Prospect Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Reckitt Benckiser Healthcare International UK
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Pentru utilizare la adulţi şi adolescenţi cu greutate corporală mai mare de 40 kg (cu vârsta de 12 ani şi peste)

Indicații Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi:

Ibuprofen aparţine unui grup de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente asigură o ameliorare a durerii şi febrei prin modificarea modului în care organismul răspunde la acestea.

Nurofen Express Forte se utilizează la adulţi şi adolescenţi cu greutate corporală mai mare de 40 kg (cu vârsta de 12 ani şi peste) pentru tratamentul simptomatic al:
• durerilor uşoare până la moderate, cum sunt durerile de cap, durerile menstruale, durerile dentare
• febrei şi durerii asociate cu răceala obişnuită.

Contraindicații:

Nu luaţi Nurofen Express Forte dacă:
• sunteţi alergic la ibuprofen, ponceau 4R (E124) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
• aţi prezentat vreodată dificultăţi la respiraţie, astm bronşic, umflare, urticarii sau v-a curs nasul după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor medicamente asemănătoare pentru tratamentul durerii (AINS).
• aveţi (sau aţi avut două sau mai multe episoade de) ulcer sau hemoragie gastric(ă)/duodenal(ă) (ulcer peptic).
• aţi avut hemoragie sau perforaţie gastrointestinală atunci când aţi luat AINS (medicamente antiinflamatorii nesteroidiene)
• aveţi afecţiuni de formare a sângelui de cauză necunoscută
• aveţi o tendinţă de sângerare (hemoragie) necontrolată sau afecţiuni de coagulare a sângelui
• aveţi insuficienţă hepatică severă, insuficienţă renală severă sau insuficienţă cardiacă severă.
• sunteţi în ultimele trei luni de sarcină.
• prezentaţi o stare gravă de deshidratare (provocată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide).
• aveţi hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte hemoragii active.

Nu se administrează adolescenţilor cu o greutate corporală sub 40 kg sau copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Administrare Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi:

Luaţi întotdeauna Nurofen Express Forte exact aşa cum se menţionează în acest prospect.
Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă nu sunteţi sigur. Cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă prescrie altfel, doza standard este:
Doze: Adulţi şi adolescenţi cu greutate corporală mai mare de 40 kg (cu vârsta de 12 ani şi peste):
Doza iniţială: luaţi 1 capsulă (400 mg ibuprofen) cu apă apoi, dacă este necesar, luaţi 1 capsulă (400 mg ibuprofen) la interval de şase ore. Nu depăşiţi 3 capsule (1200 mg ibuprofen) în 24 de ore.
Nu daţi Nurofen Express Forte adolescenţilor cu greutate corporală sub 40 kg sau copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Mod de administrare: Pentru administrare orală. Nu mestecaţi capsulele.
Se recomandă ca pacienţii cu stomac sensibil să utilizeze Nurofen Express Forte împreună cu alimente. În cazul în care este administrat la scurt timp după consumarea de alimente, este posibilă întârzierea instalării efectului Nurofen Express Forte. Dacă se întâmplă acest lucru, nu luaţi mai mult Nurofen Express Forte decât se recomandă la acest punct sau înainte de trecerea intervalului de timp corect pentru luarea unei noi doze.

Durata tratamentului
Acest medicament este destinat exclusiv utilizării pe termen scurt. Trebuie să luaţi cea mai mică doză necesară pentru ameliorarea simptomelor dumneavoastră, pentru o perioadă scurtă de timp. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră în cazul în care este necesară administrarea de Nurofen Express Forte timp de mai mult de 3 zile pentru tratamentul febrei şi mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii sau dacă simptomele se înrăutăţesc.

Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă simţiţi că efectul acestui medicament este mai puternic sau mai slab decât cel aşteptat.

Dacă aţi luat mai mult Nurofen Express Forte decât trebuie
Adresaţi-vă imediat unui medic. Pot apărea următoarele simptome: greaţă, vărsături, dureri de stomac, diaree, ţiuituri în urechi, dureri de cap, sânge în scaun sau în vărsături (hemoragie gastrointestinală), ameţeli, somnolenţă, confuzie, dezorientare. Rar: pierdere a stării de conştienţă.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi:

- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare capsulă conţine ibuprofen 400 mg.
- Celelalte componente sunt: - conţinutul capsulei: macrogol 600, hidroxid de potasiu, apă purificată; - capsula: sorbitol lichid (E420), gelatină, Ponceau 4R (E124); cerneala de inscripţionare: dioxid de titan (E171), propilenglicol, hipromeloză (E464); substanţe ajutătoare pentru procesare: trigliceride (lanţ mediu), lecitină (E322).

Precauții:

Alte atenţionări
• Utilizarea prelungită de medicamente pentru tratamentul durerilor de cap poate duce la înrăutăţirea acestora. Dacă vi se întâmplă sau suspectaţi această situaţie, trebuie să încetaţi să luaţi Nurofen Express Forteşi să vă adresaţi medicului dumneavoastră.
• Medicamentele precum Nurofen Express Forte pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil în cazul administrării de doze mari şi în cazul tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (3 zile pentru febră şi 4 zile pentru durere).
• Dacă aveţi probleme ale inimii, dacă aţi avut accident vascular cerebral sau dacă credeți că aţi putea prezenta riscuri din aceste puncte de vedere (de exemplu dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori mari ale colesterolului sau dacă sunteţi fumător), trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
• Trebuie să evitaţi să luaţi Nurofen Express Forte dacă aveţi vărsat de vânt (varicelă).
• Atunci când se utilizează Nurofen Express Forte pe o perioadă mai îndelungată de timp, trebuie efectuate verificări regulate ale funcţiilor ficatului, rinichilor şi sângelui.
• Utilizarea de Nurofen Express Forte în combinaţie cu alte AINS, inclusiv inhibitori specifici ai ciclooxigenazei-2, poate creşte riscul de reacţii adverse şi trebuie evitată.
• Utilizarea a mai mult de un medicament pentru tratamentul durerii poate creşte riscul unor probleme grave ale rinichilor şi trebuie evitată. Riscul creşte şi mai mult prin deshidratare.

Reacţiile adverse se reduc la minimum utilizând doza minimă eficace, pentru cea mai scurtă perioadă de timp. Persoanele în vârstă prezintă risc crescut de reacţii adverse.
Adresaţi-vă medicului înainte de a utiliza Nurofen Express Forte dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Pe termen scurt, utilizarea acestui medicament în doză obişnuită nu are nicio influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Pacienţii care prezintă ameţeli, somnolenţă, vertij sau tulburări de vedere în timp ce utilizează Nurofen Express Forte trebuie să evite să conducă vehicule sau să folosească utilaje. Aceste efecte pot fi mai grave la utilizarea în combinaţie cu alcoolul etilic. Informaţii importante privind unele ingrediente ale Nurofen Express Forte Acest medicament conţine sorbitol.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament. Acest medicament conţine colorantul Ponceau 4R (E124).

Acesta poate provoca reacţii alergice.

Reacții adverse ale Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi:

Ca toate medicamentele, Nurofen Express Forte poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze necesare pentru ameliorarea simptomelor dumneavoastră, pe perioada cea mai scurtă de timp. Puteţi prezenta una din reacţiile adverse cunoscute la AINS (vezi mai jos). Dacă vi se întâmplă acest lucru sau dacă aveţi motive de îngrijorare, întrerupeţi administrarea acestui medicament şi discutaţi cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Persoanele în vârstă care utilizează acest medicament prezintă risc crescut de apariţie a problemelor asociate cu reacţiile adverse.

Următoarele frecvenţe sunt luate ca reper la evaluarea reacţiilor adverse: foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10 frecvente: afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 100 mai puţin frecvente: afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 1000 rare: afectează de la 1 până la 10 utilizatori din 10000 foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000 cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile
OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi solicitaţi imediat ajutorul medicului dacă prezentaţi:
• semne de hemoragie intestinală cum sunt: durere puternică în abdomen, scaune negre la culoare, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare care au aspectul zaţului de cafea.
• semne de reacţii alergice foarte rare dar grave cum sunt agravare a astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau dificultăţi la respiraţie, umflare a feţei, limbii sau gâtului, respiraţie dificilă, bătăi rapide ale inimii, scădere a tensiunii arteriale până la şoc. Acestea pot apărea chiar de la prima utilizare a acestui medicament.
• reacţii cutanate grave cum sunt erupţii care acoperă întregul corp, descuamare a pielii, vezicule sau piele cu aspect de solzi.
Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă prezentaţi vreuna dintre următoarele reacţii adverse, dacă acestea se înrăutăţesc sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect.

Frecvente
• tulburări gastrointestinale cum sunt arsuri în capul pieptului, dureri abdominale, greaţă şi indigestie, vărsături, vânturi (flatulenţă), diaree, constipaţie şi uşoare pierderi de sânge la nivelul stomacului şi/sau intestinului, care pot provoca anemie în cazuri excepţionale. Mai puţin frecvente
• ulcere gastrice sau intestinale, uneori cu hemoragie şi perforaţie, inflamare a mucoasei bucale cu ulceraţie (stomatită ulcerativă), inflamare a stomacului (gastrită), agravare a colitei şi a bolii Crohn
• tulburări ale sistemului nervos central cum sunt dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, agitaţie, iritabilitate sau oboseală
• tulburări de vedere
• reacţii alergice, cum sunt erupţii trecătoare pe piele, mâncărime şi crize de astm bronşic. Trebuie să încetaţi administrarea Nurofen Express Forte şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.

Rare
• tinitus (sunete în urechi)
• deteriorare la nivelul rinichilor (necroză papilară) şi concentraţii mari de acid uric în sânge Foarte rare
• umflarea (edem), tensiunea arterială mare (hipertensiune arterială) şi insuficienţa cardiacă au fost raportate în asociere cu tratamentul cu AINS.
• inflamare a esofagului sau a pancreasului, formare de îngustări asemănătoare membranelor în intestinul subţire şi în intestinul gros (stricturi intestinale, asemănătoare diafragmelor)
• infecţii grave ale pielii şi complicaţii la nivelul ţesuturilor moi au apărut în timpul vărsatului de vânt (varicelă).
• producere a unei cantităţi de urină mai mică decât cea normală şi umflare (în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau cu funcţie renală redusă); umflare (edem) şi urină tulbure (sindrom nefrotic); boală inflamatorie renală (nefrită interstiţială) care poate duce la insuficienţă renală acută. Dacă apare vreunul dintre simptomele menţionate mai sus sau dacă aveţi o stare generală proastă, încetaţi să mai luaţi Nurofen Express Forte şi adresaţi-vă imediat medicului, deoarece acestea pot fi primele semne ale unei deteriorări la nivelul rinichilor sau ale insuficienţei renale.
• probleme la producerea celulelor din sânge - primele simptome sunt: febră, durere în gât, ulceraţii superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, extenuare severă, sângerări nazale şi pe piele. În aceste cazuri trebuie să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului. Nu trebuie să trataţi aceste simptome cu medicamente pentru calmarea durerii sau cu medicamente care reduc febra (medicamente antipiretice).
• reacţii psihotice şi depresie
• a fost descrisă agravarea inflamaţiilor legate de infecţii (de exemplu fasceită necrozantă) asociată cu utilizarea anumitor medicamente pentru tratamentul durerii (AINS). Dacă în timpul utilizării de Nurofen Express Forte apar sau se agravează semnele unei infecţii, trebuie să mergeţi fără întârziere la medic pentru a ca acesta să stabilească dacă este necesară o terapie anti-infecţioasă/cu antibiotice.
• tensiune arterială mare, palpitaţii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic.
• disfuncţie a ficatului, deteriorare a ficatului, în special în timpul tratamentului pe termen lung, insuficienţă hepatică, inflamaţie acută a ficatului (hepatită)
• simptomele de meningită aseptică cu înţepenire a gâtului, dureri de cap, greţuri, vărsături, febră sau tulburarea stării de conştienţă au fost observate la utilizarea ibuprofenului. Pacienţii cu boli autoimune (LES, boală mixtă de ţesut conjunctiv) pot fi mai predispuşi să fie afectaţi. Adresaţi-vă imediat medicului dacă acestea apar. • forme grave de erupţii pe piele cum sunt erupţii pe piele cu înroşire şi vezicule (de exemplu sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică/sindrom Lyell), cădere a părului (alopecie).
• reacţii grave de hipersensibilitate generală
• agravare a astmului bronşic şi bronhospasm Acest medicament conţine Ponceau 4 R (E124) care poate provoca reacţii alergice.

Medicamentele precum Nurofen Express Forte pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să opriţi imediat administrarea medicamentului şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente
Ce trebuie să evitaţi atunci când luaţi alte medicamente?
Unele medicamente anticoagulante (împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), unele medicamente împotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai ECA, de exemplu captopril, medicamente cu proprietăţi de blocare a beta-receptorilor, antagonişti ai angiotensinei II) şi chiar şi alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu ibuprofen.

Prin urmare, solicitaţi întotdeauna sfatul unui medic înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente. Nu luaţi acest medicament dacă utilizaţi acid acetilsalicilic în doze zilnice de peste 75 mg.

Dacă urmaţi tratament cu o doză mică de acid acetilsalicilic (până la 75 mg zilnic) discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Nurofen Express Forte.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau dacă aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:
alte AINS (anti-inflamatoare şi analgezice)
pot creşte riscul de ulcere sau hemoragie gastrointestinală digoxină (pentru insuficienţă cardiacă) efectul digoxinei poate fi amplificat glucocorticoizi (medicamente care conţin cortizon sau substanţe asemănătoare cu cortizonul) pot creşte riscul de ulcere sau hemoragie gastrointestinală Antiagregante plachetare pot creşte riscul de ulcere sau de hemoragie gastrointestinală medicamente pentru subţierea sângelui (cum sunt warfarină, acid acetilsalicilic şi ticlopidină) ibuprofenul poate amplifica efectele acestor medicamente fenitoină (pentru epilepsie) efectul fenitoinei poate fi intensificat
inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru depresie)
pot creşte riscul de hemoragie
litiu (un medicament pentru boala maniaco-depresivă şi depresie)
efectul litiului poate fi intensificat
probenecid şi sulfinpirazonă (medicamente pentru gută) poate dura mai mult timp pentru ca ibuprofenul să fie descompus de către organism medicamente pentru tensiune arterială ridicată (inhibitori ai ECA, de exemplu captopril, medicamente cu proprietăţi de blocare a beta-receptorilor, antagonişti ai angiotensinei II) şi diuretice ibuprofenul poate reduce efectele acestor medicamente şi poate exista un risc crescut pentru rinichi diuretice care economisesc potasiul pot determina concentraţii mari de potasiu în sânge (hiperpotasemie)
metotrexat (un medicament pentru cancer sau reumatism)
efectul metotrexatului poate fi intensificat
tacrolimus şi ciclosporină (medicamente imunosupresoare)
poate apărea deteriorare renală zidovudină (un medicament pentru tratamentul SIDA) utilizarea Nurofen Express Forte poate avea ca rezultat un risc crescut de hemoragie într-o articulaţie sau o hemoragie care duce la umflare la pacienţii cu hemofilie şi HIV (+) sulfoniluree (medicamente antidiabetice) pot apărea interacţiuni
antibiotice chinolone riscul de convulsii poate fi intensificat mifepristonă (utilizat pentru întrerupere de sarcină) efectul mifepristonei poate fi redus.

Utilizarea Nurofen Express Forte împreună cu alimente şi băuturi
Înghiţiţi capsulele cu apă. Se recomandă ca pacienţii cu stomac sensibil să utilizeze Nurofen Express Forte împreună cu alimente. Apariţia unor reacţii adverse, cum sunt cele care afectează sistemul gastrointestinal este mai probabilă atunci când se consumă alcool etilic în acelaşi timp cu administrarea de Nurofen Express Forte.

Administrarea de Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi în sarcină / alaptare:

Sarcina
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timp ce luaţi Nurofen Express Forte. Nu luaţi acest medicament în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul recomandă altfel.

Alăptarea
În laptele matern trec numai cantităţi mici de ibuprofen şi de metaboliţi ai acestuia. Nurofen Express Forte poate fi administrat în timpul alăptării dacă este utilizat în doza recomandată şi pentru cea mai scurtă perioadă de timp posibilă.

Fertilitatea la femei
Nurofen Express Forte aparţine unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului. Evitaţi să luaţi acest medicament dacă încercaţi să rămâneţi gravidă.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Capsulele sunt de culoare roşie, de formă ovală şi transparente şi au imprimat logo-ul Nurofen cu cerneală albă. Capsulele sunt disponibile în ambalaje de 2, 4, 6, 8, 10, 12 capsule moi.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Nurofen Express Forte după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 25°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. A nu se păstra la frigider sau congela.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Nurofen Express Forte 400 mg capsule moi vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.