Prospect PADUDEN, supoz.

Substanța activă: ibuprofenum
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații PADUDEN, supoz.:

- procese inflamatorii si dureroase (acute sau cronice) ale sistemului osteo-articular: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;
- stari inflamatorii severe si de lunga durata in sfera ORL, stomatologie, ginecologie, oncologie, patologie respiratorie sau vasculara;
- dureri postoperatorii usoare;
- dismenoree.

Contraindicații:

- hipersensibilitate la ibuprofen, aspirina sau alte preparate AINS care produc simptome de astm, rinita sau urticarie;
- ulcer gastrointestinal;
- insuficienta renala sau hepatica grava;
- copii sub 15 ani.

Acțiune:

Paduden este un preparat antiinflamator nesteroidian (AINS), cu efecte analgezice si antipiretice, activitate inhibitoare a sintezei prostaglandinelor si efect de mica intensitate si durata asupra agregarii plachetare.
Ibuprofen se absoarbe rapid, concentratia plasmatica maxima realizandu-se in 1-2 ore de la ingestie. El se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 99%, iar timpul sau de injumatatire serica este de aproximativ 2 ore.

Metabolizandu-se rapid, nu se acumuleaza in organism si nu determina procese de inductie enzimatica.
Eliminarea se face in principal pe cale renala: sub forma de metaboliti inactivi aproximativ 90% din doza administrata, iar restul sub forma neschimbata.

Precauții:

La pacientii care in prealabil au fost tratati cu alte preparate AINS, trecerea la tratamentul cu Paduden se va face gradat, pentru a evita o eventuala exacerbare a procesului inflamator sau a insuficientei suprarenale.
Asocierea cu aspirina sau alte AINS, antiagregante plachetare, anticoagulante orale sau heparina sporeste riscul ulcerogen si hemoragic.

Se recomanda prudenta in administrarea la pacientii cu afectiuni gastrointestinale, decompensare cardiaca sau hipertensiune in antecedente. in cazul unui tratament de lunga durata cu Paduden, se recomanda supravegherea tabloului sanguin, functiei renale si hepatice.

Atenționări:

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:
Se evita administrarea Paduden la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reacții adverse ale PADUDEN, supoz.:

In general, Paduden este bine tolerat comparativ cu alte AINS. Reactiile adverse sunt rare si dispar la intreruperea tratamentului. Reactii alergice - eruptii, urticarie, crize de astm. Tulburari digestive - greata, voma, gastralgii, dispepsie, tulburari de tranzit si hemoragii oculte sau nu. Efecte asupra SNC - cefalee, ameteli, hiperexcitabilitate.

Altele - tulburari de vedere, trombocitopenie, agranulocitoza, anemie hemolitica, oligurie, insuficienta renala sau cresteri tranzitorii ale transaminazelor serice.

Administrarea de PADUDEN, supoz. în sarcină / alaptare:

Nu se administreaza in perioada de sarcina si alaptare.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PADUDEN, supoz.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PADUDEN, supoz. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.