Prospect IBUPROFENE, compr.

Substanța activă: ibuprofenum
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații IBUPROFENE, compr.:

- artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica);
- stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree.

Contraindicații:

Bolnavilor cu ulcer digestiv activ sau cu antecedente de ulcer digestiv sau alte boli ale aparatului digestiv, antecedente de hemoragii digestive acutizate. La astmatici si la cei cu teren alergic la derivatii acidului fenilacetic.

Nu este indicat in timpul sarcinii si la copii, la pacientii carora li se administreaza alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau aspirina;
- la pacientii cu boli hematologice sau insuficienta hepatica sau renala grava;
- la gravide in primele 3 luni si ultimele 3 luni de sarcina.

Administrare IBUPROFENE, compr.:

La adulti: 2 comprimate (400 mg) de 3-4 ori pe zi (dupa mese) cel mult 6 zile, apoi intretinere cu un comprimat de 3-4 ori pe zi.

La copii: 20 mg/kilocorp/zi, fractionat.
In artrita reumatoida juvenila; pana la 40 mg/kilocorp/zi, fara a depasi 500 mg la copii sub 30 kg

Acțiune:

Ibuprofen este un derivat al acidului fenilacetic si ca atare actioneaza ca antiinflamator, analgezic si antipiretic cu eficacitate asemanatoare acidului acetil-salicilic.

Compoziție IBUPROFENE, compr.:

1 comprimat contine: Ibuprofen 200 mg. Excipienti q.s.

Reacții adverse ale IBUPROFENE, compr.:

Digestive: inapetenta, greata, dureri epigastrice, diaree, varsaturi, crampe intestinale, flatulenta;
Nervoase: cefalee, hiperexcitabilitate;
Cutanate: rash, prurit;
Acustice: vertij;
Metabolice: retentie hidrosalina reversibila.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu IBUPROFENE, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul IBUPROFENE, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.