoxib Sandoz trebuie utilizat doar pentru perioada dureroasă acută.

Gută
Doza recomandată este de 120 mg (echivalent cu 1 comprimat Etoricoxib Sandoz 120 mg) o dată pe zi, şi trebuie administrată doar în perioada dureroasă acută, limitată la o perioadă maximă de 8 zile de tratament.

Dureri după intervenţii chirurgicale dentare
Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi, limitată la o perioadă maximă de 3 zile de tratament. Această doză nu se poate obţine cu Etoricoxib Sandoz 120 mg. Pentru tratamentul durerilor după intervenţii chirurgicale dentare este disponibilă o altă concentraţie
- Etoricoxib Sandoz 90 mg.

Administrarea la copii şi adolescenţi
Etoricoxib Sandoz nu trebuie administrat copiilor sau adolescenţilor cu vârsta sub 16 ani.

Pacienţi vârstnici
Pentru pacienţii vârstnici nu este necesară ajustarea dozei. La fel ca în cazul altor medicamente, trebuie avut grijă la administrarea acestui medicament la pacienţii vârstnici.

Persoane cu afecţiuni hepatice
- Dacă aveţi o boală hepatică uşoară, nu trebuie să utilizaţi mai mult de 60 mg pe zi.
- Dacă aveţi boală hepatică moderată, nu trebuie să utilizaţi mai mult de 30 mg pe zi.

Nu utilizaţi mai mult decât doza recomandată pentru boala dumneavoastră. Din când în când, medicul dumneavoastră va dori să discutaţi despre tratamentul efectuat. Este important să utilizaţi cea mai mică doză care să vă controleze durerea şi nu trebuie să luaţi Etoricoxib Sandoz mai mult timp decât este necesar. Se recomandă aceasta deoarece riscul de infarct miocardic şi accident vascular cerebral poate să crească după tratament prelungit, în special cu doze mari.

Cale/mod de administrare
Etoricoxib Sandoz se utilizează pe cale orală. Luați comprimatele o dată pe zi. Etoricoxib Sandoz poate fi luat cu sau fără alimente. Debutul acțiunii Etoricoxib Sandoz poate fi mai rapid dacă este administrat fără alimente.

Dacă aţi utilizat mai mult Etoricoxib Sandoz decât trebuie
Nu trebuie să utilizaţi niciodată mai multe comprimate decât vă recomandă medicul dumneavoastră. În cazul în care luaţi prea multe comprimate de Etoricoxib Sandoz, trebuie să solicitaţi imediat un consult medical.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Etoricoxib Sandoz
Este important să utilizaţi Etoricoxib Sandoz aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Dacă uitaţi să luaţi o doză, urmaţi tratamentul în continuare, conform schemei recomandate. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Etoricoxib Sandoz comprimate filmate:

- Substanţa activă este etoricoxib.
- Etoricoxib Sandoz 30 mg comprimate filmate - fiecare comprimat filmat conţine etoricoxib 30 mg
- Etoricoxib Sandoz 60 mg comprimate filmate - fiecare comprimat filmat conţine etoricoxib 60 mg
- Etoricoxib Sandoz 90 mg comprimate filmate - fiecare comprimat filmat conţine etoricoxib 90 mg
- Etoricoxib Sandoz 120 mg comprimate filmate - fiecare comprimat filmat conţine etoricoxib 120 mg

- Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat de calciu (anhidru), celuloză microcristalină, povidonă K29-32, stearat de magneziu ,croscarmeloză sodică, hipromeloză, lactoză monohidrat, dioxid de titan, triacetină
Comprimatele de Etoricoxib Sandoz 30 mg, Etoricoxib Sandoz 60 mg şi Etoricoxib Sandoz 120 mg conţin şi indigotină (E132) și oxid galben de fer (E 172).

Precauții:

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Etoricoxib Sandoz în cazul în care oricare dintre următoarele este valabilă în cazul dumneavoastră:

- aveţi istoric de hemoragie gastrică sau ulcer.
- sunteţi deshidratat, de exemplu din cauza unui acces prelungit de vărsături sau diaree.
- prezentaţi edeme din cauza retenţiei de lichide.
- aveţi istoric de insuficienţă cardiacă sau orice altă formă de boală a inimii.
- aveţi istoric de hipertensiune arterială. Etoricoxib Sandoz, în special în doze mari, poate creşte tensiunea arterială la unii pacienţi, iar, din când în când, medicul dumneavoastră va dori să vă verifice tensiunea arterială.
- aveţi istoric de boală a ficatului sau rinichilor.
- sunteţi în tratament pentru o infecţie. Etoricoxib Sandoz poate masca sau ascunde febra, care este un semn al infecţiei.
- încercaţi să deveniţi gravidă.
- sunteţi în vârstă (de exemplu, aveţi vârsta peste 65 ani).
- aveţi diabet zaharat, colesterol crescut sau sunteţi fumător. Acestea pot creşte riscul dumneavoastră de boală cardiacă.

În cazul în care nu sunteţi sigur dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Etoricoxib Sandoz pentru a vedea dacă acest medicament este potrivit pentru dumneavoastră.

Etoricoxib Sandoz este la fel de eficace atât la pacienţii vârstnici cât şi la adulţii mai tineri. Dacă sunteţi în vârstă (de exemplu, aveţi vârsta peste 65 ani), medicul dumneavoastră va dori să vă urmărească corespunzător. Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii vârstnici.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
La unii pacienţi care utilizează Etoricoxib Sandoz s-au raportat ameţeli şi somnolenţă. În cazul în care prezentaţi ameţeli sau somnolenţă nu trebuie să conduceţi vehicule. În cazul în care prezentaţi ameţeli sau somnolenţă nu trebuie să folosiţi unelte sau utilaje.

Etoricoxib Sandoz conţine lactoză.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la anumite categorii de glucide, vă rugăm să îl întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Etoricoxib Sandoz comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă prezentaţi oricare dintre aceste manifestări, trebuie să opriţi administrarea Etoricoxib Sandoz şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră:
- apar sau se agravează dificultăţi la respiraţie, dureri în piept sau umflare a gleznelor
- colorare în galben a pielii şi a albului ochilor (icter) - acestea sunt semne ale afecţiunilor ficatului
- dureri de stomac severe sau continue sau scaunele dumneavoastră devin de culoare neagră
- o reacţie alergică - care poate include afecţiuni ale pielii cum sunt ulceraţii sau vezicule sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului care poate determina dificultăţi la respiraţie

Următoarele reacţii adverse pot să apară în timpul tratamentului cu Etoricoxib Sandoz:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 persoană din 10):
- dureri la nivelul stomacului

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
- senzaţie de gură uscată (umflare şi durere după extracţie dentară)
- umflare a picioarelor şi/sau a gambelor din cauza retenţiei de lichide (edeme)
- ameţeli, durere de cap
- palpitații (bătăi rapide sau neregulate ale inimii), ritm cardiac neregulat (aritmii)
- creștere a tensiunii arteriale
- respiraţie şuierătoare sau scurtare a respiraţiei (bronhospasm)
- constipație, flatulență (gaze intestinale în exces), gastrită (inflamaţie a mucoasei gastrice), arsuri în capul pieptului, diaree, indigestie (dispepsie)/disconfort la nivelul stomacului, greață, stare de rău (vărsături), inflamaţie a esofagului, ulceraţii la nivelul gurii
- modificări ale analizelor de sânge care investighează funcţia ficatului
- vânătăi
- stare de slăbiciune şi oboseală, simptome asemănătoare gripei

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
- gastroenterită (inflamație a tractului gastro-intestinal care afectează atât stomacul cât și intestinul subțire/probleme la nivelul stomacului), infecţii la nivelul căilor respiratorii superioare, infecţii ale tractului urinar
- scădere a numărului de celule s roşii din sânge, scădere a numărului de celule albe din sânge, scădere a numărului de trombocite din sânge
- hipersensibilitate (o reacție alergică incluzând incluzând apariţia de pete pe piele, care pot fi atât de severe încât să necesite asistenţă medicală de urgenţă)
- creşteri sau scăderi ale poftei de mâncare, creştere în greutate
- anxietate, depresie, scădere a acuităţii mintale; senzaţia de a vedea, simţi sau auzi lucruri care nu există în realitate (halucinaţii)
- modificare a gustului, insomnie, senzaţie de amorţeală sau furnicături, somnolenţă
- vedere înceţoşată, iritaţie şi înroşire la nivelul ochilor
- senzaţie de ţiuituri în urechi, ameţeală (senzaţie de rotire în timp ce stai nemişcat)
- ritm cardiac anormal (fibrilaţie atrială), bătăi rapide ale inimii, insuficienţă cardiacă, senzaţie de apăsare, presiune sau greutate în piept (angină pectorală), infarct miocardic
- înroşire trecătoare la nivelul pielii, accident vascular cerebral, accident vascular cerebral ischemic tranzitor, creştere severă a tensiunii arteriale, inflamaţie a vaselor de sânge
- tuse, dificultate la respiraţie, sângerare nazală,
- balonare la nivelul stomacului sau intestinului, modificări ale ale mişcărilor intestinelor (peristaltism intestinal), senzaţie de gură uscată, ulcer gastric, inflamaţie a mucoasei gastrice care se poate agrava şi poate determina sângerare, sindrom de colon iritabil, inflamaţie a pancreasului
- umflare a feţei, erupţie trecătoare pe piele sau senzaţie de mâncărime la nivelul pielii, înroşirea pielii
- crampe/spasme musculare, dureri/rigiditate musculară
- valori crescute ale potasiului în sânge, modificări ale valorilor testelor care investighează funcţia rinichilor (analize de sânge sau urină), afecţiuni grave ale rinichilor
- dureri în piept

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
- angioedem (o reacţie alergică constând în umflare a feţei, buzelor, limbii şi/sau a gâtului care poate determina dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire, şi care poate fi atât de severă încât să necesite asistenţă medicală de urgenţă)/reacţie anafilactică/anafilactoidă inclusiv şoc (o reacţie alergică gravă ce necesită asistenţă medicală de urgenţă)
- confuzie, agitaţie
- probleme cu ficatul (hepatită)
- valori scăzute ale sodiului în sânge
- insuficienţă hepatică, colorare în galben a pielii şi a albului ochilor (icter)
- reacţii adverse severe la nivelul pielii

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

După ce începeţi să utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente, este posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să vă urmărească îndeaproape pentru a verifica dacă medicamentele pe care le luaţi acţionează adecvat:
- medicamente care vă subţiază sângele (anticoagulante), cum este warfarina
- rifampicină (un antibiotic)
- metotrexat (un medicament utilizat pentru supresia sistemului imun, folosit adesea în poliartrita reumatoidă)
- medicamente utilizate pentru controlul hipertensiunii arteriale şi insuficienţei cardiace denumite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) şi antagonişti ai receptorilor de angiotensină, exemplele incluzând enalapril şi ramipril, losartan şi valsartan
- litiu (un medicament utilizat pentru tratamentul anumitor tipuri de depresie)
- diuretice (medicamente care cresc diureza)
- ciclosporină sau tacrolimus (medicamente utilizate pentru supresia sistemului imun)
- digoxină (un medicament pentru tratamentul insuficienţei cardiace şi aritmiilor cardiace)
- minoxidil (un medicament utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale)
- comprimate sau soluţie orală de salbutamol (un medicament pentru astmul bronşic)
- anticoncepţionale
- terapie de substituţie hormonală
- acid acetilsalicilic, riscul de ulcere gastrice fiind mai mare dacă utilizaţi Etoricoxib Sandoz împreună cu acid acetilsalicilic.
- Etoricoxib Sandoz poate fi luat împreună cu doze mici de acid acetilsalicilic. Dacă luaţi în mod obişnuit doze mici de acid acetilsalicilic pentru a preveni infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral, nu trebuie să opriţi administrarea acestuia, fără să discutaţi în prealabil cu medicul dumneavoastră.
- nu utilizaţi doze mari de acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare în timpul tratamentului cu Etoricoxib Sandoz

Administrarea de Etoricoxib Sandoz comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Sarcina
Comprimatele de Etoricoxib Sandoz nu trebuie administrate în timpul sarcinii. Nu utilizaţi comprimatele dacă sunteţi gravidă sau consideraţi că aţi putea fi gravidă sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă. Dacă rămâneţi gravidă, întrerupeţi administrarea comprimatelor şi informaţi-l pe medicul dumneavoastră. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă nu sunteţi sigură sau dacă aveţi nevoie de sfaturi suplimentare.

Alăptarea
Nu se cunoaşte dacă Etoricoxib Sandoz se excretă în laptele uman. Dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi, informaţi-l pe medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Etoricoxib Sandoz. În cazul în care utilizaţi Etoricoxib Sandoz, nu trebuie să alăptaţi.

Fertilitatea
Utilizarea Etoricoxib Sandoz poate îngreuna posibilitatea de a rămâne gravidă. Trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră dacă intenționați să rămâneți gravidă sau întâmpinați probleme în a rămâne gravidă.

Prezentare ambalaj:

Comprimatele filmate de Etoricoxib Sandoz sunt disponibile în 4 concentrații:

Etoricoxib Sandoz 30 mg comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe de culoare albastru-verzui.
Etoricoxib Sandoz 60 mg comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare verde închis.
Etoricoxib Sandoz 90 mg comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare albă.
Etoricoxib Sandoz 120 mg comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare verde deschis.

Mărimi de ambalaj: 5, 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 49, 50, 56, 60, 84, 90, 98, 100 comprimate filmate în blistere sau în flacoane cu desicant cu capac cu filet.
Desicantul este utilizat pentru menținerea uscată a comprimatelor; desicantul nu trebuie înghițit.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament un necesită condiții speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă etoricoxibum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Etoricoxib Sandoz comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Etoricoxib Sandoz comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.