Prospect IBU-200, compr.

Substanța activă: ibuprofenum
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații IBU-200, compr.:

IBU-200 contine ibuprofen si este utilizat pentru a reduce febra si pentru a trata durerile sau inflamatiile (dureri de cap, dureri dentare, dureri de spate, artrite, crampe mentruale sau plagi minore).

Precauții:

Inainte de administrarea medicamentului IBU-200, pacientii sunt rugati sa informeze medicul daca au suferit sau au avut:
- stop cardiorespirator, atac cerebral sau cheguri de sange
- boli cardiovasculare, hipertensiune
- ulcer stomacal sau sangerari ale stomacului
- astm
- polipi
- boli hepatice sau renale
- lupusul eritematos sistemic
- boli de sange

De asemenea, pacientii trebuie sa precizeze daca fumeaza.

Reacții adverse ale IBU-200, compr.:

Mergeti urgent la medic daca observati una dintre reactiile alergice (mancarimi, dificultati de respiratie, umflarea fetei, a buzelor, limbii sau a gatului).
Opriti tratamentul si adresati-va medicului daca una dintre efectele mentionate mai jos se inrautatesc:
- durere in piept, ameteala, scurtarea respiratiei, discurs nedeslusit, probleme de vedere
- scaune negre, cu sange sau expectoratii cu sange ori varsaturi care arata ca granulele de cafea
- urinare mai putina sau deloc
- greata, dureri de stomac, febra usoara, pierderea poftei de mancare, urinare intunecata, scaune colorate in galben, ingalbenirea pielii sau a ochilor
- febra, dureri in gat si dureri de cap

Administrarea de IBU-200, compr. în sarcină / alaptare:

IBU-200 nu trebuie sa se administreze femeilor insarcinate si nici in perioada de alaptare (ibuprofen trece in laptele matern).
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu IBU-200, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul IBU-200, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.