Prospect VURDON, sol.oft.

Substanța activă: diclofenacum
Clasa ATC: [S01BC]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiinflamatoare >> antiinflamatoare nesteroidiene

Indicații VURDON, sol.oft.:

Poliartrita reumatoida, spondiloartrita anchilozanta, reumatismele psoriazice, anumite artroze dureroase ºi invalidante. Puseurile acute de periartrita scapuloumerala, bursite, artroze, lombalgii.

Inhibitia miozei in timpul chirurgiei cataractei; inflamatia postoperatorie dupa chirurgia cataractei si alte proceduri chirurgicale; prevenirea pre- si postoperatorie a edemului macular cistoid asociat cu extractia cataractei si implantarea de cristalin artificial; afectiuni inflamatorii neinfectioase ale polului anterior al ochiului (conjunctivite cronice neinfectioase).

Adjuvant in tratamentul local al inflamatiilor posttraumatice in leziuni penetrante si nepenetrante.

Contraindicații:

Ulcer gastro-duodenal evolutiv, insuficienta hepatica sau renala severa, hipersensibilitatea la preparat, astmul bronsic, urticaria, rinita alergica, sarcina (ultimul trimestru), lactatia, copiii sub 15 ani sau sub 17 kg masa corporala.

Administrare VURDON, sol.oft.:

Solutie oftalmica:
Adulti: preoperator: minimum 5 x 1 picaturi in cele 3 ore care preced interventia. Postoperator: 3 x 1 picaturi imediat dupa interventie si apoi 3-5 picaturi zilnic, cat timp este necesar; alte indicatii: 4-5 x 1 picaturi pe zi, in functie de severitatea afectiunii. Administrarea indelungata trebuie sa se faca dupa o atenta evaluare a indicatiilor si dupa examinare oftalmologica. De regula, administrarea nu se va face mai mult de una pana la cateva saptamani. Exista experienta limitata in administrarea prelungita.

Supradozaj
Cefalee severa, agitatie motorie, irascibilitate, vertij, convulsii.
Tratament: lavaj gastric, carbune activat, terapie simptomatica.

Acțiune:

Blocheaza sinteza prostaglandinelor prin inhibitia ciclooxigenazei.
Are actiune antiinflamatoare, analgezica si antipiretica.
In tratamentul de durată inhiba agregarea plachetara.

Compoziție VURDON, sol.oft.:

Solutie oftalmica: 1mg/ml. Cutie x 1 flacon din PEJD x 5ml (picaturi oftalmice solutie).

Precauții:

Pacientii purtatori de lentile de contact pot folosi doar dupa indepartarea lor. In cazul infectiilor sau riscurilor de infectie, tratamentul adecvat (de exemplu antibiotice) poate fi administrat concomitent. Daca raspunsul la tratament este inadecvat, diagnosticul se va reevalua (infectie, hipersensibilitate la preparat).
Pacientii a caror vedere devine incetosata dupa administrarea nu vor conduce autovehicule in acest interval.

In tratamentul de durata sunt posibile ulcere, hemoragii ºi perforaþii gastro-intestinale, in special la fumatori, alcoolici si varstnicii cu patologii gastro-intestinale in antecedente, hematologice sau afectiuni ale coagulabilitatii.

A controla diureza la bolnavii cu insuficienta cardiaca, ciroza hepatica, nefroza cronica.

Reacții adverse ale VURDON, sol.oft.:

Greata, epigastralgii, ulcer gastro-duodenal, hemoragii digestive sau perforatii, astenie, insomnie, irascibilitate, vertij, cefalee, bronhospasme, eczema, reactii anafilactice (ca exceptie), convulsii.

Urmatoarele efecte nedorite s-au observat pe durata studiilor clinice: ocazional: usoara senzatie de arsura pasagera si/sau incetosarea vederii dupa aplicarea picaturilor. Rar: pot aparea reactii de sensibilizare ca prurit, eritem, fotofobie.

Nu se va lasa preparatul la indemana copiilor.

Supradozajul:

Ingestia accidentala nu da reactii adverse, intrucat un flacon de 5 ml de colir contine doar 5 mg diclofenac de sodiu, echivalentul unui procent de aproximativ 3% din doza orala maxima pentru adulti. Atentie! Flaconul se inchide imediat dupa utilizare. Colirul nu se foloseste dupa mai mult de o luna de la deschiderea flaconului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu se cunosc pana in prezent. Cand este necesar, poate fi combinat cu colire continand steroizi. Pentru a evita ca substanta activa sa fie spalata de doza urmatoare, se recomanda un interval de 5 minute intre administrari.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu VURDON, sol.oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul VURDON, sol.oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.