Prospect Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă

Substanța activă: irinotecanum
Producator: Koanaa Healthcare Limited, Marea Britanie
Clasa ATC: [L01XX]: antineoplazice si imunomodulatoare >> citostatice >> alte citostatice >> alte citostatice
Irinotecan Koanaa aparţine unei clase de medicamente denumite citostatice (medicamente împotriva cancerului).

Indicații Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

Acest medicament este utilizat la adulţi în tratamentul cancerului avansat de colon sau rect, fie împreună cu alte medicamente (de exemplu, 5-fluorouracil/acid folinic, bevacizumab, cetuximab, capecitabină), fie singur.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Irinotecan Koanaa:
- dacă sunteţi alergic la clorhidrat de irinotecan trihidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- dacă aveţi orice fel de boală intestinală sau dacă aţi avut în trecut obstrucţie a intestinului;
- dacă alăptaţi;
- dacă aveţi valori crescute ale bilirubinei în sânge (de peste trei ori mai mari decât limita superioară a normalului);
- dacă nu aveţi suficiente celule ale sângelui (aveţi insuficienţă severă a măduvei osoase);
- dacă aveţi o stare precară de sănătate (stare evaluată după un standard internaţional)
- dacă utilizaţi preparate naturale care conţin sunătoare (Hypericum perforatum).

Pentru mai multe informaţii cu privire la contraindicaţiile cetuximab, bevacizumab sau capecitabinei, vă rugăm să consultaţi prospectul acestor medicamente.

Administrare Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

Irinotecan Koanaa se administrează sub formă de perfuzie într-o venă, cu durata de 30-90 minute. Cantitatea de perfuzie care vi se administrează depinde de vârstă, greutate şi starea generală de sănătate. Depinde, de asemenea, si de orice alt tratament pe care l-aţi primit pentru cancer. Medicul dumneavoastră va calcula suprafaţa dumneavoastră corporală în metri pătraţi (m2).

- Dacă aţi fost tratat anterior cu 5-fluorouracil, în mod normal, vi se va administra ca tratament numai clorhidrat de irinotecan trihidrat, începând cu o doză de 350 mg/m2, la fiecare 3 săptămâni.
- Dacă nu vi s-a administrat anterior chimioterapie, în mod normal veţi fi tratat cu clorhidrat de irinotecan 180 mg/ m2, la fiecare două săptămâni. Acest tratament va fi urmat de acid folinic şi 5fluorouracil.
- De asemenea, este posibil să vi se administreze irinotecan în asociere cu medicamente împotriva cancerului care conţin bevacizumab, 5-fluorouracil şi acid folinic.
- Dacă vi se administrează irinotecan în asociere cu un medicament care conţine cetuximab, irinotecanul trebuie să vi se administreze după cel puţin 1 oră de la încheierea perfuziei cu cetuximab.

Copii şi adolescenţi
Irinotecan nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi.

Dacă utilizaţi mai mult Irinotecan Koanaa decât trebuie sau dacă uitaţi să utilizaţi Irinotecan Koanaa
Întrucât, de obicei, irinotecanul vă este administrat de către un medic, farmacist sau asistentă medicală, este puţin probabil să vă fie administrată o cantitate prea mare sau să se omită administrarea unei doze.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Compoziție Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

• Substanța activă este clorhidratul de irinotecan trihidrat. Concentratul pentru soluţie perfuzabilă conţine clorhidrat de irinotecan trihidrat 20 mg per ml, echivalent cu irinotecan 17,33 mg per ml.
‐ Un flacon cu 2 ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă conţine clorhidrat de irinotecan trihidrat 40 mg.
‐ Un flacon cu 5 ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă conţine clorhidrat de irinotecan trihidrat 100 mg.
‐ Un flacon cu 15 ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă conţine clorhidrat de irinotecan trihidrat 300 mg.

• Excipienți: sorbitol (E 420), acid lactic, hidroxid de sodiu, acid clorhidric, apă pentru preparate injectabile.

Precauții:

Tratamentul vă va fi administrat de către un medic sau o asistentă medicală cu experienţă în utilizarea acestor tipuri de tratamente şi gestionarea efectelor lor secundare, care de obicei sunt temporare.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a utiliza irinotecan:
- dacă aveţi orice fel de boală intestinală sau dacă aţi avut în trecut obstrucţie a intestinului;
- dacă aveţi probleme cu rinichii sau cu ficatul;
- dacă aveţi o tulburare genetică asociată cu o activitate redusă a enzimei UGT1A1 (uridin difosfat glucuronoziltransferaza 1A1);
- dacă aveţi probleme cu inima;
- dacă fumaţi, aveţi tensiunea arterială crescută sau colesterolul crescut, deoarece acestea pot creşte riscul de probleme la nivelul inimii, în timpul tratamentului cu acest medicament;
- dacă aţi fost vaccinat sau urmează să vi se facă orice fel de vaccin.

Dacă una sau mai multe din următoarele reacţii adverse apar, vă rugăm să îl informaţi cât mai curând posibil pe medicul dumneavoastră, pe farmacist sau asistenta medicală, deoarece aceste reacții adverse trebuie tratate imediat

1) Primele 24 de ore după administrarea de Irinotecan Koanaa

În timpul administrării de irinotecan (30-90 de minute) şi la scurt timp după administrare, puteţi avea unele dintre următoarele simptome:
‐ diaree
‐ transpiraţii
‐ crampe abdominale
‐ lăcrimare
‐ tulburări de vedere
‐ stare generală de rău
‐ tensiune arterială scăzută
‐ salivaţie excesivă

Termenul medical care denumeşte aceste simptome este sindromul colinergic acut, care poate fi tratat (cu atropină). Dacă aveţi oricare dintre aceste simptome, anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră, care vă va administra tratamentul necesar.

2) Începând din prima zi după administrarea Irinotecan Koanaa şi până la următorul ciclu de tratament

În această perioadă puteţi avea diferite simptome, care pot fi grave şi pot necesita tratament imediat, precum şi supraveghere atentă.

- Diaree
Dacă diareea apare la mai mult de 24 de ore după administrarea de irinotecan ("diaree tardivă"), aceasta poate fi gravă. De obicei, apare la aproximativ 5 zile după administrare. Diareea trebuie tratată imediat şi trebuie supravegheată îndeaproape. Imediat după primele scaune de consistenţă lichidă procedaţi după cum urmează:

1. Luaţi orice tratament antidiareic recomandat de către medicul dumneavoastră, exact aşa cum v-a spus medicul. Tratamentul nu trebuie modificat fără recomandarea medicului. Tratamentul antidiareic recomandat este cel cu loperamidă (doza iniţială 4 mg, iar apoi câte 2 mg la intervale de 2 ore, inclusiv în timpul nopţii). Tratamentul antidiareic trebuie continuat timp de cel puţin 12 ore după ultimele scaune de consistenţă lichidă. Doza de loperamidă recomandată nu trebuie luată pe o perioadă mai mare de 48 de ore.
2. Beţi imediat cantităţi mari de apă şi de lichide de rehidratare (adică apă plată, apă minerală, băuturi carbogazoase, supă sau tratament oral de rehidratare).
3. Informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră, care vă supraveghează tratamentul, şi spuneţi-i despre diaree. Dacă nu îl puteţi contacta pe medic, adresaţi-vă secţiei din spital unde vi se administrează tratamentul cu irinotecan. Este foarte important ca personalul medical să fie informat despre apariţia diareei.

Trebuie să spuneţi imediat medicului sau personalului din secţia din spital care se ocupă de supravegherea tratamentului cu irinotecan, dacă:
- aveţi greaţă şi vărsături asociate cu diaree
- aveţi febră asociată cu diaree
- continuaţi să aveţi diaree la 48 de ore de la începerea tratamentului antidiareic.

Atenţie!
Nu luaţi niciun alt tratament împotriva diareei, în afară de cel care v-a fost recomandat de medicul dumneavoastră şi nu beţi alte lichide în afara celor enumerate mai sus. Urmaţi recomandările medicului. Tratamentul antidiareic nu trebuie luat pentru a preveni un episod ulterior de diaree, chiar dacă aţi mai avut diaree tardivă în ciclurile de tratament anterioare.

- Febră
Dacă temperatura corpului creşte peste 38°C, acesta poate fi un semn de infecţie, în special dacă aveţi şi diaree. Dacă aveţi febră (mai mare de 38°C), adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau secţiei din spital unde vi se administrează irinotecan, pentru a primi tratamentul necesar.

- Greaţă şi vărsături
Dacă aveţi greaţă şi/sau vărsături adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau secţiei din spital.

- Neutropenie
Irinotecan poate determina o scădere a numărului anumitor globule albe din sângele dumneavoastră, care au un rol important în lupta împotriva infecţiilor. Aceasta se numeşte neutropenie. Neutropenia apare adesea pe durata tratamentului cu irinotecan şi este reversibilă. Medicul dumneavoastră trebuie să vă solicite să efectuaţi în mod regulat analize ale sângelui, pentru a monitoriza numărul acestor globule albe. Neutropenia este gravă şi trebuie tratată imediat şi urmărită cu atenţie.

- Dificultăţi la respiraţie
Dacă aveţi dificultăţi la respiraţie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

- Tulburări ale funcţiei ficatului
Înainte de începerea tratamentului cu irinotecan şi înaintea fiecărui ciclu de tratament ulterior, funcţia ficatului trebuie monitorizată (prin analize ale sângelui). Dacă la întoarcerea de la spital prezentaţi unul sau mai multe dintre simptomele menționate, trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră sau secţia din spital unde vi se administrează tratamentul cu irinotecan.

- Tulburări ale funcţiei rinichiului
Deoarece acest medicament nu a fost testat la pacienţii cu probleme ale rinichilor, vă rugăm să verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră dacă aveţi orice fel de probleme ale rinichilor.

- Inflamaţie la locul de administrare
Dacă observaţi orice inflamaţie la nivelul locului de administrare, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau secţiei din spital.

Copii şi adolescenţi
Irinotecan nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi.

Pacienţi vârstnici
Atunci când se administrează irinotecan pacienţilor vârstnici, doza este aleasă cu grijă, iar pacienţii vor fi monitorizaţi mai atent.

Pacienţi cu insuficienţă renală
Nu se recomandă utilizarea irinotecanului la pacienţii cu insuficienţă renală.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
În unele cazuri, irinotecanul poate provoca reacţii adverse care afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi unelte şi utilaje. Este posibil ca în primele 24 de ore după administrarea de Irinotecan Koanaa să vă simţiţi ameţit sau să aveţi tulburări de vedere. Dacă vi se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi unelte şi utilaje. Pentru recomandări, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacții adverse ale Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Medicul va discuta cu dumneavoastră despre aceste reacţii adverse şi vă va explica riscurile şi beneficiile tratamentului dumneavoastră.

Unele dintre aceste reacţii adverse tebuie să fie tratate imediat (a se vedea şi informaţiile din capitolul “Atenţionări şi precauţii”).

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
• Neutropenie (scădere a numărului anumitor celule albe din sânge), care creşte riscul de apariţie a infecţiilor.
• Anemie (scădere a numărului de celule roşii din sânge), care poate avea ca rezultat paloarea pielii şi poate cauza slăbiciune şi senzaţie de lipsă de aer.
• În tratamentul asociat: trombocitopenie (scădere a numărului de trombocite din sânge), care poate cauza vânătăi, tendinţă de sângerare şi sângerare anormală
• În monoterapie: febră şi infecţii
• Diaree tardivă severă
• În monoterapie: greaţă şi vărsături severe
• Cădere a părului (părul creşte din nou după încetarea tratamentului)
• În tratamentul asociat: creştere trecătoare şi uşoară sau moderată a concentraţiilor plasmatice ale unor enzime (ASAT, ALAT, fosfatază alcalină) sau a bilirubinei
• În monoterapie, febră în absenţa unei infecţii şi fără scădere concomitentă, severă, a numărului unor celule albe din sânge (neutropenie)
• În tratamentul asociat cu capecitabină, reacţii adverse la medicament de toate gradele: tromboză/embolism

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
• Sindrom colinergic acut sever, trecător: principalele simptome sunt reprezentate de diaree precoce şi diferite alte simptome cum sunt: dureri abdominale; ochi roşii, dureroşi, cu mâncărimi sau înlăcrimaţi (conjunctivită); curgerea nasului (rinită); tensiune arterială scăzută; dilatare a vaselor de sânge; transpiraţie abundentă, frisoane; stare generală de rău şi de boală; ameţeli; tulburări de vedere, lăcrimare şi salivaţie, care apar în timpul perfuziei sau în decursul primelor 24 de ore după perfuzarea irinotecanului.
• În monoterapie, trombocitopenie (scăderea numărului de trombocite din sânge), care cauzează vânătăi, tendinţă de sângerare şi sângerare anormală.
• În tratamentul asociat, febră în absenţa unei infecţii şi fără scădere concomitentă, severă, a numărului unor celule albe din sânge (neutropenie).
• Infecţii asociate cu o scădere severă a numărului anumitor celule albe din sânge (neutropenie).
• Febră asociată cu o scădere severă a numărului unora dintre celulele albe din sânge (neutropenie febrilă).
• Pierdere de lichide (deshidratare), frecvent asociată cu diaree şi/sau vărsături.
• Constipaţie.
• În tratamentul asociat, greaţă severă. vărsături.
• Senzaţie de slăbiciune (astenie).
• În monoterapie, creştere tranzitorie şi uşoară până la moderată a concentraţiilor în sânge ale enzimelor ficatului (transaminaze, fosfatază alcalină) şi ale bilirubinei.
• În tratamentul asociat, creştere severă tranzitorie, a concentraţiei bilirubinei în sânge.
• Creştere usoară până la moderată a concentraţiei de creatinină în sânge.
• În tratamentul asociat cu capecitabină, reacţii adverse la medicament de toate gradele: reacţii de hipersensibilitate, ischemie cardiacă/infarct miocardic şi reacţii adverse la medicament de grad 3 şi grad 4: neutropenie febrilă, tromboză/embolism, tensiune arterială crescută şi ischemie cardiacă/infarct miocardic.
• În tratamentul asociat cu capecitabină şi bevacizumab: reacţii adverse la medicament de grad 3 şi grad 4: neutropenie, tromboză/embolism, tensiune arterială crescută şi ischemie cardiacă/infarct miocardic.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
• Reacţii alergice uşoare, inclusiv mâncărime şi înroşire a pielii, urticarie, conjunctivită, rinită.
• Reacţii uşoare la nivelul pielii; reacţii uşoare la nivelul locului de administrare a perfuziei.
• Reacţii precoce cum este dificultatea la respiraţie (dispnee).
• Boală pulmonară manifestată prin dificultate le respiraţie, tuse seacă şi respiraţie zgomotoasă (boală pulmonară interstiţială).
• Blocare parţială sau totală a intestinului (obstrucţie intestinală, ileus), sângerări la nivelul stomacului şi intestinului.
• Inflamaţie a intestinului care determină dureri abdominale şi/sau diaree (o afecţiune cunoscută sub numele de colită pseudo-membranoasă).
• Cazuri de scădere a funcţiei rinichilor (insuficienţă renală), tensiune arterială mică sau insuficienţă cardio-circulatorie, la pacienţii cu episoade de deshidratare asociată cu diaree şi/sau vărsături sau cu septicemie.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
• Reacţii alergice severe (reacţie anafilactică/anafilactoidă), incluzând umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, feţei, buzelor, gurii sau gâtului, care pot determina dificultăţi la înghiţire şi dificultăţi marcate la respiraţie. Dacă acestea apar, trebuie să spuneţi imediat medicului dumneavoastră.
• Reacţii precoce cum sunt contracţii musculare sau crampe şi amorţeli (parestezie).
• Inflamaţie a intestinului gros, care produce dureri abdominale (colită care afectează şi apendicele, colită ischemică şi colită ulcerativă).
• Perforaţie intestinală.
• Pierdere a poftei de mâncare (anorexie); dureri abdominale; inflamaţie a mucoaselor (mucozită).
• Inflamaţie a pancreasului cu sau fără simptome.
• Tensiune arterială crescută, în timpul administrării şi după aceasta.
• Concentraţii scăzute ale potasiului şi sodiului în sânge (hipopotasemie şi hiponatremie), având legătură cu diareea şi vărsăturile.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
• Tulburări temporare de vorbire.
• Creştere a concentraţiilor în sânge ale enzimei pancreatice numită amilază (enzimă care descompune amidonul) şi/sau a enzimei lipază (enzimă care descompune grăsimile).
• Un caz în care s-a raportat număr redus de plachete în sânge, determinat de prezenţa anticorpilor antiplachetari.

Dacă vi se administrază Irinotecan Koanaa în asociere cu un medicament care conţine cetuximab, bevacizumab sau capecitabină, unele dintre reacţiile adverse pe care le prezentaţi pot avea legătură cu aceste asocieri. Astfel de reacţii adverse pot include o erupţie pe piele asemănătoare cu acneea. De aceea, vă rugăm să citiţi şi prospectul pentru cetuximab, bevacizumab sau capecitabină.

Unele dintre aceste reacţii adverse trebuie tratate imediat. Acestea sunt:
- Diaree
- O scădere a numărului de granulocite neutrofile, un tip de celule albe din sânge, care joacă un rol important în lupta împotriva infecţiilor
- Febră
- Greaţă şi vărsături
- Dificultăţi de respiraţie

Vă rugăm să citiţi cu atenţie instrucţiunile descrise la punctul “Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Irinotecan Koanaa” şi să le urmaţi, dacă aveţi oricare dintre reacţiile adverse enumerate mai sus.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct la
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478-RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Următoarele medicamente pot modifica efectele irinotecanului:
‐ medicamente utilizate împotriva epilepsiei, de exemplu carbamazepină, fenobarbital sau fenitoină
‐ medicamente utilizate împotriva infecţiilor fungice, de exemplu ketoconazol
‐ medicamente antibiotice utilizate împotriva infecţiei, de exemplu rifampicină
‐ medicamente utilizate împotriva depresiei, de exemplu extract de sunătoare
‐ anticoagulante utilizate pentru a subţia sângele, de exemplu warfarină
‐ medicamente utilizate pentru tratamentul HIV, de exemplu atazanavir
‐ medicamente utilizate pentru a scădea sistemul imunitar, de exemplu ciclosporină sau tacrolimus
‐ utilizarea concomitentă a irinotecanului şi a vaccinului pentru virusul febrei galbene este contraindicată
‐ utilizarea concomitentă a irinotecanului şi a vaccinurilor cu virusuri vii atenuate nu este recomandată

Dacă prezentaţi diaree severă şi neutropenie în timpul tratamentului cu bevacizumab asociat cu irinotecan, medicul dumneavoastră va adapta doza de irinotecan. Dacă este planificat să efectuaţi o intervenţie chirurgicală, discutaţi cu medicul dumneavoastră. Irinotecanul poate influenţa efectul medicamentului relaxant muscular care vă este administrat în timpul intervenţiei chirurgicale.

Administrarea de Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă în sarcină / alaptare:

Sarcina
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacisului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu trebuie să vi se administreze irinotecan dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Femeile aflate la vârsta fertilă
Femeile aflate la vârsta fertilă şi bărbaţii cu potenţial fertil trebuie să utilizeze metode contraceptive eficace în timpul tratamentului şi pe o perioadă de până la 3 luni, după oprirea acestuia.

Alăptarea
Alăptarea trebuie întreruptă în timpul tratamentului cu irinotecan.

Prezentare ambalaj:

Irinotecan Koanaa se prezintă sub formă de soluţie limpede, de culoare galben deschis.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Înainte de deschidere
A se păstra flaconul în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

După deschidere
Medicamentul trebuie diluat şi utilizat imediat după deschidere.

După diluare
Stabilitatea chimică şi fizică în timpul perioadei de utilizare a fost demonstrată timp de 24 ore la temperatura de 25°C sau pentru 48 ore la temperaturi cuprinse între 2°C şi 8°C.

Din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat. Dacă nu este utilizat imediat, intervalele de păstrare în perioada de utilizare şi condiţiile de păstrare înainte de utilizare sunt responsabilitatea utilizatorului şi nu trebuie să depăşească, în mod normal, 24 de ore la temperaturi cuprinse între 2°C şi 8°C, cu excepţia cazului în care diluarea a fost efectuată în condiţii aseptice controlate şi validate.

Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi că soluţia nu este limpede şi fără particule vizibile sau dacă recipientul este deteriorat.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă irinotecanum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Irinotecan Koanaa 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.