Prospect Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Famar S.A., Grecia
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare:

Ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente denumite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
Aceste medicamente acţionează prin modificarea modului în care corpul răspunde la durere, la umflare şi la temperatură ridicată.

Nurofen pentru copii supozitoare este utilizat pentru tratamentul simptomatic al:
* febrei
* durerii uşoare până la moderate

Nurofen pentru copii supozitoare se recomandă pentru utilizare atunci când nu se recomandă doza pe cale orală, de exemplu în cazul vărsăturilor.

Contraindicații:

Nu utilizaţi Nurofen pentru copii supozitoare dacă:
* sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la alte calmante asemănătoare (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale Nurofen pentru copii supozitoare.
* aţi suferit vreodată de dificultate în respiraţie, astm bronşic, urticarii sau vă curge nasul după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor calmante asemănătoare (AINS)
* aţi avut vreodată sângerare gastrointestinală sau perforare, legate de utilizarea anterioară a AINS
* aveţi în prezent sau aţi avut vreodată ulcer sau sângerare la stomac
* aveţi insuficienţă hepatică, renală sau cardiacă severă
* sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină
* pentru copiii care cântăresc mai puţin de 6,0 kg (cu vârsta de 3 luni).

Administrare Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare:

Utilizaţi întotdeauna Nurofen pentru copii supozitoare aşa cum este indicat în acest prospect. Trebuie să vă consultaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Nurofen pentru copii supozitoare trebuie utilizat numai pentru copii cu vârsta peste 3 luni, având greutatea de cel puţin 6,0 kg. Doza totală maximă zilnică de ibuprofen este de 20-30 mg per kg de greutate corporală, împărţită în 3 până la 4 doze unice. Pentru Nurofen pentru copii supozitoare puteţi utiliza următoarele îndrumări (greutatea corporală a copilului este mai importantă aici decât vârsta):
Greutate corporală copil (vârstă)
Doză Cât de des?
6 – 8 kg (de la 3 până la aproximativ 9 luni)
1 supozitor Dacă este necesar, un alt supozitor, cel mai devreme după 6–8 ore, Nu mai mult de 3 supozitoare în orice interval de 24 de ore
8 – 12,5 kg (de la aproximativ 9 luni până la 2 ani)
1 supozitor Dacă este necesar, un alt supozitor, cel mai devreme după 6 ore, Nu mai mult de 4 supozitoare în orice interval de 24 de ore
Supozitoarele sunt destinate pentru administrarea prin anus, în care se introduce mai întâi vârful supozitorului. Poate fi de ajutor încălzirea supozitorului în mână înainte de introducere.

Nurofen pentru copii supozitoare trebuie administrat pe o perioadă de maxim 3 zile. Trebuie să vă consultaţi medicul dacă în această perioadă simptomele persistă sau se agravează. Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă simţiţi că acest medicament acţionează mai puternic sau mai puţin bine decât v-aţi aşteptat.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aţi utilizat mai mult Nurofen pentru copii supozitoare decât trebuie Consultaţi imediat un medic. Pot apărea următoarele semne: greaţă, vărsături, dureri de stomac, dureri de cap, ameţeală, somnolenţă, nistagmus (mişcări involuntare rapide ale ochilor), vedere înceţoşată, sunete în ureche. Rareori: tensiune arterială mică şi pierderea cunoştinţei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare:

- Substanţa activă este ibuprofen; un supozitor conţine ibuprofen 60 mg.
- Celelalte componente sunt grăsimi solide.

Precauții:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen pentru copii supozitoare:
* dacă aveţi anumite boli ale pielii (lupus eritematos sistemic (LES) sau de boala mixtă de ţesut conjunctiv)
* dacă aveţi sau aţi avut vreodată o boală a intestinelor (colită ulcerativă sau boala Crohn )
* dacă aveţi afecţiuni ale rectului sau ale anusului
* dacă aţi avut vreodată o tensiune arterială mare şi/sau insuficienţă cardiacă
* din cauza utilizării acestui medicament suferiţi de sângerare gastrointestinală, ulcer sau perforare. Aceste boli nu sunt precedate în mod necesar de semnale de alarmă şi pot apărea nu doar la pacienţii cu astfel de boli în antecedente, putând fi letale. Atunci când apare sângerarea gastrointestinală sau ulcerarea, tratamentul trebuie oprit imediat. Se recomandă atenţie dacă luaţi alte medicamente care ar putea creşte riscul de ulcerare sau de sângerare, precum corticosteroizii orali (precum prednisolonul), medicamentele pentru subţierea sângelui (precum warfarina), inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (un medicament pentru depresie) sau antiagregante plachetare (precum acidul acetilsalicilic).
* dacă luaţi un alt medicament AINS (inclusiv inhibitori COX-2 precum celecoxib sau etoricoxib)
* dacă doriţi să rămâneţi gravidă. Medicamentul aparţine unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea administrării medicamentului.
* dacă aveţi vărsat de vânt
* efectele nedorite pot fi reduse la minimum prin utilizarea dozei eficiente minime pentru cea mai scurtă perioadă de timp.
* vârstnicii prezintă un risc crescut de reacţii adverse.
* în general, utilizarea obişnuită a (mai multor tipuri de) analgezice poate conduce la probleme renale grave de durată.
* poate apărea dificultatea în respiraţie dacă aveţi sau aţi avut astm bronşic, vă curge nasul în mod cronic, aveţi sau aţi avut polipi nazali sau boli alergice.
* au fost raportate foarte rar reacţii cutanate grave (precum sindromul Steven-Johnson) în asociere cu utilizarea de AINS. Utilizarea Nurofen pentru copii supozitoare trebuie oprită imediat după prima apariţie a erupţiilor cutanate, a leziunilor mucoaselor sau a oricăror altor semne de reacţii alergice. * medicamentele precum Nurofen pentru copii supozitoare pot fi asociate cu un risc uşor crescut de stop cardiac („infarct miocardic”) sau de accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil cu doze ridicate şi cu tratament prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata recomandată a tratamentului (maxim 3 până la 5 zile).
* dacă aveţi probleme cardiace, dacă aţi avut accident vascular cerebral sau dacă vă gândiţi că aţi putea prezenta risc pentru acestea (de exemplu dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori ridicate al colesterolului sau dacă sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratamentul dumneavoastră cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Pe termen scurt, utilizarea acestui medicament nu are nicio influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare:

Ca toate medicamentele, Nurofen pentru copii supozitoare poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse au fost clasificate pe baza următoarei convenţii privind frecvenţa:
- foarte frecvente: afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori;
- frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100;
- mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000;
- rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000;
- foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000.

Reacţiile adverse care pot apărea includ:
Afecţiuni ale stomacului şi ale intestinelor Frecvente: tulburări gastro-intestinale precum arsuri acide, dureri de stomac şi greaţă Mai puţin frecvente: diaree, flatulenţă (vânturi), constipaţie şi vărsături. Ulcere peptice, perforare sau sângerare gastrointestinală, scaune închise la culoare şi vărsături cu sânge, inflamarea mucoasei gurii cu ulcerare, agravarea bolii existente a intestinelor (colită ulcerativă sau boală Crohn), iritaţie rectală În caz de durere puternică în partea superioară a abdomenului, vărsături cu sânge sau scaune închise la culoare trebuie să opriţi tratamentul şi să consultaţi un medic.
Tulburări ale sistemului nervos Mai puţin frecvente: dureri de cap, ameţeală, somnolenţă, tinitus, oboseală.
Tulburări cardiace Foarte rare: umflare, tensiune arterială mare şi insuficienţă cardiacă
Tulburări renale şi ale căilor urinare Foarte rare: tranzit urinar mai scăzut decât cel normal şi umflarea (este de asemenea posibilă insuficienţa renală acută sau inflamarea rinichilor), deteriorarea rinichilor sau concentraţii ridicate de uree în sânge (primele semne sunt: tranzit urinar mai scăzut decât cel normal, stare generală foarte proastă)
Tulburări hepatice Foarte rare: deteriorare hepatică, în special în terapia pe termen lung
Tulburări hematologice şi limfatice Foarte rare: probleme la producerea celulelor sanguine - primele semne sunt: febră, dureri în gât, ulceraţii superficiale ale gurii, simptome asemănătoare cu gripa, extenuare gravă, sângerări nazale şi cutanate. În aceste cazuri trebuie să opriţi imediat terapia şi să consultaţi un medic. Nu trebuie efectuat niciun tratament autoadministrat cu calmante pentru durere sau cu medicamente împotriva febrei.
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Foarte rare: forme grave de reacţii cutanate care includ erupţii cu înroşire şi vezicule, sindromul Stevens- Johnson şi necrozarea ţesutului. În mod excepţional, infecţii ale pielii în timpul vărsatului de vânt.
Tulburări ale sistemului imunitar Foarte rare: simptome de meningită non-bacteriană la pacienţii cu o afecţiune autoimună existentă – primele semne sunt: înţepenirea gâtului, dureri de cap, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare Mai puţin frecvente: reacţii de hipersensibilitate cu urticarie şi mâncărime Foarte rare: reacţii severe de hipersensibilitate – semnele ar putea fi: umflare a feţei, limbii şi gâtului, dificultate în respiraţie, ritm cardiac accelerat, tensiune arterială mică, şoc sever. Agravarea astmului bronşic.

Medicamentele precum Nurofen pentru copii supozitoare pot fi asociate cu un risc uşor crescut de stop cardiac („infarct miocardic”) sau de accident vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau dacă aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În special informaţi-i dacă luaţi:
* corticosteroizi (precum prednisolonul) deoarece acesta poate creşte riscul de ulcerare sau de sângerare gastrointestinală
* medicamente pentru subţierea sângelui (precum warfarina) deoarece AINS pot mări efectele acestor medicamente.
* antiagregante plachetare (precum acidul acetilsalicilic) şi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (antidepresiv) deoarece aceştia pot creşte riscul de reacţii adverse gastrointestinale
* medicamente împotriva tensiunii arteriale mari şi comprimate ce elimină apa deoarece AINS pot diminua efectele acestor medicamente şi ar putea exista un posibil risc crescut pentru rinichi. În acest caz, asiguraţi-vă că beţi suficientă apă în timpul zilei.
* litiu (antidepresiv) deoarece efectul litiului poate fi crescut
* metotrexat (medicament pentru tratarea cancerului sau reumatismului) deoarece efectul metotrexatului poate fi crescut
* tacrolimus (medicament pentru suprimarea reacţiei imune) deoarece riscul de toxicitate a rinichilor este crescut
* ciclosporină (medicament pentru suprimarea reacţiei imune) deoarece există dovezi limitate privind un risc crescut de toxicitate a rinichilor

Ce trebuie să evitaţi atunci când luaţi acest medicament?
Unele medicamente care sunt anticoagulante (împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), unele medicamente împotriva tensiunii arteriale mari (inhibitorii ECA, de exemplu captopril, medicamente cu proprietăţi de blocare a betareceptorilor, antagoniştii angiotensinei II) şi chiar şi alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen.

Prin urmare, solicitaţi întotdeauna sfatul unui medic înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

Administrarea de Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare în sarcină / alaptare:

Spuneţi mediculului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă în timp ce luaţi Nurofen pentru copii supozitoare.
Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia situaţiei în care medicul dumneavoastră vă recomandă altfel.

Puteţi utiliza acest medicament în timpul alăptării dacă este utilizat în doza recomandată şi pentru cel mai scurt timp posibil. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Supozitoarele sunt cilindrice, albe sau aproape albe. Ambalajul conţine 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 sau 20 de supozitoare.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare, după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Nurofen pentru copii 60 mg supozitoare vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.