Prospect IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Zentiva, k.s., Republica Cehă
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Categoria: AINS, analgezice, antitermice, corticoizi
Tip: Suspensie orala
Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente acţionează prin modificarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi temperatură corporală mare.

Indicații IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală:

IBALGIN JUNIOR este folosit în tratamentul simptomatic de scurtă durată al:
• febrei
• durerii de intensitate uşoară până la moderată, inclusiv dureri de cap şi dureri dentare

IBALGIN JUNIOR începe să acţioneze în 15 minute şi scade febra la copii pe o perioadă de până la 8 ore.

Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Contraindicații:

Nu administraţi IBALGIN JUNIOR copiilor care:
- sunt alergici la ibuprofen sau alte medicamente pentru calmarea durerii similare (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- au avut vreodată senzaţie de lipsă de aer, astm bronșic, secreţii nazale sau urticarie după utilizarea de acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru calmarea durerii similare (AINS).
- au avut vreodată sângerare gastro-intestinală sau perforaţie gastro-intestinală, legată de utilizarea anterioară de AINS.
- au în prezent sau au avut ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau sângerări gastrice/duodenale recurente (două sau mai multe episoade dovedite de ulceraţie sau sângerare).
- au insuficienţă hepatică, renală sau cardiacă severe.
- au săngerări în creier (hemoragie cerebrovasculară) sau alte sângerări active.
- au tulburări de coagulare a sângelui, deoarece ibuprofenul poate creşte timpul de sângerare.
- au tulburări de formare a sângelui de origine necunoscută, cum este trombocitopenia.

În cazul în care acest medicament urmează să fie utilizat de către un adult, nu îl utilizaţi dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină.

Administrare IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru administrare orală.

Doza recomandată pentru durere şi febră:
- 6 – 9 ani (20-29 kg) - 5 ml (200 mg de ibuprofen) de 3 ori
- 9– 12 ani (30-40 kg) - 7,5 ml (300 mg de ibuprofen) de 3 ori

*Dozele trebuie administrate la intervale de aproximativ 6-8 ore.

Nu se recomandă utilizarea la copii cu vârsta sub 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg.

Copii (intervalul de vârstă: ≥ 6 ani până la < 12 ani) şi adolescenţi
Dacă la copii cu vârsta începând cu 6 ani şi la adolescenţi utilizarea acestui medicament este necesară pentru mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie să vă adresați unui medic.

Suspensia trebuie administrată cu o cantitate suficientă de lichid. P
entru pacienţii care au stomacul sensibil, se recomandă ca IBALGIN JUNIOR să fie administrat în timpul unei mese.

ATENŢIONARE: nu depăşiţi doza menţionată.

Mod de administrare folosind seringa dozatoare

Fiecare ambalaj include o seringă dozatoare pentru măsurarea unei doze exacte de suspensie.
1. Agitaţi puternic conţinutul flaconului închis (aproximativ 5 secunde).
2. Flaconul este prevăzut cu un sistem de închidere securizat pentru copii. Pentru a-l deschide, apăsaţi capacul în jos ţinându-l strâns şi rotiţi în sensul opus acelor de ceasornic.
3. Împingeţi seringa dozatoare de-a lungul gâtului flaconului, pentru a ajunge în suspensie. Nu întoarceţi flaconul invers.
4. Extrageţi o doză de suspensie cu ajutorul pistonului seringii dozatoare (ţinând cont de gradaţiile de pe seringă - în ml).
5. Scoateţi seringa dozatoare prin deschiderea flaconului.
6. Administraţi suspensia fie introducând capătul seringii dozatoare direct în gura copilului şi apăsând uşor pe piston, fie punând suspensia din seringă într-o linguriţă şi dând conţinutul copilului.
7. După utilizare, închideţi flaconul cu atenţie. Spălaţi seringa dozatoare cu apă caldă şi lăsaţi-o să se usuce.

Durata tratamentului
Acest medicament este numai pentru utilizare de scurtă durată. Dacă simptomele copilului persistă mai mult de 3 zile, adresaţi-vă unui medic. Dacă simptomele se agravează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă copilul dumneavoastră ia mai mult IBALGIN JUNIOR decât trebuie
Dacă, în mod accidental, administraţi mai mult decât doza recomandată de IBALGIN JUNIOR, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Simptomele supradozajului includ stare de rău, greaţă, dureri abdominale, dureri de cap, ameţeală, somnolenţă, ochi iritaţi, vedere înceţoşată, zgomote în urechi şi rareori tensiune arterială mică, modificări ale compoziţiei sângelui, probleme renale şi pierderea conştienţei.

Dacă uitaţi să administraţi IBALGIN JUNIOR copilului dumneavoastră
Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să administraţi o doză, administraţi doza respectivă imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi administraţi doza următoare conform intervalului dintre administrări detaliat mai sus.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală:

- Substanţa activă este ibuprofenul. Fiecare 1 ml de suspensie orală conţine ibuprofen 40 mg.

- Celelalte componente sunt: Sorbitol lichid (ne-cristalizabil) (E 420), Celuloză dispersabilă RC 591, Carmeloză sodică, Acid citric monohidrat, Benzoat de sodiu, Clorură de sodiu, Aromă de zmeură, Aromă de cireşe, Taumatină, Sucraloză, Zaharină sodică, Polisorbat 60, Extract roz de antociani, Apă purificată.

Precauții:

Înainte să utilizaţi IBALGIN JUNIOR, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră:

- ia orice alte medicamente pentru calmarea durerii de tip AINS sau acid acetilsalicilic în doze zilnice mai mari de 75 mg.
- are anumite boli ale pielii (lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă a ţesutului conjunctiv).
- are sau a avut vreodată o boală a intestinului (colită ulceroasă sau boala Crohn), deoarece aceste afecţiuni se pot agrava (vezi pct. „Reacţii adverse posibile”).
- a avut vreodată tensiune arterială mare şi/sau insuficienţă cardiacă.
- are funcţia rinichilor diminuată.
- are afecţiuni ale ficatului.
- se recomandă precauţie în cazul în care se administrează concomitent alte medicamente care pot mări riscul de ulcerare sau sângerare, cum sunt corticosteroizii orali (precum prednisolon), medicamentele pentru subţierea sângelui (precum warfarina), inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (un medicament pentru depresie) sau medicamente antiplachetare (precum acidul acetilsalicilic).
- ia alt medicament AINS (incluzând inhibitori ai COX-2, precum celecoxib sau etoricoxib), deoarece trebuie evitată utilizarea concomitentă a acestora.
- reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea dozei minime eficace, pentru cea mai scurtă durată.
- în general, utilizarea obişnuită a medicamente pentru calmarea durerii (de mai multe feluri) poate determina probleme severe şi de durată ale rinichilor.
- dacă copilul dumneavoastră are sau a avut astm bronșic, secreţii nazale cronice, polipi nazali sau boli alergice, este posibil să apară senzaţie de lipsă de aer.
- foarte rar, au fost raportate reacţii adverse grave la nivelul pielii (precum sindromul StevensJohnson) în asociere cu utilizarea AINS. Utilizarea IBALGIN JUNIOR trebuie oprită imediat la prima apariţie a erupţiei pe piele, leziunilor mucoaselor sau a oricăror alte semne de reacţii alergice.
- are probleme ale inimii, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că ar putea prezenta risc de apariţie a acestor boli (de exemplu, dacă are tensiune arterială mare, diabet zaharat, valori mari ale colesterolului sau dacă fumează), trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
- în cazurile de vărsat de vânt (varicelă) se recomandă a se evita utilizarea IBALGIN JUNIOR.
- tocmai i s-a efectuat o intervenţie chirurgicală majoră.
- este deshidratat, deoarece există risc crescut de probleme ale rinichilor.
- administrarea de medicamente precum IBALGIN JUNIOR se poate asocia cu un risc uşor crescut de atac de cord („infarct miocardic”) sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil la utilizarea unor doze mari şi în caz de tratament prelungit. Nu depăşiţi doza sau durata de tratament recomandate - 3 zile.

Pentru toate AINS au fost raportate, în orice moment al tratamentului, hemoragie gastro-intestinală, ulceraţie sau perforaţie, care pot fi letale, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave. Atunci când apar sângerare sau ulceraţie gastro-intestinală, tratamentul trebuie imediat oprit. Riscul de apariţie a sângerării, ulcerelor sau perforaţiei gastrointestinale creşte odată cu creşterea dozei de AINS, la pacienţii care au avut antecedente de ulcer, în special dacă acesta a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi punctul „Nu administraţi IBALGIN JUNIOR copiilor care:”) şi la vârstnici. Aceşti pacienţi trebuie să înceapă tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă. În cazul acestor pacienţi, ca şi în cazul pacienţilor care necesită tratament concomitent cu doze reduse de acid acetilsalicilic sau alte substanţe active care pot mări riscul gastro-intestinal, trebuie avută în vedere terapia asociată cu medicamente protectoare (de exemplu, misoprostol sau inhibitori ai pompei de protoni).

AINS cum este ibuprofenul pot masca simptomele de infecţie şi febra.

În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă vreuna dintre afecţiunile menţionate mai sus, adresaţivă unui medic înainte de a utiliza IBALGIN JUNIOR.

Dacă acest medicament este luat de un adult:

Vârstnici
Vârstnicii prezintă un risc crescut de evenimente adverse atunci când iau AINS, în special la nivelul stomacului şi intestinului. Pentru mai multe informaţii, vezi pct. „Reacţii adverse posibile”.

Pacienţii cu antecedente de toxicitate gastro-intestinală, în special dacă sunt vârstnici, trebuie să raporteze orice simptome abdominale neobişnuite (în special hemoragia gastro-intestinală), mai ales în fazele iniţiale ale tratamentului.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
În cazul utilizării de scurtă durată, acest medicament nu are nicio influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

IBALGIN JUNIOR conţine sorbitol
IBALGIN JUNIOR conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că copilul dumneavoastră are intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să-i administraţi acest medicament.

Reacții adverse ale IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru ameliorarea simptomelor. Copilul dumneavoastră poate prezenta una dintre reacţiile adverse cunoscute ale AINS. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă reacţii adverse, sau dacă aveţi îngrijorări, opriţi administrarea acestui medicament şi adresați-vă medicului cât mai repede posibil. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme asociate cu reacţiile adverse.

OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă:
• semne de hemoragie intestinală cum sunt: durere abdominală severă, scaune de culoare neagră, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare cu aspect de zaţ de cafea.
• semne de reacţii alergice rare, dar grave precum agravarea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau senzaţie de lipsă de aer, umflarea feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie, bătăi rapide ale inimii, scăderea tensiunii arteriale care determină apariţia şocului. Aceste reacţii adverse pot să apară chiar de la prima utilizare a medicamentului. Dacă apare oricare dintre aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului.
• reacţii severe pe piele, cum sunt erupţiile care acoperă întreaga suprafaţă a corpului, descuamarea, apariţia de vezicule sau exfolierea pielii.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele reacţii adverse, dacă acestea se agravează sau observaţi orice reacţii care nu sunt menţionate.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
• arsuri în capul pieptului, dureri abdominale, greaţă, vărsături, flatulenţă (vânturi), diaree, constipaţie.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane)
• inflamaţia stomacului, agravarea colitei şi a Bolii Crohn
• durere de cap, ameţeală, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală
• tulburări ale vederii
• ulcere gastro-intestinale care pot duce la sângerare sau perforaţie
• ulceraţii la nivelul gurii şi/sau umflarea şi iritaţia gurii
• reacţii de hipersensibilitate cu erupţii trecătoare pe piele şi mâncărime şi crize de astm bronșic (posibil cu o scădere a tensiunii arteriale)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane)
• tinitus (ţiuituri în urechi)

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)
• inflamaţia esofagului sau a pancreasului, blocaj în intestin
• forme severe de reacţii pe piele, inclusiv erupţie cu înroşire şi formare de vezicule, care se pot descuama, însoţită de febră, frisoane, dureri musculare şi stare de rău, sindrom StevensJohnson. În cazuri excepţionale, infecţii grave ale pielii au apărut în timpul vărsatului de vânt (varicelei).
• eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal şi umflare (este posibil să apară insuficienţă renală acută sau inflamaţia rinichilor). Afectarea rinichilor sau concentraţii crescute ale ureei în sânge (primele semne sunt eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal, urină tulbure, sânge în urină, dureri de spate, posibilă umflare a picioarelor şi senzaţie generală de rău).
• probleme ale formării celulelor din sânge (primele semne sunt febră, durere în gât, ulcere superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, oboseală severă, hemoragii nazale şi la nivelul pielii, vânătăi inexplicabile sau neobişnuite).
• reacţii psihotice şi depresie.
• agravarea inflamaţiei provocate de infecţie. Dacă în timpul utilizării IBALGIN JUNIOR apar sau se agravează semnele de infecţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
• umflare, tensiune arterială mare, palpitaţii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic.
• probleme ale ficatului sau inflamaţia ficatului. Insuficienţă sau afectarea ficatului, în special în cazul utilizării pe termen lung, semnalată prin îngălbenirea pielii şi ochilor sau prin scaune deschise la culoare şi urină închisă la culoare.
• foarte rar, în cursul tratamentului cu ibuprofen au fost observate simptome ale meningitei aseptice, cu rigiditate a cefei, dureri de cap, greaţă, vărsături, febră sau tulburări de conştienţă. Pacienţii cu boli autoimune (LES, boala mixtă a ţesutului conjunctiv) pot fi mai predispuşi. Dacă apar aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului.

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):
• afectarea auzului.

Medicamentele precum acesta pot fi asociate cu un risc uşor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă dumneavoastră, sau copilul dumneavoastră, manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau sar putea să ia orice alte medicamente, în special:

- corticosteroizi (cum este prednisolonul), deoarece aceştia pot creşte riscul de ulceraţie sau sângerare gastro-intestinală.
- alt medicament AINS (inclusiv inhibitorii COX-2, cum sunt celecoxib sau etoricoxib).
- anumite medicamente care sunt anticoagulantele (împotriva coagulării) (de exemplu, acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), anumite medicamente împotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori ai ECA, de exemplu captopril, medicamente blocante ale receptorilor beta, antagoniştii angiotensinei II) şi chiar alte medicamente care pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare, adresaţi-vă întotdeauna unui medic înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.
- medicamente antiplachetare (cum este acidul acetilsalicilic) şi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (un medicament pentru depresie), deoarece aceştia pot creşte riscul de apariţie a reacţiilor adverse gastro-intestinale.
- medicamente pentru tensiunea arterială mare şi pentru eliminarea apei (diuretice), deoarece AINS pot diminua efectele acestor medicamente şi poate exista un risc crescut pentru rinichi. În acest caz, asiguraţi-vă că în cursul zilei copilul dumneavoastră bea o cantitate suficientă de apă.
- metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism), deoarece efectul metotrexatului poate fi accentuat.
- tacrolimus (medicament pentru inhibarea reacţiei imune), deoarece creşte riscul de toxicitate la nivelul rinichilor.
- ciclosporină (un medicament pentru inhibarea reacţiei imune), deoarece există date limitate privind un risc crescut de toxicitate la nivelul rinichilor.
- zidovudină (medicament pentru tratamentul SIDA), deoarece utilizarea IBALGIN JUNIOR poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul unei articulaţii sau o hemoragie care poate provoca umflături la pacienţii cu hemofilie şi infecţie cu HIV (+).
- sulfoniluree: studiile clinice au arătat că există interacţiuni între AINS şi antidiabetice (sulfoniluree). Deşi până în prezent nu au fost descrise interacţiuni între ibuprofen şi sulfoniluree, se recomandă verificarea valorilor glucozei din sânge ca măsură de precauţie în cazul administrării concomitente.
- probenecid şi sulfinpirazonă: Medicamentele care conţin probenecid sau sulfinpirazonă pot întârzia excreţia ibuprofenului.
- baclofen: Există date clinice care arată că AINS pot creşte concentraţiile plasmatice ale baclofenului.
- ritonavir, deoarece administrarea acestui medicament poate creşte concentraţia plasmatică de AINS.
- aminoglicozide (antibiotice), deoarece AINS pot scădea eliminarea aminoglicozidelor.
- digoxină, fenitoină şi litiu: ibuprofenul poate creşte concentraţiile plasmatice ale acestor medicamente.
- antibiotice chinolonice, deoarece administrarea acestora concomitent cu AINS poate creşte riscul de producere a convulsiilor.
- colestiramină, deoarece administrarea AINS concomitent cu colestiramina poate întârzia şi reduce absorbţia medicamentelor AINS.
- voriconazol şi fluconazol, deoarece administrarea acestor medicamente poate creşte expunerea la AINS.

Administrarea de IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală în sarcină / alaptare:

Dacă acest medicament este luat de un adult:

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Sarcina
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu IBALGIN JUNIOR. Nu folosiţi acest medicament dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altfel.

Alăptarea
Doar cantităţi mici de ibuprofen şi din produşii de metabolizare ai acestuia trec în laptele matern. Deoarece până în prezent nu se cunosc efecte adverse asupra nou-născuţilor, nu este în general necesar să se întrerupă alăptarea în timpul utilizării de scurtă durată a ibuprofenului, în dozele recomandate.

Fertilitatea
IBALGIN JUNIOR aparţine unei grupe de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea administrării medicamentului.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament

Prezentare ambalaj:

IBALGIN JUNIOR este o suspensie vâscoasă, de culoare roz, cu miros de zmeură şi cireşe.

Tipul ambalajului: flacon din sticlă de culoare brună (clasa hidrolitică III) cu inserție din plastic, prevăzut cu capac cu filet şi sistem de închidere securizat pentru copii, din polipropilenă, de culoare albă.
Ambalajul coţine o seringă dozatoare (6 ml) cu dozele marcate.
Mărimea ambalajului: 1 x 100 ml (1 flacon conţine 100 ml de suspensie)

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj sa fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. A se utiliza în termen de 6 luni de la prima deschidere şi a se păstra la temperaturi sub 25°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.