Prospect MIG-400, comprimate filmate

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Berlin-Chemie AG, Germania
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații MIG-400, comprimate filmate:

Durere uşoară până la moderat severă.
Febră.

Contraindicații:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente;
- dacă în trecut aţi prezentat reacţii alergice după administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt:
- crize de astm bronşic;
- edem al mucoasei nazale;
- reacţii pe piele (de exemplu, roşeaţă, urticarie sau reacţii asemănătoare);
- în tulburări de formare a sângelui de origine neclară;
- în ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau hemoragii active sau antecedente de ulcere peptice sau hemoragii recurente (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţii sau hemoragii dovedite);
- în antecedente de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală legate de tratamentul anterior cu AINS;
- în hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte sângerări active;
- în tulburări severe ale funcţiei hepatice sau renale;
- în insuficienţa cardiacă severă;
- în ultimele trei luni de sarcină.

Administrare MIG-400, comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna MIG-400 exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă aţi luat doza unică maximă, aşteptaţi cel puţin 6 ore până la următoarea doză.
Pacienţi vârstnici şi pacienţii cu ulcer duodenal sau gastric în trecut:
Aceşti pacienţi trebuie să înceapă cu cea mai mică doză (vezi pct. 2 " Aveţi grijă deosebită când luaţi MIG-400")

Insuficienţă renală şi hepatică:
Nu este necesară reducerea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală şi hepatică uşoară pană la moderată.

Modul şi calea de administrare

Administrare orală.
Vă rugăm înghiţiţi comprimatele filmate întregi, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă), în timpul sau după masă.

Modul de divizare:

Comprimatul se ţine între degetul mare şi arătătorul de la ambele mâini, cu linia de rupere pentru divizare orientată în sus şi se rupe în două jumătăţi de-a lungul liniei, apăsând în jos cu degetul mare.

Durata utilizării
A se utiliza numai pentru o perioadă scurtă de timp.
Nu luaţi MIG-400mai mult de 4 zile fără recomandarea medicului
Dacă observaţi că efectul MIG-400 este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din MIG-400
Luaţi MIG-400 conform indicaţiilor medicului sau instrucţiunilor din acest prospect. Dacă aveţi senzaţia că ameliorarea durerii nu este adecvată, NU măriţi doza din proprie iniţiativă,şi adresaţi-vă medicului.

Acțiune:

MIG-400 este un medicament antiinflamator şi analgezic (antiinflamator nesteroidian, AINS) care scade febra (antipiretic).

Compoziție MIG-400, comprimate filmate:

Substanţa activă este ibuprofen.
Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen 400 mg.

Celelalte componente sunt:
* nucleu: amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu.
* filmul: hipromeloză, macrogol 4000, povidonă K 30, dioxid de titan (E 171).

Precauții:

În anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic şi colagenoza mixtă) MIG-400 trebuie utilizat numai după o evaluare atentă a raportului beneficiu/risc. Există un risc crescut de a dezvolta aceste simptome de inflamare non-infecţioasă la nivelul membranei care înveleşte creierul (meningită aseptică).
În mod special, este necesară monitorizarea atentă de către medic:
- în tulburări gastro-intestinale sau antecedente de boli inflamatorii cronice intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn);
- în caz de tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă;
- în afecţiuni ale funcţiei renale sau hepatice;
- după intervenţii chirurghicale majore;
- în alergii (de exemplu, reacţii pe piele la alte medicamente, astm bronşic, febra fânului), umflarea cronică a mucoasei nasului sau afecţiuni cronice ale căilor respiratorii care îngustează aceste căi.

Reacţiile acute severe de hipersensibilitate (de exemplu, şoc anafilactic) sunt observate foarte rar. La primul semn al unei reacţii de hipersensibilitate după ce aţi luat MIG-400, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să mergeţi la medic.

Ibuprofen, substanţa activă din MIG-400, poate inhiba temporar funcţia trombocitelor din sânge (agregarea trombocitară). De aceea, pacienţii cu tulburări de coagulare trebuie monitorizaţi cu atenţie.

Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente care conţin ibuprofen, efectul anticoagulant al dozelor mici de acid acetilsalicilic (împiedicarea formării de cheaguri de sânge) poate fi diminuat. De aceea, în acest caz, nu trebuie să utilizaţi medicamente care conţin ibuprofen fără să întrebaţi medicul.

Dacă luaţi în acelaşi timp medicamente care inhibă coagularea sângelui sau scad glicemia, trebuie să vă verificaţi coagularea sângelui sau valoarea glucozei în sânge, ca măsură de precauţie.

În administrarea de lungă durată a MIG-400 este necesară verificarea periodică a funcţiei hepatice, a funcţiei renale şi a numărului de celule ale sângelui.

Înaintea procedurilor chirurgicale, medicul sau dentistul trebuie întrebaţi sau informaţi despre tratamentul cu MIG-400.

În cazul utilizării de lungă durată a analgezicelor, poate apare durerea de cap, care nu trebuie tratată prin creşterea dozelor de medicament. Întrebaţi medicul dacă, chiar sub tratamentul cu MIG-400, aveţi frecvent dureri de cap.

În termeni generali, obişnuinţa de a utiliza analgezice, în special a asocierii de mai multe substanţe active împotriva durerilor, poate determina leziuni renale permanente cu risc de insuficienţă renală (nefropatie analgezică).

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Deoarece în cazul utilizării MIG-400 în doze mari pot apărea reacţii adverse la nivelul sistemului nervos central, cum sunt oboseala şi ameţelile, în unele cazuri pot fi modificate reflexele precum şi capacitatea de a conduce sau de a folosi utilaje. Acest fapt are loc mai ales în cazul utilizării în asociere cu alcoolul etilic. În acest caz nu mai sunteţi capabil să reacţionaţi rapid şi prompt la evenimente neaşteptate şi bruşte. Nu conduceţi maşini sau alte vehicule în acest caz! Nu folosiţi unelte sau utilaje! Nu lucraţi fără un sprijin sigur pentru picioare!

Atenționări:

Copii
MIG-400 nu se administrează la copii cu vârsta sub 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg, deoarece în mod obişnuit această concentraţie nu este adecvată.

Aveţi grijă deosebită când luaţi MIG-400
Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Siguranţa gastro-intestinală
Trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp de MIG-400 cu alte AINS, inclusiv cu aşa-numiţii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2).

Vârstnici:
Pacienţii vârstnici prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special a hemoragiilor şi perforaţiilor gastro-intestinale, care pot fi letale. De aceea, pacienţii vârstnici necesită o monitorizare deosebit de atentă din partea medicului.

Hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale, care pot fi letale, au fost raportate pentru toate AINS în orice moment al tratamentului, cu sau fără simptome de alarmă sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave.

Riscul de hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale este mai mare odată cu creşterea dozelor de AINS, la pacienţii cu antecedente de ulcer, în special dacă a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi pct. 2: "Nu luaţi MIG-400") şi la paceinţii vârstnici. La aceşti pacienţi, tratamentul trebuie început cu doza minimă posibilă.

Tratamentul în asociere cu medicamente protectoare gastrice (de exemplu, misoprostol sau inhibitori de pompă de protoni) trebuie avut în vedere la aceşti pacienţi, precum şi la pacienţii care necesită tratament în asociere cu doze mici de acid acetilsalicilic (AAS) sau cu alte medicamente care pot creşte riscul de apariţie al reacţiilor adverse gastro-intestinale.

Dacă aveţi antecedente de reacţii adverse gastro-intestinale, în special dacă sunteţi în vârstă, trebuie să anunţaţi apariţia oricăror simptome neobişnuite abdominale (în special hemoragii gastro-intestinale), mai ales la începutul tratamentului.

Se recomandă precauţii dacă primiţi în acelaşi timp medicamente care pot creşte riscul de ulceraţii sau hemoragii, cum sunt corticosteroizii orali, anticoagulante, cum este warfarina, inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei, care sunt utilizaţi şi pentru tratamentul stărilor depresive sau antiagregante plachetare, cum este acidul acetilsalicilic (vezi pct. 2: "Folosirea altor medicamente"). Dacă în timpul administrării MIG-400 apar hemoragii sau ulcere gastro-intestinale, tratamentul trebuie întrerupt.

AINS trebuie administrate cu prudenţă la pacienţii cu antecedente de boli gastro-intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn) deoarece pot determina agravarea acestor afecţiuni (vezi "Reacţii adverse").

Efecte asupra sistemului cardiovascular

Reacţii grave la nivelul pielii cu roşeaţă şi apariţia de băşici la nivelul pielii, unele letale (dermatita exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică/sindrom Lyell) au fost raportate foarte rar la utilizarea în asociere cu AINS (vezi "Reacţii adverse").

Se pare că pacienţii prezintă un risc maxim de apariţie a acestor reacţii în faza iniţială a tratamentului: debutul reacţiei apare în majoritatea cazurilor în cursul primei luni de tratament.

La prima apariţie a unor erupţii trecătoare pe piele, leziunii ale mucoaselor sau a oricărui semn de hipersensibilitate trebuie să întrerupeţi tratamentul cu MIG-400 şi să vă adresaţi imediat medicului.

Medicamentele precum MIG-400 pot fi asociate cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza sau durata recomandată a tratamentului (maximum 4 zile).

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Reacții adverse ale MIG-400, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, MIG-400 poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Trebuie să observaţi dacă aveţi următoarele reacţii adverse; vă rugăm să discutaţi acestea cu medicul dumneavoastră, care va decide în viitor cum să procedaţi.

Pentru evaluarea reacţiilor adverse se utilizează următoarea clasificare a frecvenţelor: Foarte frecvente: apar la mai mult de 1 din 10 pacienţi trataţi

Frecvente: apar la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi trataţi
Mai puţin frecvente: apar la mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi trataţi
Rare:apar la mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi trataţi
Foarte rare: apar la mai puţin de 1 din 10000 pacienţi trataţi, frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Reacţii adverse posibile

Lista cu următoarele reacţii adverse include toate reacţiile adverse observate în cursul tratamentului cu ibuprofen, precum şi cele înregistrate în cursul tratamentului cu doze mari şi pe termen lung la pacienţii cu afecţiuni reumatice. Frecvenţele menţionate, mai puţin frecvenţele foarte rare, se referă la tratamentul de scurtă durată cu doze zilnice de până la 1200 mg ibuprofen în cazul formelor farmaceutice pentru administrarea pe cale orală (= 3 comprimate filmate de MIG-400) şi de maximum 1800 mg pentru supozitoare.

În ceea ce priveşte următoarele reacţii adverse, trebuie menţionat faptul că sunt în principal dependente de doză şi variază de la pacient la pacient.

Cele mai frecvente reacţii adverse observate sunt de natură gastro-intestinală. Ulcerele gastrice şi duodenale (ulcere peptice), perforaţia sau hemoragia gastro-intestinală, uneori letale, pot apare, în special la vârstnici (vezi pct. 2: "Aveţi grijă deosebită când luaţi MIG-400"). După administrare au fost raportate greaţă, vărsături, diaree, meteorism, constipaţie, tulburări digestive, dureri abdominale, scaune negre ca smoala, vărsături cu sânge, stomatită ulcerativă (inflamarea mucoasei gurii cu ulceraţii), agravarea colitei ulcerative şi a bolii Crohn (vezi pct. 2: "Aveţi grijă deosebită când luaţi MIG-400").

Mai puţin frecvent a fost observată inflamarea mucoasei gastrice. Riscul de apariţie a hemoragiilor gastro-intestinale este dependent, în special, de dozele utilizate şi de durata administrării.

La asocierea cu AINS au fost raportate edemul, hipertensiunea arterială şi insuficienţa cardiacă.

Medicamentele precum MIG-400 pot fi asociate cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord ("infarct miocardic") sau a accidentului vascular cerebral.

Tulburări cardiace
Foarte rare:
Bătăi neregulate ale inimii (palpitaţii), insuficienţă cardiacă, atac de cord (infarct miocardic).

Tulburări hematologice şi limfatice
Foarte rare:
Tulburări ale formării sângelui (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză).
Primele semne pot fi reprezentate de febră, dureri în gât, ulceraţii superficiale la nivelul cavităţii bucale, simptome asemănătoare gripei, oboseală severă, sângerare la nivelul nasului şi pielii.

În aceste cazuri, tratamentul trebuie întrerupt imediat şi este necesară prezentarea la un medic. Nu trebuie să vă autoadministraţi orice medicament împotriva durerii sau febrei.

Tulburări ale sistemului nervos
Mai puţin frecvente:

Tulburări ale sistemului nervos central, cum sunt dureri de cap, ameţeli, stare de confuzie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală.

Tulburări oculare
Mai puţin frecvente: Tulburări de vedere.

Tulburări acustice şi vestibulare
Rare: Zgomote în urechi (tinitus).

Tulburări gastro-intestinale
Frecvente: Tulburări gastro-intestinale, cum sunt arsuri în capul pieptului, dureri de stomac, greaţă, vărsături, meteorism, diaree, constipaţie şi mici hemoragii gastro-intestinale care, în cazuri excepţionale, pot determina o scădere a numărului de celule roşii sanguine (anemie).

Mai puţin frecvente:
Ulcere gastrice şi duodenale (ulcere peptice), potenţial complicate cu hemoragii şi perforaţii, inflamarea mucoasei cavităţii bucale cu formarea de ulceraţii (stomatită ulcerativă), agravarea colitei ulcerative sau a bolii Crohn, inflamarea mucoasei stomacului (gastrită).
Foarte rare:
Inflamarea esofagului (esofagită) şi pancreasului (pancreatită), apariţia de îngustări ale intestinului subţire şi a intestinului gros asemănătoare unor membrane (stricturi intestinale asemănătoare unor diafragme).

În cazul în care apar dureri severe în partea de sus a abdomenului, vărsături cu sânge sau o coloraţie neagră a scaunului trebuie să întrerupeţi tratamentul cu MIG-400 şi să anunţaţi imediat medicul.

Tulburări renale şi ale căilor urinare
Foarte rare:
Retenţie crescută de apă în ţesuturi (edeme), în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau cu alterarea funcţiei renale, sindrom nefrotic (acumularea de apă în organism [edeme] şi eliminare importantă de proteine prin urină), afectare renală inflamatorie (nefrită interstiţială), care se pot însoţi de insuficienţă renală acută.

De asemenea, pot apare leziuni ale ţesutului renal (necroză papilară) şi creşterea concentraţiilor de acid uric în sânge.

Scăderea eliminării de urină, acumularea de apă în organism (edeme) şi o stare generală de rău pot fi semne ale unei afectări renale până la insuficienţă renală.

În cazul apariţiei sau agravării simptomelor menţionate, trebuie să întrerupeţi tratamentul cu MIG-400 şi să contactaţi imediat medicul.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat:
Foarte rare:
Reacţii cutanate severe, ca erupţii trecătoare pe piele, cu înroşire şi formare de băşici pe piele (de exemplu, sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică/sindrom Lyell), căderea părului (alopecie).


În cazuri excepţionale, în timpul varicelei sau a erizipelului/herpesului feţei pot apare infecţii pe piele severe şi complicaţii ale ţesuturilor moi (vezi şi "Infecţii şi infestări").

Infecţii şi infestări
Foarte rar:
Foarte rar au fost descrise cazuri de agravare a inflamaţiei din cursul infecţiilor (de exemplu, apariţia fasceitei necrozante), care au coincis cu utilizarea anumitor medicamente antiinflamatoare (antiinflamatoare nesteroidiene, din care face parte şi MIG-400).

Au fost observate simptome ale inflamării membranei care înveleşte creierul (meningită aseptică), cu dureri severe de cap, greaţă, vărsături, febră, redoare de ceafă sau tulburări ale stării de conştienţă. Pacienţii care suferă de anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic, colagenoze mixte) par să prezinte un risc crescut.

În cazul în care, în timpul tratamentului cu MIG-400 apar sau se agravează semnele unei infecţii (de exemplu, înroşire, umflare, căldură locală, durere, febră) trebuie să vă adresaţi imediat medicului.

Tulburări vasculare
Foarte rare:
Tensiune arterială mare (hipertensiune arterială).

Tulburări ale sistemului imunitar (reacţii de hipersensibilitate)
Mai puţin frecvente:

Reacţii de hipersensibilitate cu erupţii trecătoare pe piele şi mâncărime şi crize de astm bronşic
(posibil însoţite de scăderea tensiunii arteriale).

În acest caz, anunţaţi imediat medicul şi întrerupeţi tratamentul cu MIG-400.
Foarte rare:

Reacţii generale severe de hipersensibilitate.
Acestea se pot manifesta ca edem al feţei, umflarea limbii, umflarea internă a laringelui cu îngustarea căilor aeriene, lipsă de aer, creşterea pulsului, scăderea tensiunii arteriale până la şoc cu potenţial letal.

Dacă unul din aceste simptome apare, posibil chiar de la prima administrare, este necesară asistenţă medicală de urgenţă.

Tulburări hepatobiliare

Foarte rare:
Tulburări ale funcţiei hepatice, leziuni hepatice, în special în tratamentul pe termen lung, insuficienţă hepatică, inflamarea acută a ficatului (hepatită).
În cazul tratamentului de lungă durată, trebuie monitorizate periodic valorile testelor funcţionale hepatice.

Tulburări psihice

Foarte rare:
Reacţii psihotice, depresie.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Supradozajul:

Simptomele posibile ale supradozajului sunt:
- tulburări la nivelul sistemului nervos central, cum sunt dureri de cap, ameţeli, stare de confuzie şi pierderea conştienţei (şi convulsii la copii);
- tulburări gastro-intestinale, cum sunt dureri de stomac, greaţă şi vărsături, hemoragii gastro-intestinale;
- tulburări ale funcţiei hepatice şi renale;
- scăderea tensiunii arteriale;
- scurtarea respiraţiei (depresie respiratorie)
- coloraţie albăstruie-roşie a pielii şi a mucoaselor (cianoză).

Nu există un antidot specific.

Anunţaţi medicul imediat dacă suspectaţi un supradozaj cu MIG-400. În funcţie de severitatea intoxicaţiei, acesta va decide măsurile terapeutice necesare.

Dacă uitaţi să luaţi MIG-400
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Efectul substanţelor sau a grupelor de medicamente menţionate mai jos pot influenţa tratamentul asociat cu MIG-400.

Creşterea efectului şi/sau a reacţiilor adverse:
Dacă se administrează în asociere următoarele medicamente, concentraţia în sânge a acestora poate să crească:
- digoxina (medicament pentru creşterea forţei de contracţie a muşchiului inimii);
- fenitoina (medicament pentru tratarea convulsiilor);
- litiu (medicament pentru tratarea afecţiunilor psihice).

În cazul utilizării corecte (timp de maximum 4 zile) nu este necesară verificarea concentraţiilor serice de litiu, digoxină şi fenitoină.
- medicamente inhibitoare ale coagulării sanguine;
- metotrexat (medicament pentru tratarea cancerului sau anumitor afecţiuni reumatice): nu luaţi MIG-400 în decurs de 24 de ore înainte sau după administrarea de metotrexat. Acest lucru poate determina creşterea concentraţiilor de metotrexat şi accentuarea reacţiilor adverse ale acestuia.
- acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare analgezice, inclusiv inhibitori ai COX-2 (medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene), inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru tratamentul stărilor depresive) şi medicamente cortizonice (glucocorticoizi): există un risc crescut de ulcer şi hemoragie a tractului gastro-intestinal;
- medicamentele care conţin probenecid sau sulfinpirazonă (medicamente pentru tratarea gutei): acestea pot întârzia excreţia de ibuprofen. Astfel, este posibilă acumularea de ibuprofen în organism şi creşterea reacţiilor adverse ale acestuia.

Diminuarea efectului:
Medicamente pentru creşterea eliminării de lichide (diuretice) şi a celor pentru scăderea tensiunii arterială (antihipertensive)

Inhibitori ai ECA (medicamente pentru tratarea insuficienţei cardiace şi tensiunii arteriale mari): creşte riscul apariţiei unor tulburări ale funcţiei renale.

Acidul acetilsalicilic în doze mici: efectul unei doze mici de acid acetilsalicilic asupra coagulării sângelui poate fi atenuat (vezi pct. 2 "Aveţi grijă deosebită când luaţi MIG-400").

Alte interacţiuni posibile:
Zidovudina (medicament pentru tratamentul SIDA): există un risc crescut de hemoragii la nivelul articulaţiilor şi de vânătăi la pacienţii hemofilici cu infecţie HIV
Ciclosporina (medicament pentru suprimarea răspunsului imunitar după transplant şi pentru tratamentul reumatismului): există riscul lezării rinichilor.
Tacrolimus: există riscul lezării rinichilor.
Medicamente care economisesc potasiu şi care elimină apa din organism (anumite diuretice): dacă le luaţi în acelaşi timp pot creşte concentraţia de potasiu în sânge.
Derivaţi de sulfoniluree (medicamente pentru scăderea glicemiei): deşi până în prezent nu au fost descrise interacţiuni între ibuprofen şi derivaţii de sulfoniluree, în cazul administrării în asociere a acestor medicamente, valorilor glicemiei trebuie verificate, ca precauţie.
Medicamente anticoagulante: există rapoarte izolate despre interacţiuni între ibuprofen şi medicamentele anticoagulante. În tratamentul concomitent, se recomandă verificarea statusului coagulării.

Folosirea MIG-400 cu alimente şi băuturi
Dacă este posibil, trebuie să nu consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu MIG-400, deoarece reacţiile adverse, în special cele care afectează tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, sunt accentuate.

Administrarea de MIG-400, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Sarcina
Dacă apare o sarcină în timpul tratamentului cu MIG-400 trebuie să anunţaţi medicul.
Puteţi utiliza ibuprofen numai în primele 6 luni de sarcină, după ce aţi discutat cu medicul dumneavoastră. Datorită unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil, MIG-400 nu trebuie utilizat în ultimele 3 luni de sarcină.

MIG-400 aparţine unui grup de medicamente (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului.

Alăptarea
Substanţa activă, ibuprofen, şi produşii de metabolizare ai acesteia trec în laptele matern în cantităţi mici. Deoarece până în prezent nu au fost observate efecte negative asupra copilului, nu este necesară întreruperea obligatorie a alăptării în cazul tratamentului de scurtă durată. Totuşi, dacă vi s-a recomandat un tratament mai îndelungat sau cu doze mai mari, trebuie să aveţi în vedere întreruperea din timp a alăptării.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Comprimate filmate oblongi, de culoare albă până la aproape albă, cu linie de rupere pe ambele feţe, marcate cu "E" pe ambele părţi ale liniei de rupere, în partea superioară.

Comprimatul filmat poate fi divizat în două părţi egale.
Cutii cu blistere din film opac de PVC şi folie de Al acoperită cu pergament a câte 10 comprimate filmate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi MIG-400 după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Condiţii de păstrare
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MIG-400, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MIG-400, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.