Prospect EPIFENAC, compr.

Substanța activă: diclofenacum
Producator: E.I.P.I.C.O.
Clasa ATC: [M01AB]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid acetic

Indicații EPIFENAC, compr.:

Boli reumatice si degenerative: artrita reumatoida juvenila, spondilita anchilozanta (boala Bechterew), osteoartroze si algii ale coloanei vertebrale, reumatism abarticular. Pusee acute de guta. Inflamatii algice post traumatice sau post operatorii (ex.: dupa chirurgie dentara sau ortopedica), inflamatii in sfera genitala sau O.R.L.

Contraindicații:

Ulcer peptic; hipersensibilitate la diclofenac; bolnavi cu crize declansate de substante ce inhiba sinteza de prostaglandine (astm, urticarie sau rinita acuta); insuficienta renala si hepatica, proctite - pentru supozitoare.

Administrare EPIFENAC, compr.:

Adulti: Doza initiala zilnica este de 100 - 150 mg; in cazuri usoare ca si pentru terapia de durata 75 - 100 mg/zi. Doza zilnica se poate fractiona in 2 - 3 prize. Pentru a suprima durerea nocturna si redoarea matinala se recomanda un supozitor seara la culcare (100 mg) fara a se depasi doza maxima de 150 mg/zi. In dismenoree 50 - 100 mg/zi. Copii: Peste 1 an: 0,5 - 2 mg/kg corp/zi, fractionat in 2 - 3 prize functie de gravitatea cazului. Pentru tratamentul artritei reumatoide juvenile se poate creste doza la 3 mg/kg corp/ zi.

Acțiune:

Epifenac este un antiinflamator nesteroidian cu efect antireumatic, analgezic si antipiretic. Pentru forma orala absorbtia intestinala este rapida si completa.

Compoziție EPIFENAC, compr.:

Diclofenac sodic: drajeuri enterosolubile a 25 mg

Precauții:

In timpul sarcinii Epifenac va fi folosit numai daca beneficiul justifica riscul terapeutic si doar in dozele cele mai mici; in ultimele trei luni de sarcina poate genera inertie uterina sau inchidere prematura de canal arterial la fat. Dupa doze orale de 50 mg la fiecare 8 ore substanta activa trece in laptele matern, dar cantitatea este prea mica pentru a da efecte nedorite la sugar.
Alte medicamente cu substanța activă diclofenacum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu EPIFENAC, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul EPIFENAC, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.