Prospect Brufen 600 mg granule efervescente

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: AbbVie S.r.l.
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Brufen aparțineine unui grup de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau AINS. Fiecare pliculeţ conţine Brufen 600 mg.

Indicații Brufen 600 mg granule efervescente:

Acest medicament este utilizat:
• pentru a calma durerea şi inflamaţia în afecţiuni cum sunt osteoartrita, poliartrita reumatoidă, artrita coloanei vertebrale (spondilita anchilozantă), articulaţii tumefiate, umăr anchilozat, bursită, tendinită, tenosinovită, dureri de spate, entorse şi luxaţii.
• pentru a trata alte condiţii dureroase, cum sunt durerile dentare, durerile după intervenţii chirurgicale, durerile menstruale şi durerile de cap, inclusiv migrena.

Contraindicații:

Nu luaţi Brufen dacă:
– sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
– dacă aţi avut reacţii alergice (de exemplu, dificultăţi în respiraţie, obstrucţie nazală, erupţie trecătoare pe piele) după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor medicamente antiinflamatoare.
– dacă aveți ulcer gastric sau duodenal, sau dacă aţi avut ulcer gastric sau duodenal in trecut în urma tratamentului cu Brufen sau un produs similar
– iți avut hemoragie sau perforaţie în trecut
– aveţi o afecţiune care vă poate face să sângeraţi cu mai multă uşurinţă
– aveţi problem cu ficatul sau rinichii severe
– aveţi insuficienţă cardiacă severă sau boală coronariană
– dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină. Vezi mai jos " Fertilitatea, sarcina şi alăptarea" pentru informaţii suplimentare.

Administrare Brufen 600 mg granule efervescente:

Luaţi întotdeauna Brufen exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicamentul este destinat numai pentru utilizare pe termen scurt. Trebuie să luaţi cea mai mică doză pentru cel mai scurt interval de timp necesar pentru a vă ameliora simptomele.

Ce doză să luaţi
Adulţi (vârsta de 18 ani sau mai mare)
Doza recomandată este de 1 pliculeţ (600 mg) de două sau de trei ori pe zi.
Medicul dumneavoastră poate alege să crească sau să micşoreze această doză în funcţie de afecţiunea pentru care sunteţi tratat. Nu luaţi mai mult de 4 pliculeţe (2400 mg) într-un interval de 24 de ore.

Copii şi adolescenţi
Brufen nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Persoanele cu afecţiuni ale ficatului sau rinichilor
Dacă aveţi afecţiuni ale ficatului sau rinichilor, medicul dumneavoastră vă va spune care este doza corectă pe care trebuie să o luaţi. Aceasta va fi cea mai mică doză posibilă.

Vârstnici (vârsta peste 65 ani)
Dacă sunteţi vârstnic, medicul dumneavoastră vă va spune care este doza corectă pe care trebuie să o luaţi. Aceasta va fi cea mai mică doză posibilă.

Administrarea acestui medicament
Dacă aveţi un stomac sensibil, luaţi acest medicament cu alimente sau imediat după ce mâncaţi.

• Goliţi granulele dintr-un pliculeţ într-un pahar mic cu apă (aproximativ 125 ml).
• Asiguraţi-vă că utilizaţi toate granulele din pliculeţ.
• Amestecaţi medicamentul până când efervescenţa a încetat şi granulele s-au dizolvat - va rezulta o băutură acidulată cu aromă de portocală.
• Dacă utilizaţi mai mult de un pliculeţ o dată, trebuie să utilizaţi mai multă apă. Utilizaţi aproximativ 125 ml apă pentru fiecare pliculeţ de medicament.

Dacă luaţi mai mult Brufen decât trebuie
În cazul în care aţi luat mai mult Brufen decât trebuie, adresaţi-vă unui medic sau mergeţi imediat celui mai apropiat spital. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră.
Semnele de supradozaj pot include senzaţie de rău, dureri de stomac, vărsături (pot fi cu sânge), dureri de cap, sunete în urechi, confuzie şi nistagmus. La doze mari, pot apărea pierderea conştienţei, convulsii (în special la copii), senzaţie de slăbiciune sau ameţeală, sânge în urină, senzaţie de frig şi probleme de respiraţie.

Dacă uitaţi să luaţi Brufen
• Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, în cazul în care este aproape timpul pentru următoarea doză, renunţaţi la doza uitată.
• Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Brufen 600 mg granule efervescente:

- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare pliculeţ de medicament conţine ibuprofen 600 mg.

- Celelalte componente sunt: acid malic, zaharină sodică, zahăr, povidonă, aromă de portocale, lauril sulfat de sodiu, bicarbonat de sodiu şi carbonat de sodiu anhidru.

Precauții:

Infarct miocardic şi accident vascular cerebral
Acest medicament poate duce la o mică creştere a riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Acest risc crescut este mai probabil la doze mari şi în cazul tratamentului pe termen lung. Nu luaţi doze mai mari decât cea recomandată.

Discutaţi cu un medic sau farmacist înainte de a lua acest medicament în cazul în care aveţi probleme cardiace, aţi avut un accident vascular cerebral sau în cazul în care consideraţi că aveți risc pentru aceste afecțiuni. De exemplu dacă aveţi tensiune arterial mare, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului în sânge sau dacă sunteţi fumător.

Informaţii generale privind utilizarea prelungită a medicamentelor pentru durere
În general, utilizarea obişnuită de (mai multe tipuri de) analgezice poate duce la probleme renale severe de durată. Acest risc poate fi crescut în condiţii de solicitare fizică asociată cu pierderea de sare şi deshidratare. Prin urmare, trebuie evitată.

În cazul utilizării prelungite de medicamente ce calmează durerea, pot să apară dureri de cap care nu trebuie tratate cu doze crescute de medicament.

Adresaţi-vă medicului în cazul în care:
• aveţ ic
• aveţi afecţiuni renale, cardiace sau hepatice
• aţi avut vreodată probleme cu stomacul sau intestinul (cum sunt colita ulcerativă sau boală Crohn)
• i lupus eritematos sistemic sau iune care afectează ţ iile şi pielea)
• vă aflaţi în primele 6 luni de sarcină
• intenţionaţi să rămâneţi gravidă
• sunteţi vârstnic (vârsta de 65 ani şi mai mare) - deoarece sunteţi mai susceptibil să aveţi reacţii adverse grave

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte să luaţi Brufen în cazul în care care oricare dintre cele menţionate mai sus se aplică în cazul dumneavoastră.

Copii şi adolescenţi
Brufen nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament vă poate face să vă simţiţi ameţit sau somnolent. În cazul în care se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. De asemenea, nu efectuaţi activităţi în care este nevoie de atenţie.

Brufen conţine zahăr
Zahărul este un glucid. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament
Fiecare pliculeţ conţine 1 g de zaharoză.

Brufen conţine sodiu
Brufen conţine sodiu 150 mg per pliculeţ. Trebuie să ţineţi seama de acest lucru dacă urmaţi o dietă saracă în sodiu. Este posibil să aveţi nevoie de mai puţin sodiu în dietă din cauza cantităţii de sodiu pe care o conţine acest medicament.

Reacții adverse ale Brufen 600 mg granule efervescente:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse grave
Întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave - este posibil să aveţi nevoie de asistenţă medicală de urgenţă:

• semne de sângerare de la nivelul stomacului sau intestinului, cum sunt sânge în fecale (scaune), scaune negre lucioase sau vărsături cu sânge sau particule închise la culoare care au aspectul zaţului de cafea
• umflare a feţei, limbii sau gâtului (laringe) care pot cauza dificultăţi mari la înghiţire şi respiraţie (angioedem), bătăi rapide ale inimii, scăderea severă a tensiunii arteriale sau şoc care pune viaţa în pericol
• erupţii severe pe piele, vezicule sau descuamare a pielii

Întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus.

Întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele:
• indigestie sau arsuri gastrice
• dureri abdominale (de stomac) sau alte simptome anormale asociate cu stomacul Întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus.

Alte reacţii adverse

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 persoană din 10):
• erupţie trecătoare pe piele
• senzaţie de ameţeală sau de oboseală
• pierderea poftei de mâncare, diaree, greţuri, vărsături, flatulenţă (vânturi), constipaţie.
• dureri de cap - în cazul în care se apar în timp ce luaţi acest medicament, este important să nu luaţi alte medicamente pentru durere.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 persoană din 100):
• senzaţie de ameţeală
• senzaţie de anxietate
• senzaţie de furnicături sau senzaţie de înţepături
• dificultatea de a adormi
• urticarie, mâncărime
• pielea devine sensibilă la lumină
• tulburări de vedere, probleme de auz
• hepatită, îngălbenire a pielii sau a ochilor, reducere a funcţiei hepatice
• reducere a funcţiei renale, inflamaţia rinichilor, insuficienţă renală
• strănut, nas înfundat, mâncărimi ale nasului sau secreţii nazale (rinită)
• ulcer gastric sau intestinal, perforaţia peretelui tractului digestiv
• inflamaţia mucoasei stomacului
• vânătăi mici pe piele sau în gură, nas sau urechi
• dificultăţi de respiraţie, respiraţie şuierătoare sau tuse, astm bronşic sau agravarea astmului bronşic
• modificări ale numărului de celule din sânge - primele semne sunt: febră, dureri în gât, ulceraţii la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, senzaţie de oboseală accentuată, sângerare din nas şi piele
• scădere a numărului de celule roşii din sânge (anemie)

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 persoană din 1 000):
• zgomote în urechi (tinitus)
• senzaţie de depresie sau confuzie
• retenţie de lichide (edeme)
• infecţie a creierului numită " meningită non-bacteriană "
• senzaţie de ameţeală sau senzaţie de rotire (vertij)
• pierdere a vederii
• afectare a ficatului

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 persoană din 10 000):
• insuficienţă hepatică
• inflamaţia pancreasului
• probleme ale pielii (care pot afecta, de asemenea gura, nasul sau urechile), cum sunt "sindromul Stevens-Johnson", "necroliză epidermică toxică" sau "eritem polimorf".

Frecvenţă necunoscută (frecvenţa cu care apar nu poate fi estimată):
• timp de sângerare prelungit
• colită ulcerativă sau boală Crohn
• senzaţie de arsură în gât sau gură - acest lucru se poate întâmpla pentru scurt timp după luarea acestui medicament.

Următoarele reacţii adverse au fost raportate, de asemenea, cu alte AINS:
• tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă
• agravare a ulcerelor în intestinul gros şi a bolii Crohn (boală inflamatorie intestinală)
• risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea include orice posibile reacţii adverse care nemenţionate în acest prospect.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Brufen împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi luat utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Acest lucru este necesar deoarece Brufen pot influenţa modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot influenţa modul în care acţionează Brufen.

Unele medicamente anticoagulante (adică subţiază sângele/previn formarea cheagurilor, de exemplu acid acetilsalicilic (Aspirină), warfarină, ticlopidină), unele medicamente care reduc tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum sunt captopril, beta-blocante cum este atenolol, sau antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartan) şi alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu Brufen.
Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului în special dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente, în plus faţă de cele de mai sus.

• diuretice (comprimate pentru eliminarea apei)
• glicozide cardiace cum este digoxina (utilizate pentru tratamentul afecţiunilor cardiace)
• litiu (utilizat pentru tratamentul anumitor forme de depresie)
• fenitoină (utilizată în tratamentul epilepsiei)
• zidovudină (un medicament antiviral)
• probenecid (utilizat în tratamentul gutei)
• steroizi (utilizaţi în tratamentul unor afecţiuni inflamatorii)
• metotrexat (utilizat în tratamentul anumitor tipuri de cancer)
• medicamente cunoscute sub denumirea de imunosupresoare cum sunt ciclosporină şi tacrolimus (utilizate pentru a reduce răspunsul imun),
• medicamente cunoscute sub denumirea de inhibitori selectivi ai recaptării de serotonină (SSRI) (utilizate pentru tratamentul depresiei)
• antibiotice denumite chinolone cum este ciprofloxacina
• aminoglicozide (un tip de antibiotic)
• mifepristonă (utilizat pentru întreruperea pe cale medicamentoasă a sarcinii)
• orice alte preparate cu ibuprofen, cum sunt cele pe care le puteţi cumpăra fără prescripţie medicală
• orice alte medicamente analgezice antiinflamatorii, inclusiv acid acetilsalicilic (de exemplu Aspirină)
• colestiramină (un medicament folosit pentru scăderea concentraţiilor mari de colesterol)
• medicamente cunoscute sub numele de sulfoniluree cum este glibenclamida (utilizată în tratamentul diabetului zaharat)
• voriconazol sau fluconazol (tipuri de medicamente antifungice)
• medicamente pe bază de ginkgo biloba (există posibilitatea să sângeraţi mai uşor dacă luaţi acest tratament împreună cu Brufen).

Brufen împreună cu alcool etilic
În cazul în care consumaţi alcool în timpul tratamentului cu acest medicament creşte riscul să aveţi reacţii adverse.

Administrarea de Brufen 600 mg granule efervescente în sarcină / alaptare:

• Nu utilizaţi acest medicament dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.
• Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi acest medicament dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau dacă alăptaţi. Acest medicament trebuie utilizat numai la recomandarea medicului dumneavoastră.
• Înainte de a lua acest medicament, spuneţi medicului dumneavoastră dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau aveţi probleme în a rămâne gravidă deoarece acest medicament poate face să fie dificil să rămâneţi gravidă atunci când este utilizat pe o perioadă lungă de timp. Este puţin probabil ca acest medicament, utilizat ocazional, să vă afecteze şansele de a rămâne gravidă. Acest efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului.

Prezentare ambalaj:

Brufen 600 mg granule efervescente se prezintă ca o pulbere de culoare albă, cu aromă de portocale.
Medicamentul este ambalat într-un pliculeţ.
După reconstituire, suspensia are un aspect alb, translucid, fără substanţe străine şi miros de portocale.

Fiecare cutie conţine 10, 20, 30, 40 sau 50 pliculeţe.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25° C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe pliculeţ şi pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Brufen 600 mg granule efervescente(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Brufen 600 mg granule efervescente vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.