Prospect Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: APL Swift Services (Malta) Limited; Milpharm Limit
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Ibuprofen Aurobindo face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care acţionează reducând durerea şi inflamaţia.

Indicații Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate:

Ibuprofen Aurobindo este utilizat pentru tratamentul simptomatic al durerii și inflamației în afecțiunile artritice (de exemplu poliartrita reumatoidă), afecțiunile artritice degenerative (de exemplu, artroza) și în umflarea dureroasă și inflamația după leziunile țesuturilor moi.

Contraindicații:

Nu luaţi Ibuprofen Aurobindo:
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau oricare dintre celelalte componentele ale acestui medicament
- dacă aţi avut reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, secreţii nazale, erupţie trecătoare pe piele cu mâncărime sau umflare a buzelor, feţei, limbii sau gâtului după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS).
- dacă aţi avut sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire sau perforație legate de utilizarea anterioară a medicamentelor pentru durere şi inflamaţie (AINS)
- dacă aveți ulcer sau sângerare la nivelul stomacului sau intestinului subţire (duoden) sau dacă aţi avut două sau mai multe astfel de episoade în trecut
- dacă aveţi probleme ale ficatului, rinichilor sau inimii severe
- dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină
- dacă sunteți sever deshidratat (stare determinată de vărsături, diaree sau consumul insuficient de lichide)
- dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului)
- dacă aveţi o afecţiune de origine necunoscută având ca rezultat formarea neobișnuită a celulelor din sânge

Nu administrați Ibuprofen 600 mg comprimate filmate copiilor și adolescenților cu vârsta sub 15 ani.

Administrare Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai scurte perioade necesare controlării simptomelor. Medicul dumneavoastră va decide durata tratamentului

În bolile reumatice utilizarea Ibuprofen 600 Aurobindo poate fi necesară pe o perioadă mai lungă.

Ibuprofen 600 Aurobindo este contraindicat la copii și adolescenți cu vârsta sub 15 ani (vezi pct. 2)

Doza de ibuprofen depinde de vârsta și greutatea corporală a pacientului. Doza unică maximă zilnică pentru adulți nu trebuie să depășească 800 mg de ibuprofen. Doza recomandată este:

Bolile reumatice
Adulți:
Doza recomandată este de 1200 mg-1800 mg, zilnic, în doze divizate. Medicul dumneavoastră poate prescrie doze mai mici. Pe baza naturii și gravității afecțiunii dumneavoastră., medicul dumneavoastră poate crește doza de medicament până la maxim 2400 mg pe zi, administrate în 3 sau 4 doze divizate.

Adolescenți cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani:
Doza zilnică recomandată este de 20 mg / kg până la un maxim de 40 mg / kg greutate corporală (maxim 2400 mg pe zi), în 3 până la 4 doze divizate. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în consecință.

Comprimatul trebuie înghițit cu un pahar cu apă, de preferință după masă. Pacienților cu stomac sensibil li se recomanda să ia Ibuprofen 600 Aurobindo în timpul mesei. Pentru a fi mai uşor de înghiţit sau pentru ajustarea dozei, comprimatele pot fi divizate în două părţi egale.

Vârstnici
Dacă sunteţi vârstnic, veți fi mai predispuși la reacții adverse, în special la sângerări, ulcerații și perforații la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în consecință.

Funcţie redusă a rinichilor sau ficatului
Dacă aveți funcție redusă a rinichilor sau ficatului, medicul dumneavoastră vă va sfătui în consecință.

Dacă luaţi mai mult Ibuprofen 600 Aurobindo decât trebuie
Dacă ați luat mai mult ibuprofen decât trebuie sau în cazul în care copiii au luat accidental acest medicament, adresați-vă întotdeauna unui medic sau celui mai apropiat spital pentru a obține o opinie cu privire la risc și pentru recomandările privind acțiunea care trebuie urmată.

Simptomele pot include greață, dureri de stomac, vărsături (pot fi cu sânge), mult mai rar diaree. În plus, pot apărea dureri de cap, sângerări gastrointestinale, vedere înceţoşată, țiuituri în urechi, confuzie și mișcări necontrolate ale ochilor. La doze mari au fost raportate somnolență, excitaţie, dezorientare, dureri în piept, palpitații, pierdere a conștienței, convulsii (în principal la copii), senzație de învârtire, slăbiciune și amețeli, sânge în urină, tensiune arterială mică, hiperpotasemie, acidoză metabolică, creştere a timpului de protrombină/INR, insuficienţă renală acută, afectare hepatică, deprimare respiratorie, cianoză, senzație de răcire a corpului și probleme la respirație.

Dacă uitaţi să luaţi Ibuprofen Aurobindo
Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate:

- Substanţa activă este ibuprofen.
Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen 600 mg.
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: amidon de porumb, amidon de porumb pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloză sodică, talc, acid stearic
Film : talc (E553b), alcool polivinilic, macrogol 3350 (E1521), dioxid de titan (E171).

Precauții:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi Ibuprofen Aurobindo:
- dacă aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau alte boli de țesut conjunctiv mixt
- dacă există în familie o tulburare în producerea pigmentului roşu din sânge (porfirie)
- dacă aveţi afecţiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamaţia colonului cu ulcere (colită ulcerativă), o inflamaţie care afectează tractul digestiv (boală Crohn) sau alte afecţiuni ale stomacului sau intestinului
- dacă aveţi tulburări de formare a celulelor din sânge
- dacă aveţi probleme legate de mecanismul de coagulare normal al sângelui
- dacă aveţi alergii, febra fânului, astm bronşic, inflamație cronică a mucoasei nazale şi a sinusurilor, vegetaţii adenoide sau afecţiuni obstructive cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de îngustare a căilor respiratorii cu dificultăţi la respiraţie (bronhospasm) este mai mare
- dacă aveţi probleme ale ficatului, rinichilor, inimii sau tensiune arterială mare
- dacă aţi avut recent o intervenţie chirurgicală majoră
- dacă sunteţi în primele şase luni de sarcină
- dacă alăptaţi.

Vârstnici
Dacă sunteţi vârstnic veţi fi mai expus la reacţii adverse, în special sângerare şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Ulcere, perforaţie şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor
Dacă aţi avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, în special dacă acesta a fost complicat cu perforaţie sau a fost însoţit de sângerare, trebuie să fiţi atent la orice simptome abdominale neobişnuite şi să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, mai ales dacă aceste simptome apar la începutul tratamentului. Acest lucru este necesar, deoarece riscul de sângerare sau de ulceraţie la nivelul tractului digestiv este mai mare în acest caz, în special la pacienţii vârstnici. Dacă apare sângerarea sau ulceraţia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt.

Sângerarea, ulceraţia sau perforaţia la nivelul stomacului sau intestinelor pot apărea fără alte semne de avertizare, chiar şi la pacienţii care nu au avut niciodată astfel probleme. Acestea pot fi, de asemenea, letale.

Riscul de apariţie a ulcerelor, perforaţiei sau sângerării la nivelul stomacului sau intestinelor creşte la doze mari de ibuprofen. Riscul creşte, de asemenea, dacă anumite alte medicamente sunt luate în acelaşi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos, Alte medicamente si Ibuprofen).

Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficiente pentru cea mai scurtă durată necesară pentru controlul simptomelor.

Reacţii la nivelul pielii
Trebuie să încetaţi să mai luați Ibuprofen Aurobindo la primul semn de erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reacţii grave la nivelul pielii (dermatită exfoliativă, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al apariţiei acestor reacţii este în prima lună de tratament.

În timpul varicelei se recomandă evitarea utilizării acestui medicament.

Efecte asupra inimii şi creierului
Medicamentele antiinflamatoare / analgezice, cum ar fi ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special atunci când sunt utilizate în doze mari. Nu depășiți doza sau durata recomandată de tratament.

Trebuie să discutați tratamentul cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Ibuprofen Aurobindo dacă:
• aveți probleme cardiace, inclusiv insuficiență cardiacă, angină pectorală (durere toracică) sau dacă ați avut un infract miocardic, o intervenție chirurgicală by-pass, o boală arterială periferică (circulație necorespunzătoare a picioarelor sau a labelor picioarelor din cauza arterelor îngustate sau blocate) (inclusiv " accident vascular cerebral minor" sau accident vascular cerebral ischemic tranzitoriu "AIT").
• aveți tensiune arterială mare, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau aveți un istoric familial de boală cardiacă sau accident vascular cerebral sau dacă sunteți fumător.

Efecte asupra rinichilor
Ibuprofenul poate determina probleme în funcţionarea rinichilor, chiar şi la pacienţii care nu au mai avut astfel de probleme. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor şi pot duce chiar la insuficienţă cardiacă sau tensiune arterială mare la persoanele predispuse.

Ibuprofenul poate determina leziuni la nivelul rinichilor, în special la pacienţii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECA, precum şi la vârstnici. Cu toate acestea, întreruperea tratamentului cu Ibuprofen Aurobindo, în general, conduce la vindecare.

Meningita aseptică (inflamația membranei cerebrale fără infecție bacteriană)
În timpul tratamentului cu ibuprofen, au fost observate unele cazuri de meningită (cu manifestări cum sunt rigiditate la nivelul gâtului, dureri de cap, greață, vărsături, febră sau dezorientare). Deși este mai probabil să apară la pacienții cu afecțiuni autoimune preexistente, cum ar fi lupusul eritematos sistemic sau bolile de țesut conjunctiv mixt, aceasta a fost raportată la pacienții care nu aveau o boală de lungă durată.

Alte precauţii
Foarte rar, au fost observate reacții de hipersensibilitate acută (de exemplu șoc anafilactic). Opriți imediat tratamentul la primele semne de hipersensibilitate după ce ați luat Ibuprofen 600 Aurobindo și spuneți medicului dumneavoastră imediat.

Ibuprofenul poate inhiba temporar funcția plachetară sanguină (agregarea plachetară sanguină). De aceea pacienții cu tulburări ale coagulării sanguine trebuie monitorizați cu atenție.

În timpul utilizării pe termen lung a dozelor mari de analgezice, pot să apară durei de cap, care nu trebuie tratate cu doze mari din acest medicament.

Utilizarea de rutină a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente şi risc de insuficienţă renală.

Ibuprofen poate masca simptomele sau semnele unei infecţii (febră, durere şi inflamaţie) şi poate prelungi temporar timpul de sângerare.

Ibuprofen 600 Aurobindo poate reduce posibilitatea de a rămâne gravidă. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Copii și adolescenți
Ibuprofen 600 Aurobindo este contraindicat la copii și adolescenți cu vârsta sub 15 ani.
Ibuprofen poate determina probleme ale rinichilor la copiii și adolescenții deshidratați.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
În general, ibuprofenul nu are reacţii adverse asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, întrucât la doze mari, în cazuri individuale, se pot manifesta reacţii adverse, cum sunt oboseală, somnolenţă, senzație de învârtire (raportate ca frecvente) şi tulburări de vedere (raportate ca mai puţin frecvente), capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectată. Acest efect este accentuat în cazul consumului concomitent de alcool etilic.

Ibuprofen 600 Aurobindo conține Sodiu:
Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per comprimat filmat, adică practic "nu conține sodiu".

Reacții adverse ale Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.

În ceea ce priveşte următoarele reacţii adverse trebuie să luaţi în considerare faptul ca acestea sunt în mare masură dependente de doză si pot varia de la un pacient la altul.

Cele mai frecvente reacţii adverse observate sunt de natură gastrointestinală. Pot să apară ulcerul peptic, perforaţia sau sângerarea gastrointestinală, uneori letale, în special la vârstnici. Au fost de asemenea raportate, greaţă, vărsături, diaree, flatulenţă, constipaţie, indigestie, dureri abdominale, scaune cu sânge, vărsături cu sânge, stomatită ulcerativă, exacerbare a colitei sau a bolii Chron. Mai puțin frecvent a fost observată inflamaţia mucoasei gastrice (gastrită).

Medicamente precum Ibuprofen 600 Aurobindo se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Au fost raportate retenţie de apă (edem), tensiune arterială mare şi insuficienţă cardiacă în cazul asocierii cu AINS.

Evaluarea reacţiilor adverse a fost făcută în funcţie de frecvenţa de apariţie a acestora. S-a utilizat următoarea convenţie:
Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane
Mai puţin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane
Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane
Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane
Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile

Următoarele reacţii adverse sunt importante şi necesită intervenţie imediată, în cazul în care apar. Trebuie să încetaţi să mai luați Ibuprofen Aurobindo şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă apar următoarele simptome:

Frecvente:
• scaune de culoarea păcurii sau vărsături cu sânge (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sângerare)

Foarte rare:
• umflare a feţei, limbii sau gâtului (laringe), care poate determina dificultăţi la respiraţie (angioedem), bătăi rapide ale inimii, scădere severă a tensiunii arteriale sau şoc cu potenţial letal
• reacţie alergică bruscă cu scurtare a respiraţiei, respiraţie şuierătoare şi scădere a tensiunii arteriale
• erupţie severă pe piele cu vezicule, în special pe picioare, braţe, palme şi tălpi care poate implica şi faţa şi buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). Acestea se pot agrava şi mai mult, veziculele se pot lărgi şi extinde şi părţi ale pielii, se pot cojii (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infecţie severă cu distrugerea pielii (necroză), a ţesutului subcutanat şi muşchilor.

Trebuie să încetaţi să mai luați medicamentul şi să vă adresaţi cât mai repede posibil medicului dumneavoastră, dacă manifestaţi următoarele reacţii adverse:

Foarte frecvente:
• senzaţie de arsură în capul pieptului, durere abdominală, indigestie

Mai puţin frecvente:
• probleme de vedere
• reacţii de hipersensibilitate, cum sunt erupţia trecătoare pe piele, mâncărimea, criza de astm bronşic (uneori cu tensiune arterială mică)
• fotosensibilitate (sensibilitate crescută la lumina soarelui)

Rare:
• pierdere a vederii

Foarte rare:
• umplere bruscă a plămânilor cu apă, având ca rezultat dificultăţi la respiraţie, tensiune arterială mare, retenţie de apă şi creştere în greutate

Alte reacţii adverse posibile la Ibuprofen 600 Aurobindo sunt:

Foarte frecvente:
• tulburări la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, greaţă, vărsături, vânturi, constipaţie

Frecvente:
• Ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fără perforaţie
• Inflamaţie a intestinului şi agravare a inflamaţiei colonului (colită) şi a tractului digestiv (boală Crohn) şi complicaţii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforaţie sau fistulă)
• Sângerare intestinală microscopică, care poate duce la anemie
• Ulcerații la nivelul gurii şi inflamaţie
• Durere de cap, somnolenţă, senzație de învârtire, ameţeli, oboseală, agitaţie, insomnie şi iritabilitate

Mai puţin frecvente:
• Inflamaţie a mucoasei stomacului
• Probleme renale, incluzând formare de edem, inflamaţie a rinichilor şi insuficienţă renală
• Secreţii nazale
• Dificultăţi la respiraţie (bronhospasm)

Rare:
• Depresie, confuzie, halucinaţii
• Sindrom de lupus eritematos
• Creştere a azotului ureic din sânge şi a altor valori serice ale enzimelor ficatului, scădere a valorilor hemoglobinei şi ale hematocritului, inhibare a agregării plachetelor şi timp de sângerare prelungit, scădere a calciului din sânge şi creştere a valorilor acidului uric din sânge
• Deteriorare a țesutului renal

Foarte rare:
• Percepere neplăcută a bătăilor inimii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic sau tensiune arterială mare
• Tulburări de formare a celulelor din sânge (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză, neutropenie). Primele semne şi simptome pot include: febră, durere în gât, ulcerații la nivelul gurii, simptome de gripă, oboseală severă, sângerare la nivelul pielii şi nasului)
• Ţiuituri şi vâjâituri în urechi
• Inflamaţie a esofagului sau pancreasului
• Îngustare a lumenului intestinal
• Inflamaţie acută a ficatului, colorare în galben a pielii sau a albului ochilor, disfuncţie, leziune sau insuficienţă hepatică
• Leziuni ale ţesutului rinichilor
• Leziuni ale ficatului în special în cazul utilizării pe termen lung sau insuficiență hepatică
• Cădere a părului
• Inflamaţie a membranei creierului fără infecţie bacteriană (meningită aseptică)

Cu frecvență necunoscută:
• Senzație de furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor
• Anxietate
• Afectare a auzului
• Senzație sau stare generală de rău
• Inflamație a nervului optic, care poate duce la probleme de vedere

Poate să apară o reacție cutanată severă cunoscută sub numele de sindrom DRESS. Simptomele DRESS includ: erupție pe piele, febră, umflare a ganglionilor limfatici și o creștere a eozinofilelor (un tip de globule albe)

Ibuprofen Aurobindo poate determina scăderea numărului de globule albe şi a rezistenţei dumneavoastră la infecţii. Dacă prezentaţi o infecţie cu simptome, cum sunt febră şi deteriorare gravă a stării generale sau febră cu simptome de infecţie locală, cum sunt durere în gât/faringe/gură sau probleme urinare, trebuie să vă prezentaţi imediat la medicul dumneavoastră. Vi se va face un test de sânge pentru a investiga o posibilă scădere a numărului de globule albe (agranulocitoză). Este important să vă adresaţi medicului dumneavoastră cu privire la medicamentul dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Reacțiile adverse la Ibuprofen 600 Aurobindo pot fi crescute dacă se administrează în același timp cu anumite medicamente. Pe de altă parte, Ibuprofen 600 Aurobindo poate crește sau reduce efectul altor medicamente sau poate crește reacțiile adverse la alte medicamente atunci când este luat în același timp.

Ibuprofen 600 Aurobindo poate influența sau poate fi influențat de alte medicamente.
De exemplu:
- alte AINS, inclusiv inhibitori de COX-2, deoarece acest lucru poate crește riscul de ulcer și sângerări gastrointestinale
- anticoagulante (împotriva coagulării sângelui), cum sunt warfarina sau heparina, deoarece efectul anticoagulantului poate fi crescut
- antiagregante plachetare (împotriva coagulării sângelui), cum sunt ticlopidina sau clopidogrelul
- metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului şi afecţiunilor autoimune)
- digoxină (pentru tratamentul diferitelor afecţiuni ale inimii), deoarece efectul digoxinei poate fi crescut
- fenitoină (utilizată pentru a preveni apariţia convulsiilor epileptice), deoarece efectul fenitoinei poate fi crescut
- litiu (utilizat în tratamentul depresiei şi maniei), deoarece efectul litiului poate fi crescut
- diuretice (comprimate pentru eliminarea apei), incluzând diuretice care economisesc potasiu, deoarece acest lucru poate duce la hiperkaliemie
- medicamente care reduc tensiunea arterială mare (antihipertensive) (inhibitori ai ECA, precum captoprilul,medicamente beta blocante precum atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II precum losartanul)
- colestiramină (utilizată în tratamentul valorilor mari ale colesterolului)
- aminoglicozide (medicamente împotriva anumitor tipuri de bacterii), deoarece AINS pot scădea excreția aminoglicozidelor
- ISRS (medicamente împotriva depresiei), cum sunt paroxetina, sertralina, citalopramul, deoarece acestea pot crește riscul de sângerare gastrointestinală
- ciclosporină, tacrolimus (pentru inhibarea sistemului imunitar după transplantul de organe), deoarece poate apărea afectarea renală
- zidovudină sau ritanovir (utilizat în tratamentul infecţiilor cu HIV)
- mifepristonă, deoarece AINS pot reduce efectul mifepristonei
- probenecid sau sulfinpirazonă (pentru tratamentul gutei), deoarece excreția ibuprofenului poate fi întârziată
- antibiotice chinolone, deoarece riscul convulsiilor poate fi crescut
- sulfoniluree (pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2) deoarece concentrațiile de zahăr din sânge pot fi afectate
- glucocorticosteroizi (utilizaţi împotriva inflamaţiilor), deoarece acest lucru poate crește riscul de ulcer gastrointestinal sau sângerare
- bifosfonaţi (utilizaţi în osteoporoză, boala Paget şi pentru a reduce valorile mari ale calciului din sânge)
- oxpentifilină (pentoxifilină utilizată în tratamentul afecţiunii circulatorii ale arterelor picioarelor sau braţelor)
- baclofen (un relaxant pentru muşchi), din cauza creșterii toxicității baclofenului
- medicamente din planta Gingko biloba (există posibilitatea să sângerați mai ușor dacă luați acest medicament împreună cu ibuprofen).
- voriconazol și fluconazol (inhibitori ai CYP2C9) (utilizați pentru infecții fungice), deoarece efectul ibuprofenului poate crește. Trebuie luată în considerare reducerea dozei de ibuprofen, în special atunci când se utilizează doze mari de ibuprofen, fie cu voriconazol, fie cu fluconazol.

Alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu Ibuprofen 600 Aurobindo. De aceea, trebuie să cereți întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului înainte să utilizați Ibuprofen 600 Aurobindo împreună cu alte medicamente.

Ibuprofen 600 Aurobindo împreună cu alcool

Evitaţi alcoolul etilic, deoarece acesta accentuează reacţiile adverse la Ibuprofen Aurobindo, în special pe acelea care afectează stomacul, intestinele sau creierul.

Administrarea de Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenționați să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Ibuprofenul nu trebuie luat în ultimele 3 luni de sarcină, deorece poate determina la făt tulburări majore la nivelul inimii, plămânilor şi rinichilor. Dacă este utilizat la sfârşitul sarcinii, poate determina tendinţă de sângerare atât la mamă, cât şi copil şi diminuează puterea contracţiilor uterine, întârziind debutul naşterii.

Tratamentul în timpul primelor 6 luni de sarcină va fi recomandat numai de către medicul dumneavoastră, dacă este absolut necesar.

Ibuprofenul poate face mai dificilă apariția unei sarcini. Trebuie să informați medicul dacă intenționați să rămâneți gravidă sau dacă aveți probleme în a rămâne gravidă.

Ibuprofenul trece în cantităţi foarte mici în laptele matern şi, de obicei, alăptarea nu trebuie întreruptă în timpul tratamentelor de scurtă durată. Cu toate acestea, dacă vi se recomandă un tratament de lungă durată, trebuie luată în considerare întreruperea definitivă a alăptării la sân.

Prezentare ambalaj:

Comprimat filmat
Comprimate filmate ovale albe până la aproape albe, cu linie mediană pe o față și netede pe cealaltă față.
Comprimatul poate fi împărțit în doze egale.

Ibuprofen Aurobindo comprimate filmate sunt disponibile în cutii cu blistere.
Ambalaje: 10, 20 ,24, 30, 40, 50, 56, 60, 84 şi 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai utilizaţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ibuprofen Aurobindo 600 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.