Prospect Calmolin Arena 400 mg capsule

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Arena Group Romania
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații Calmolin Arena 400 mg capsule:

Calmolin Arena face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care acţionează reducând durerea, inflamaţia şi febra.

Calmolin Arena este utilizat pentru a calma durerile uşoare până la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzând migrena, durerea de dinţi, durerea menstruală şi a reduce febra.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Calmolin Arena:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
− dacă aţi avut reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, secreţii nazale, erupţie trecătoare pe piele cu mâncărime sau umflarea buzelor, a feţei, a limbii sau a gâtului după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS).
− dacă aţi avut ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) legate de utilizarea anterioară a medicamentelor pentru durere şi inflamaţie (AINS)
− dacă aveţi ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) sau dacă aţi avut două sau mai multe astfel de episoade în trecut
− dacă aveţi probleme ale ficatului, rinichilor sau inimii (incluzând boala cardiacă coronariană) severe
− dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină
− dacă suferiţi de deshidratare semnificativă (determinată de vărsături, diaree sau consumul insuficient de lichide)
− dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului)
− dacă aveţi o afecţiune de origine necunoscută având ca rezultat formarea anormală a celulelor sanguine Nu se administrează la copii cu vârsta sub 12 ani.

Administrare Calmolin Arena 400 mg capsule:

Utilizați întotdeauna Calmolin Arena exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai scurte perioade necesare controlării simptomelor.
Doza de ibuprofen depinde de vârsta şi greutatea corporală a pacientului. Doza uzuală este:
Durere uşoară până la moderată şi febră Adulţi şi adolescenţi (≥40 kg): 200-400 mg ibuprofen administrat într-o priză unică sau de 3-4 ori pe zi, la intervale de 4 până la 6 ore. În migrenă, dozajul trebuie să fie: o capsulă administrată într-o priză unică, dacă este necesar o capsulă la intervale de 4 până la 6 ore. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 3 capsule (1200 mg).

Durere menstruală Adulţi şi adolescenţi: 200-400 mg ibuprofen de 1-3 ori pe zi la intervale de 4 până la 6 ore, la nevoie. Doza maximă zilnică nu trebuie să depăşească 3 capsule (1200 mg).

Capsula trebuie înghiţită cu un pahar de apă în timpul mesei sau după masă.
Dacă starea dumneavoastră nu se îmbunătăţeşte în decursul a 7 zile sau dacă se agravează, trebuie să vă prezentaţi la medic.
Vârstnici Dacă sunteţi în vârstă, cereţi întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua Calmolin Arena, deoarece sunteţi mai predispuşi la reacţii adverse, în special la hemoragie şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în consecinţă.

Funcţia rinichilor sau a ficatului redusă Dacă aveţi funcţia rinichilor sau a ficatului redusă, cereţi întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră înainte de a lua Calmolin Arena. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în consecinţă.

Dacă utilizaţi mai mult Calmolin Arena decât trebuie
Dacă aţi utilizat mai mult Calmolin Arena decât trebuie, adresaţi-vă imediat unui medic, la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe a unui spital sau la farmacie.
Simptomele unui supradozaj pot fi: greaţă, vărsături şi durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot apărea ţiuituri în urechi, durere de cap, ameţeli, vertij şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor. În cazuri de intoxicare gravă, poate apărea somnolenţă, excitaţie, dezorientare, comă, convulsii, crampe (în special la copii), vedere înceţoşată şi probleme de vedere, insuficienţă renală, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arterială mică, respiraţie redusă, colorarea în albastru a buzelor, a limbii şi a degetelor şi creşterea tendinţei de sângerare. De asemenea, poate apărea agravarea astmului bronşic la pacienţii cu astm bronşic.

Dacă uitaţi să utilizaţi Calmolin Arena
Dacă aţi uitat să utilizați o doză, luaţi-o cât mai repede posibil, cu excepţia cazului în care au rămas mai puţin de patru ore până la următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Calmolin Arena 400 mg capsule:

− Substanţa activă este ibuprofenul. O capsulă conţine ibuprofen 400 mg.
− Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru; capsula: dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, acid acetic glacial, p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p- hidroxibenzoat de n-propil (E 216), glicerol, dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 127), oxid roşu de fer (E 172), gelatină

Precauții:

Înainte să utilizați Calmolin Arena, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
− dacă aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afecţiuni autoimune;
− dacă există în familie o tulburare în producerea pigmentului roşu din sânge (porfirie);
− dacă aveţi afecţiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamaţia colonului cu ulcere (colită ulcerativă), o inflamaţie care afectează tractul digestiv (boală Crohn) sau alte afecţiuni ale stomacului sau intestinului;
− dacă aveţi tulburări de formare a celulelor sanguine;
− dacă aveţi probleme legate de mecanismul de coagulare normal al sângelui;
− dacă aveţi alergii, febra fânului, astm bronşic, inflamare cronică a mucoasei nazale şi a sinusurilor, vegetaţii adenoide sau afecţiuni obstructive cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de îngustare a căilor aeriene cu dificultăţi în respiraţie (bronhospasm) este mai mare;
− dacă aveţi probleme de circulaţie la nivelul arterelor mâinilor sau picioarelor;
− dacă aveţi probleme de ficat, rinichi, inimă sau tensiune arterială mare;
− dacă aţi avut recent o intervenţie chirurgicală majoră;
− dacă sunteţi în primele şase luni de sarcină;
− dacă alăptaţi.

Vârstnici
Dacă sunteţi în vârstă veţi fi mai expus la reacţii adverse, în special sângerare şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Ulcere, perforaţie şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor Dacă aţi avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, în special dacă acesta a fost complicat cu perforaţie sau a fost însoţit de sângerare, trebuie să fiţi atent la orice simptome abdominale neobişnuite şi să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, mai ales dacă aceste simptome apar la începutul tratamentului.

Aceasta este necesară, deoarece riscul de sângerare sau de ulceraţie la nivelul tractului digestiv este mai mare în acest caz, în special la pacienţii vârstnici. Dacă apare sângerarea sau ulceraţia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt.
Sângerarea, ulceraţia sau perforaţia la nivelul stomacului sau intestinelor pot apărea fără alte semne de avertizare, chiar şi la pacienţii care nu au avut niciodată astfel de probleme. Acestea pot fi, de asemenea, letale.

Riscul de apariţie a ulcerelor, perforaţiei sau sângerării la nivelul stomacului sau intestinelor creşte la doze mari de ibuprofen. Riscul creşte, de asemenea, dacă anumite alte medicamente sunt luate în acelaşi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos, Calmolin Arena împreună cu alte medicamente).

Reacţii la nivelul pielii
Trebuie să încetaţi de a mai lua Calmolin Arena la primul semn de erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reacţii ale pielii grave (dermatită exfoliativă, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al apariţiei acestor reacţii este în prima lună de tratament.

Efecte asupra inimii şi creierului
Medicamente precum Calmolin Arena se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (7 zile la rând).

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc datorită acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori mari ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Efecte asupra rinichilor
Ibuprofenul poate determina probleme în funcţionarea rinichilor, chiar şi la pacienţii care nu au mai avut astfel de probleme. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor şi pot conduce chiar la insuficienţă cardiacă sau tensiune arterială mare la persoanele predispuse.
Ibuprofenul poate determina leziuni la nivelul rinichilor, în special la pacienţii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECA, precum şi la vârstnici. Cu toate acestea, întreruperea tratamentului cu ibuprofen, în general, conduce la vindecare.

Alte precauţii
În tratamentul de lungă durată, la utilizarea de doze mari de analgezice, poate să apară durerea de cap care nu trebuie tratată prin creşterea dozelor din acest medicament. Utilizarea de rutină a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente şi risc de insuficienţă renală.

Ibuprofenul poate masca simptomele sau semnele unei infecţii (febră, durere şi inflamaţie) şi poate prelungi temporar timpul de sângerare.

Calmolin Arena poate reduce posibilitatea de a rămâne gravidă. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
În general, Calmolin Arena nu are influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Cu toate acestea, întrucât la doze mari, în cazuri individuale, se pot manifesta reacţii adverse, cum sunt oboseală, somnolenţă, vertij (raportate ca frecvente) şi tulburări de vedere (raportate ca mai puţin frecvente), capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje ar putea fi afectată. Acest efect este accentuat în cazul consumului concomitent de alcool etilic.

Calmolin Arena conţine p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216). Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate) şi, în mod excepţional, bronhospasm.

Calmolin Arena conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Calmolin Arena 400 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Posibilitatea de apariţie a reacţiilor adverse creşte la doze mai mari şi la o durată mai lungă de tratament.
Medicamente precum Calmolin Arena se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Retenţie de apă (edem), tensiune arterială mare şi insuficienţă cardiacă au fost raportate în asociere cu AINS.
Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10 Frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi Mai puţin frecvente: care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi Rare: care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile Următoarele reacţii adverse sunt importante şi necesită intervenţie imediată, dacă apar. Trebuie să încetaţi de a mai lua Calmolin Arena şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă apar următoarele simptome:
Frecvente:
• scaune de culoarea păcurii sau vărsături cu sânge (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sângerare)
Foarte rare:
• umflare a feţei, a limbii sau a gâtului (laringe) care poate determina dificultăţi în respiraţie (edem angioneurotic), bătăi rapide ale inimii, scădere severă a tensiunii arteriale sau şoc cu potenţial letal
• reacţie alergică bruscă cu scurtarea respiraţiei, respiraţie şuierătoare şi scăderea tensiunii arteriale
• erupţie severă pe piele cu vezicule, în special pe picioare, braţe, palme şi tălpi care pot implica şi faţa şi buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). Acestea se pot agrava şi mai mult, veziculele se pot lărgi şi extinde pe părţi ale pielii, se pot coji (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infecţie severă cu distrugerea pielii (necroză), a ţesutului subcutanat şi muşchilor.

Trebuie să încetaţi a mai lua medicamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră cât mai repede posibil, dacă manifestaţi următoarele reacţii adverse:
Foarte frecvente:
• senzaţie de arsură în capul pieptului, durere abdominală, indigestie

Mai puţin frecvente:
• vedere înceţoşată sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumină
• reacţii de hipersensibilitate, cum sunt erupţia trecătoare pe piele, mâncărimea, criza de astm bronşic (uneori cu tensiune arterială mică)
Rare:
• pierdere a vederii

Foarte rare:
• umplere bruscă a plămânilor cu apă având ca rezultat dificultăţi în respiraţie, tensiune arterială mare, retenţie de apă şi creştere în greutate
Alte reacţii adverse posibile la Calmolin Arena sunt:
Foarte frecvente:
• tulburări la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, greaţă, vărsături, vânturi, constipaţie
Frecvente:
• ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fără perforaţie
• inflamaţie a intestinului şi agravare a inflamaţiei colonului (colită) şi a tractului digestiv (boală Crohn) şi complicaţii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforaţie sau fistulă)
• sângerare microscopică intestinală care poate conduce la anemie
• ulcere la nivelul gurii şi inflamaţie
• durere de cap, somnolenţă, vertij, ameţeli, oboseală, agitaţie, insomnie şi iritabilitate Mai puţin frecvente:
• inflamaţie a mucoasei stomacului
• probleme renale, incluzând formare de edem, inflamaţie a rinichilor şi insuficienţă renală
• secreţii nazale
• dificultăţi în respiraţie (bronhospasm)

Rare:
• depresie, confuzie, halucinaţii
• sindrom de lupus eritematos
• creştere a azotului ureic din sânge şi a altor valori serice ale enzimelor ficatului, scădere a valorilor hemoglobinei şi ale hematocritului, inhibare a agregării plachetelor şi timp de sângerare prelungit, scădere a calciului din sânge şi creştere a valorilor acidului uric din sânge

Foarte rare:
• percepere neplăcută a bătăilor inimii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic sau tensiune arterială mare
• tulburări de formare a celulelor sanguine (cu simptome precum: febră, durere în gât, ulcere la nivelul suprafeţei gurii, simptome de gripă, oboseală severă, sângerare la nivelul pielii şi nasului)
• țiuituri şi vâjâituri în urechi
• inflamaţie a esofagului sau a pancreasului
• îngustare a lumenului intestinal
• inflamaţie acută a ficatului, colorare în galben a pielii sau a albului ochilor, disfuncţie, leziune sau insuficienţă hepatică
• inflamaţie a membranei creierului (fără infecţie bacteriană)
• lezare a ţesutului rinichilor
• cădere a părului

Calmolin Arena poate determina scăderea numărului de globule albe şi a rezistenţei dumneavoastră la infecţii. Dacă prezentaţi o infecţie cu simptome, cum sunt febră şi deteriorare gravă a stării generale sau febră cu simptome de infecţie locală, cum sunt durere în gât/faringe/gură sau probleme urinare, trebuie să vă prezentaţi imediat la medicul dumneavoastră. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibilă scădere a numărului de globule albe (agranulocitoză).
Este important să vă adresaţi medicului dumneavoastră cu privire la medicamentul dumneavoastră.

În timpul tratamentului cu ibuprofen, cazuri rare de meningită (manifestate prin rigiditate a gâtului, durere de cap, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare) au fost observate la pacienţii cu tulburări autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixtă a ţesutului conjunctiv.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Calmolin Arena împreună cu alte medicamente Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Reacţiile adverse ale Calmolin Arena pot creşte dacă anumite medicamente sunt luate în acelaşi timp. Pe de altă parte, Calmolin Arena poate creşte sau scădea efectul altor medicamente sau creşte apariţia reacţiilor adverse ale acestora când sunt luate în acelaşi timp.

Vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi:
− alte AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene);
− acid acetilsalicilic;
− anticoagulante (împotriva coagulării sângelui), cum este warfarină sau heparină;
− antiagregante plachetare (împotriva coagulării sângelui), cum este ticlopidina sau clopidogrelul;
− metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului şi afecţiunilor autoimune);
− digoxină (pentru tratamentul diferitelor afecţiuni ale inimii);
− fenitoină (utilizată pentru a preveni apariţia convulsiilor epileptice);
− litiu (utilizat în tratamentul depresiei şi maniei);
− diuretice (medicamente pentru eliminarea apei), incluzând diuretice care economisesc potasiu;
− antihipertensive (pentru tratamentul tensiunii arteriale mari), cum sunt:
• inhibitori ai ECA, de exemplu, captopril;
• medicamente beta blocante;
• antagonişti de angiotensină II;
− colestiramină (utilizată în tratamentul valorilor mari ale colesterolului);
− aminoglicozide (medicamente împotriva anumitor tipuri de bacterii);
− ISRS (medicamente împotriva depresiei), cum sunt paroxetina, sertralina, citalopramul;
− moclobemidă (IMAO selectiv şi reversibil
– un medicament utilizat în tratamentul bolilor depresive sau fobiilor sociale);
− ciclosporină, tacrolimus (pentru inhibarea sistemul imunitar după transplantul de organe);
− zidovudină sau ritanovir (utilizat în tratamentul infecţiilor cu HIV);
− mifepristonă;
− probenecid sau sulfinpirazonă (pentru tratamentul gutei);
− antibiotice chinolone; − sulfoniluree (pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2);
− corticosteroizi (utilizaţi împotriva inflamaţiilor);
− bisfosfonaţi (utilizaţi în osteoporoză, boala Paget şi pentru a reduce valorile mari ale calciului din sânge);
− oxpentifilină (pentoxifilină) (utilizată în tratamentul afecţiunilor circulatorii ale arterelor picioarelor sau braţelor);
− baclofen (un relaxant pentru muşchi).

Calmolin Arena cu alimente şi băuturi
Calmolin Arena trebuie înghiţit cu un pahar de apă în timpul mesei sau după masă.
Evitaţi alcoolul etilic, deoarece acesta accentuează reacţiile adverse la Calmolin Arena, în special pe acelea care afectează stomacul, intestinele sau creierul.

Administrarea de Calmolin Arena 400 mg capsule în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Calmolin Arena nu trebuie luat în ultimele 3 luni de sarcină, deoarece poate determina la făt tulburări majore la nivelul inimii, plămânilor şi rinichilor. Dacă este utilizat la sfârşitul sarcinii, poate determina tendinţă de sângerare atât la mamă, cât şi copil şi diminuează puterea contracţiilor uterine întârziind debutul naşterii.

Tratamentul în timpul primelor 6 luni de sarcină va fi recomandat numai de către medicul dumneavoastră, dacă este absolut necesar.
Calmolin Arena poate face mai dificilă încercarea de a rămâne gravidă. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Calmolin Arena trece în cantităţi foarte mici în laptele matern şi, de obicei, alăptarea nu trebuie întreruptă în timpul tratamentelor de scurtă durată. Cu toate acestea, dacă vi se recomandă un tratament de lungă durată, trebuie luată în considerare întreruperea definitivă a alăptării la sân.

Prezentare ambalaj:

Calmolin Arena se prezintă sub formă de capsule gelatinoase de formă cilindrică, cu corp alb opac şi cap roşu opac, care conţin o pulbere omogenă, de culoare aproape alba.
Este disponibil în cutii cu 2, 5 sau 100 blistere din PVC/Al a câte 10 capsule.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Calmolin Arena 400 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Calmolin Arena 400 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.