Prospect RHEUMAFEN SR-100, caps.

Substanța activă: diclofenacum
Clasa ATC: [M01AB]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid acetic

Indicații RHEUMAFEN SR-100, caps.:

- reumatisme inflamatorii si degenerative: artroze, spondilartroza, spondilita ankilopoietica, poliartrita reumatoida, reumatisme abarticulare;
- inflamatii dureroase postoperatorii sau posttraumatice;
- afectiuni inflamatorii dureroase ginecologice si tratamentul dismenoreei primare.

Contraindicații:

Ca orice antiinflamator nesteroidian, Rheumafen SR este contraindicat in ulcerul gastro-duodenal. Este preferabil, conform conceptiilor actuale, de a nu fi folosit in timpul sarcinii si al lactatiei.

Administrare RHEUMAFEN SR-100, caps.:

In afara unor prescriptii medicale speciale, Rheumafen SR este administrat in doza unica zilnica de o capsula.
In cazuri severe se poate administra o capsula la 12 ore interval.

Acțiune:

Rheumafen SR are doua proprietati importante: este un puternic antireumatic si un antiinflamator datorita diclofenacului, care este substanta activa a preparatului. Substanta activa este eliberata gradat datorita proprietatilor farmacocinetice ale Rheumafen SR, ceea ce permite un efect terapeutic prelungit fara perioade cu nivele sub- sau supraterapeutice.

Compoziție RHEUMAFEN SR-100, caps.:

Capsule continand 100 mg diclofenac sodic (granule cu disociere lenta).

Reacții adverse ale RHEUMAFEN SR-100, caps.:

Datorita eliberarii gradate a substantei active, incidenta efectelor secundare este mult diminuata. Astfel, greata, diareea, cefaleea, senzatia de ameteala care pot aparea in timpul tratamentului sunt tranzitorii si de mica intensitate.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu RHEUMAFEN SR-100, caps.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul RHEUMAFEN SR-100, caps. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.