Prospect Nurofen 200 mg emplastru medicamentos

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Reckitt Benckiser Healthcare International Limited
Clasa ATC: [M02AA]: sistemul muscular-scheletic >> preparate topice pentru leziuni si algii musculare >> produse topice pentru articulatii si muschi >> antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic
Substanţa activă este ibuprofen. Ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care acţionează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi febră. Emplastrul medicamentos eliberează ibuprofen la nivel local, în mod continuu, la locul durerii, timp de peste 24 de ore de la aplicare.

Indicații Nurofen 200 mg emplastru medicamentos:

Nurofen se utilizează la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste, pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerii locale acute apărute în întinderi musculare sau luxații în caz de traumatisme ușoare localizate în apropierea articulațiilor membrelor superioare sau inferioare.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Nurofen dacă:

• dacă sunteţi alergic la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
• dacă aţi prezentat vreodată reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, respirație șuierătoare, mâncărime, secreţii nazale, erupţii pe piele, umflare, după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS).
• dacă sunteţi în ultimele trei luni de sarcină.

Nu utilizați Nurofen pe pielea cu leziuni (cum ar fi zgârieturi, tăieturi, arsuri), pielea infectată, pielea afectată de dermatită exudativă sau eczemă, pe ochi, pe buze sau pe mucoase.

Administrare Nurofen 200 mg emplastru medicamentos:

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată
Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 16 ani și peste:

O doză este echivalentul unui emplastru medicamentos. Doza maximă pentru 24 de ore este de un emplastru medicamentos.

Nu administrați acest medicament copiilor sau adolescenților sub 16 ani.

Destinat aplicării cutanate, pe pielea intactă. Se recomandă spălarea și uscarea cu grijă a zonei ce urmează a fi tratată înaintea aplicării emplastrului.
Emplastrul poate fi aplicat în orice moment din zi sau din noapte, dar trebuie îndepărtat și înlocuit cu un nou emplastru, la aceeași oră, în următoarea zi.

Emplastrul este flexibil și adaptabil și, dacă este necesar, poate fi aplicat la nivelul sau în apropierea unei articulații și va permite mișcarea normală.

Nu:
• tăiați emplastrul, el trebuie aplicat întreg.
• aplicați pe pielea cu leziuni sau afectată.
• acoperiți cu alți plasturi sau haine/pansamente care nu lasă pielea „să respire”.
• udați emplastrul.

Modul de aplicare:
1. Pentru a desface un emplastru medicamentos, rupeți sau tăiați plicul de-a lungul liniei punctate.
2. Îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (A) și așezați partea adezivă a benzii în mijlocul zonei dureroase.
3. Îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (B) și întinzându-l ușor, neteziți această parte a emplastrului medicamentos pe piele.
4. Îndepărtați învelișul protector din plastic marcat cu (C).
5. Întindeți ușor, neteziți restul emplastrului medicamentos pe pielea dumneavoastră.

Durata tratamentului:
Trebuie să folosiţi cât mai puţine doze, pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a ameliora simptomele. Nu folosiți acest medicament pentru mai mult de 5 zile, cu excepția cazului în care medicul dumnevoastră v-a sfătuit astfel.

Dacă luaţi mai mult Nurofen decât trebuie
Supradozajul accidental cu emplastrul medicamentos este puțin probabil.
Adresaţi-vă imediat unui medic. Semnele de supradozaj pot include greață sau vărsături, dureri de stomac sau, mai rar, diaree. Este posibil să percepeți zgomote în urechi, să aveți dureri de cap sau sângerări gastro-intestinale.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicul dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Nurofen 200 mg emplastru medicamentos:

Substanţa activă este ibuprofen.
Fiecare emplastru medicamentos conţine 200 mg de ibuprofen.

Celelalte componente sunt:

Stratul adeziv:
Macrogol 400, macrogol 20000, levomentol, copolimer stiren-izopren-stiren, poliizobutilen, rosinhidrogenat de glicerolester, parafină lichidă.

Stratul suport adeziv:
Folie de polietilentereftalat (PET)

Film detașabil:
Polietilentereftalat cu strat de silicon (PET)

Precauții:

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nurofen dacă:
• aveţi sau aţi avut astm bronşic sau alergii.
• aveţi ulcer gastric, afecțiuni intestinale, cardiace, renale sau hepatice.
• sunteţi în primele 6 luni de sarcină sau alăptați.

În timp ce utilizați Nurofen

• La primele semne de reacție la nivelul pielii (iritație, exfoliere, usturime) sau alte semne ale unor reacții alergice, opriți tratamentul cu emplastrul medicamentos și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.
• Raportați orice simptome abdominale neobișnuite (mai ales sângerări) medicului dumnevoastră.
• Dacă sunteți o persoană în vârstă ați putea fi mai predispus să aveți reacții adverse.
• Dacă starea dumnevoastră nu se îmbunătățește, vă simțiți mai rău, sau apar alte simptome, adresați-vă medicului dumneavoastră.
• Evitați expunerea zonei tratate la surse puternice de lumină naturală și/sau artificială (spre exemplu lămpile de bronzat) în timpul tratamentului și timp de o zi după înlăturarea emplastrului medicamentos, pentru a reduce riscul de sensibilitate la lumină.

Copii și adolescenți
Acest medicament nu trebuie utilizat de către copiii sau adolescenții cu vârsta sub 16 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu se cunosc.

Reacții adverse ale Nurofen 200 mg emplastru medicamentos:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

ÎNTRERUPEŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi solicitaţi ajutor medical dacă apar:
• semne de reacţii alergice precum astm bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau scurtare a respiraţiei, mâncărime, secreții nazale sau iritații ale pielii.
• semne de hipersensibilitate și reacții pe piele cum sunt roșeață, umflături, exfoliere, vezicule, descuamare sau ulcerații.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă observaţi una dintre următoarele reacţii adverse, sau orice alte reacţii care nu sunt menţionate:

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

• reacții la nivelul pielii cum sunt roșeață, senzație de arsură, mâncărime, apariție de vezicule, dureroase sau cu lichid
• astm bronşic, dificultăți la respirație, scurtare a respiraţiei;
• dureri de stomac sau alte afecțiuni ale stomacului;
• afecțiuni ale rinichilor.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau intenționați să luați orice alte medicamente, în special dacă luați oricare din următoarele:

• medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale
• medicamente pentru subţierea sângelui, cum este warfarina
• acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)- utilizate pentru inflamaţie şi durere

Administrarea de Nurofen 200 mg emplastru medicamentos în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Nu luaţi acest medicament dacă sunteți în ultimele 3 luni de sarcină.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament dacă sunteţi în primele 6 luni de sarcină.

Nu se cunosc efecte nocive asociate tratamentului cu acest medicament în timpul alăptării. Cu toate acestea, ca măsură preventivă, nu aplicați emplastrul medicamentos direct pe sân în cazul în care alăptați.

Prezentare ambalaj:

Emplastrul medicamentos este format dintr-un strat incolor, autoadeziv, fixat pe un suport flexibil țesut, de culoarea pielii, cu dimensiuni de 10 cm până la 14 cm, cu un film de protecție.

Fiecare plic conține 2 sau 4 emplastre medicamentoase.

Mărimi de ambalaj: cutii cu 2, 4, 6, 8 sau 10 emplastre medicamentoase.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe plic și pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.
Termenul de valabilitate din momentul desfacerii plicului: 6 luni.

Nu aruncați emplastrul folosit în toaletă.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Nurofen 200 mg emplastru medicamentos(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Nurofen 200 mg emplastru medicamentos vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.