Prospect Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate

Substanța activă: combinații
Producator: Farmasierra Manufacturing S.L.
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Ibuprofen/Codeină fosfat Rockspring 400mg/30mg

Acest medicament conţine ibuprofen şi codeină. Ambele substanţe active calmează durerea. Acţionând asupra corpului dumneavoastră în moduri diferite, ibuprofenul şi codeina sunt combinate pentru a calma durerea şi rigiditatea articulară. Ibuprofen aparţine unui grup de medicamente denumite "antiinflamatoare nesteroidiene" sau AINS. Codeina aparţine unui grup de medicamente numit “analgezice opioide” care acţionează pentru a calma durerea.
Fiecare comprimat conţine 400 mg de ibuprofen şi 30 mg fosfat de codeină hemihidrat.

Indicații Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate:

Acest medicament este utilizat:
• pentru a calma durerea uşoară până la moderată la adulţi, care nu este calmată utilizând medicamente pentru tratamentul durerii (cum sunt paracetamol sau ibuprofen).

Contraindicații:

Nu luaţi Ibuprofen /Codeină dacă:
– sunteţi alergic la ibuprofen, codeină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
– o reacţ ) sau alte AINS- semnele includ înroşire ii pe piele, umflare a feţei sau dificultăţi de respiraţie.
– aveţi (sau sau mai multe episoade de) sau intestinală
– iți avut hemoragie sau perforaţie n trecut
– aveţi probleme severe de ficat sau rinichi
– aveţi insuficienţă cardiacă severă sau boală coronariană
– aveţi o afecţiune care vă poate face să sângeraţi cu mai multă uşurinţă
– prezentaţi constipaţie în mod regulat sau în mod continuu
– aveţi boală inflamatorie intestinală sau sângerări intestinale
– aveţi dificultăţi de respiraţie sau probleme de respiraţie – în ultimele trei luni de sarcină. Vezi mai jos " Fertilitatea, sarcina şi alăptarea" pentru informaţii suplimentare
– alăptaţi. Vezi mai jos " Fertilitatea, sarcina şi alăptarea" pentru informaţii suplimentare
– ştiţi că metabolizaţi rapid codeina în morfină.

Acest medicament nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi.

Nu luaţi Ibuprofen / Codeină în cazul în care vi se aplică oricare dintre cele de mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Administrare Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna Brufen exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicamentul este destinat numai pentru utilizare pe termen scurt. Trebuie să luaţi cea mai mică doză necesară pentru cel mai scurt interval de timp pentru a vă ameliora simptomele.

Cât de mult să luaţi
Adulţi
• Doza uzuală este de 1 comprimat la fiecare 4 - 6 ore. Comprimatele se administrează, de obicei, dimineaţa, după-amiaza şi seara.
• Nu luaţi mai mult de 6 comprimate într-un interval de 24 de ore.

Persoanele cu afecţiuni ale ficatului sau rinichilor
Dacă aveţi afecţiuni ale ficatului sau rinichilor, medicul dumneavoastră vă va spune care este doza corectă pe care trebuie să o luaţi. Aceasta va fi cea mai mică doză posibilă.

Vârstnici (vârsta peste 65 ani)
Dacă sunteţi vârstnic, medicul dumneavoastră vă va spune care este doza corectă pe care trebuie să o luaţi. Aceasta va fi cea mai mică doză posibilă.

Administrarea acestui medicament
Luaţi acest medicament cu alimente sau imediat după ce mâncaţi.

• Luaţi comprimatele de Ibuprofen / Codeină cu un pahar cu apă.
• Asiguraţi-vă că aţi înghiţit comprimatele întregi. Acestea nu trebuie mestecate, rupte, zdrobite sau supte.

Dacă luaţi mai mult Ibuprofen / Codeină decât trebuie
În cazul în care aţi luat mai mult ibuprofen decât trebuie, contactaţi un medic sau adresaţi-vă imediat celui mai apropiat spital. Luaţi ambalajul medicamentului cu dumneavoastră.
Semnele de supradozaj pot include greţuri, dureri de stomac, vărsături (pot fi cu sânge), dureri de cap, sunete în urechi, confuzie şi mişcări neobişnuite ale ochilor. La doze mari, pot apărea pierderea conştienţei, convulsii (în special la copii), senzaţie de slăbiciune sau ameţeală, sânge în urină, senzaţie de frig şi probleme de respiraţie.

Dacă uitaţi să luaţi Ibuprofen / Codeină
• Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Cu toate acestea, în cazul în care este aproape timpul pentru următoarea doză, renunţaţi la doza uitată.
• Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate:

• Substanţele active sunt ibuprofen şi fosfat de codeină hemihidrat. Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen 400 mg şi fosfat de codeină hemihidrat 30 mg.

• Celelalte componente sunt: amidonglicolat de sodiu, celuloză microcristalină silicifiată, L-leucină, talc.
Filmul conţine: Copolimer acid metacrilic etil acrilat (1:1), dispersie 30%, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, simeticonă emulsie şi carboximetilceluloză de sodiu.

Precauții:

Atenţionări şi precauţii:
Discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Ibuprofen / Codeină comprimate filmate în cazul în care:
• aveţi o boală numită "lupus eritematos sistemic" sau LES (o boală care afectează ţesutul conjunctiv, inclusiv articulaţiile şi pielea)
• aţi avut vreodată probleme cu stomacul sau intestinale (cum sunt colita ulceroasă sau boala Crohn)
• aveţi probleme cu rinichii sau ficatul
• aveţi dureri severe de stomac
• aveţi boli ale tractului biliar, inclusiv pancreatită acută
• aţi avut recent o intervenţie chirurgicală majoră
• aţi avut în trecut reacţii alergice la alte medicamente administrate pentru alte afecţiuni
• aveţi febra fânului, polipi nazali (pierderea mirosului, nas înfundat sau secreţii nazale) sau probleme respiratorii
• sunteţi în vârstă (65 ani şi peste) - deoarece este mult mai probabil să vă confruntaţi cu reacţii adverse grave; codeina poate produce confuzie şi suprasedare la vârstnici.
• sunteţi deshidratat
• aţi avut vreodată astm bronşic
• luaţi orice medicamente care împiedică formarea cheagurilor de sânge (anticoagulante)
• luaţi în mod regulat alte medicamente pentru ameliorarea durerii - în special dacă desfăşuraţi activităţi fizice, ceea ce poate duce la pierdere de sare sau deshidratare
• aveţi probleme de dependenţă
• aveţi tensiunea arterială mică
• aveţi glandă tiroidă cu activitate scăzută
• aveţi tendinţă la convulsii
• aţi avut un traumatism la cap sau aveţi senzaţia de presiune crescută în cap.

Codeina este transformată în morfină de către o enzimă, în ficat. Morfina este o substanţă care produce ameliorarea durerii. Unele persoane prezintă variaţii ale acestei enzime, iar acest lucru poate afecta oamenii în diferite moduri. La unele persoane, morfina nu este produsă sau este produsă în cantităţi foarte mici şi astfel nu va calma suficient durerea. Alte persoane pot prezenta reacţii adverse severe pentru că este produsă o cantitate foarte mare de morfină. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, trebuie să încetaţi să luaţi acest medicament şi să cereţi imediat sfatul medicului: respiraţie lentă sau superficială, confuzie, somnolenţă, pupile micşorate, senzaţie sau stare de rău, constipaţie sau lipsa poftei de mâncare.

Înainte să luaţi Ibuprofen / Codeină, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care vi se aplică oricare dintre cele de mai sus.

Acest medicament conţine codeină, care poate provoca dependenţă (dependenţă fiziologică şi psihică) dacă îl luaţi în mod continuu pentru mai mult de 3 zile. Acest fapt poate duce la apariţia simptomelor de sevraj la medicament (cum sunt nelinişte şi iritabilitate), atunci când încetaţi să îl luaţi. În cazul în care descoperiţi că aveţi nevoie de acest medicament tot timpul, este important să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Infarct miocardic şi accident vascular cerebral
Discutaţi cu un medic sau farmacist înainte de a lua acest medicament în cazul în care aveţi probleme cardiace, aţi avut un accident vascular cerebral sau în cazul în care consideraţi că ați putea prezenta risc pentru aceste afecțiuni (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului în sânge sau dacă sunteţi fumător).
Acest medicament poate duce la o mică creştere a riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Acest risc crescut este mai probabil la doze mari şi în cazul tratamentului pe termen lung.
Nu luaţi doze mai mari decât cea recomandată.

Copii şi adolescenţi
Ibuprofen / Codeină nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament vă poate face să vă simţiţi ameţit sau somnolent. În cazul în care se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. De asemenea, nu efectuaţi activităţi în care este nevoie de atenţie.

Reacții adverse ale Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse grave
Întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave - este posibil să aveţi nevoie de asistenţă medicală de urgenţă:

• semne de sângerare de la nivelul stomacului sau intestinului, cum sunt sânge în fecale (scaune), scaune negre lucioase sau vărsături cu sânge sau particule închise la culoare care au aspectul zaţului de cafea
• umflare a feţei, limbii sau gâtului (laringe) care pot cauza dificultăţi mari la înghiţire şi respiraţie (angioedem), bătăi rapide ale inimii, scăderea severă a tensiunii arteriale sau şoc care pune viaţa în pericol
• erupţii severe trecătoare pe piele, băşici sau descuamarea pielii (care pot afecta, de asemenea, interiorul gurii, nasului sau urechilor), cum sunt "sindromul Stevens-Johnson", "necroliza epidermică toxică" sau "eritemul polimorf".

Nu mai luaţi acest medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus.
Întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele:
• indigestie sau arsuri la stomac
• dureri abdominale (de stomac) sau alte simptome neobişnuite asociate cu stomacul

Întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse de mai sus.

Alte reacţii adverse

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la o persoană din 10):
• erupţie trecătoare pe piele
• senzaţie de ameţeală sau de oboseală
• pierderea poftei de mâncare, diaree, senzaţie de rău, vărsături, flatulenţă (vânturi), constipaţie
• dureri de cap - în cazul în care apar în timp ce luaţi acest medicament, este important să nu luaţi alte medicamente pentru durere
• somnolenţă

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la o persoană din 100):
• senzaţie de anxietate
• senzaţie de furnicături sau senzaţie de înţepături
• dificultatea de a adormi
• urticarie, mâncărime
• pielea devine sensibilă la lumină
• tulburări de vedere, probleme de auz
• hepatită, îngălbenire a pielii sau a ochilor, reducere a funcţiei ficatului
• reducere a funcţiei rinichilor, inflamaţia rinichilor, insuficienţă renală
• strănut, nas înfundat, mâncărimi ale nasului sau secreţii nazale (rinită)
• ulcer gastric sau intestinal, perforaţia peretelui tractului digestiv
• inflamaţia mucoasei stomacului
• vânătăi mici pe piele sau în gură, nas sau urechi
• dificultăţi de respiraţie, respiraţie şuierătoare sau tuse, astm bronşic sau agravarea astmului bronşic
• modificări ale numărului de celule din sânge - primele semne sunt: febră, dureri în gât, ulceraţii la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, senzaţie de oboseală accentuată, sângerare din nas şi piele

Reacţii adverse rare (pot afecta până la o persoană din 1 000):
• zgomote în urechi (tinitus)
• senzaţie de depresie sau confuzie
• retenţie de lichide (edeme)
• infecţie a creierului numită " meningită non-bacteriană "
• senzaţie de ameţeală sau senzaţie de rotire (vertij)
• pierdere a vederii
• afectare a ficatului

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la o persoană din 10 000)
• insuficienţă hepatică
• inflamaţia pancreasului

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile):
• timp de sângerare prelungit
• colită ulcerativă sau boală Crohn
• senzaţie de arsură în gât sau gură - acest lucru se poate întâmpla pentru scurt timp după luarea acestui medicament.
• confuzie
• dificultate la urinat.

Următoarele reacţii adverse au fost raportate, de asemenea, cu alte AINS:
• tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă
• agravarea ulcerelor în intestinul gros şi a bolii Crohn (boală inflamatorie intestinală)
• risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Dacă luaţi Ibuprofen / Codeină aşa cum v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră, este puţin probabil să deveniţi dependent de medicament. Cu toate acestea, este important să discutaţi cu medicul dumneavoastră în cazul în care vi se aplică următoarele:
• Aveţi nevoie să luaţi medicamentul pentru perioade mai lungi de timp.
• Trebuie să luaţi mai mult decât doza recomandată.
• Când întrerupeţi administrarea medicamentului vă simţiţi foarte rău, însă vă simţiţi mai bine dacă începeţi să luaţi din nou medicamentul.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Ibuprofen / Codeină împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi luat utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Acest lucru este necesar deoarece Ibuprofen / Codeină poate influenţa modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot influenţa modul în care acţionează Ibuprofen / Codeină.

În special, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
• acid acetilsalicilic (aspirină). Nu utilizaţi acest medicament dacă luaţi acid acetilsalicilic în doză mai mare de 75 mg pe zi
• alte AINS, inclusiv inhibitori COX-2 (de exemplu celecoxib). Nu utilizaţi acest medicament dacă luaţi alte analgezice antiinflamatoare nesteroidiene (inclusiv inhibitori COX-2)
• alte medicamente care conţin ibuprofen, cum sunt cele pe care le puteţi cumpăra fără prescripţie medicală
• medicamente pentru probleme cu inima - cum este digoxina
• medicamente pentru diabet zaharat - cum este glibenclamidă
• medicamente pentru a opri formarea cheagurilor de sânge - cum sunt aspirina, warfarina sau ticlopidina
• medicamente care suprimă sistemul imunitar - cum este ciclosporină sau tacrolimus
• medicamente pentru hipertensiune arterială - inclusiv inhibitori ai ECA (cum este captopril), beta-blocante (cum este atenolol) sau antagonişti ai receptorilor de angiotensină II (cum este losartan)
• diuretice (comprimate pentru eliminarea apei)
• chinidină - utilizată pentru tulburări ale ritmului de bătaie al inimii
• steroizi (utilizaţi în tratamentul unor afecţiuni inflamatorii)
• medicamente utilizate pentru depresie, inclusiv inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), cum sunt fluoxetina sau inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) cum sunt iproniazidă, fenelzină, moclobemidă, toloxaton
• unele antibiotice pentru tratamentul infecţiilor - inclusiv chinolone (cum este ciprofloxacin) sau aminoglicozide (cum este gentamicina)
• zidovudină (utilizat pentru HIV sau SIDA)
• metotrexat (utilizat în tratamentul anumitor tipuri de cancer)
• colestiramină (un medicament folosit pentru scăderea concentraţiei de colesterol)
• litiu (utilizat pentru tratamentul anumitor forme de depresie)
• voriconazol sau fluconazol (utilizate pentru infecţii fungice)
• mifepristonă (utilizat pentru întreruperea pe cale medicamentoasă a sarcinii)
• Ginkgo biloba - medicament pe bază de plante, utilizat în demenţă. Există posibilitatea să sângeraţi cu mai multă uşurinţă dacă luaţi acest tratament împreună cu ibuprofen.

Dacă oricare dintre cele menţionate mai sus se aplică pentru dumneavoastră (sau dacă nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Ibuprofen / Codeină.

Ibuprofen / Codeină împreună cu alcool
În cazul în care consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu acest medicament este posibil să vă simţiţi mai somnoros şi creşte riscul să aveţi reacţii adverse.

Administrarea de Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

• Nu utilizaţi acest medicament dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.
• Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi acest medicament dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină. Acest medicament trebuie utilizat numai la recomandarea medicului dumneavoastră.
• Înainte de a lua acest medicament, spuneţi medicului dumneavoastră dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau aveţi probleme să rămâneţi gravidă deoarece acest medicament poate face să fie dificil să rămâneţi gravidă atunci când este utilizat pe o perioadă lungă de timp. Este puţin probabil ca acest medicament, utilizat ocazional, să vă afecteze şansele de a rămâne gravidă. Acest efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului.
• Nu luaţi Ibuprofen / Codeină în timp ce alăptaţi. Codeina şi morfina trec în laptele matern.

Prezentare ambalaj:

Ibuprofen / Codeină se prezintă sub formă de comprimate filmate de culoare albă, oblongi, cu dimensiuni de aproximativ 17 mm x 8 mm x 6,6 mm. Medicamentul dumneavoastră este ambalat în blistere şi în cutie.
Fiecare cutie conţine 30 de comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă combinații:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Brufen Plus 400 mg/30 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.