Prospect Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate

Substanța activă: mycophenolatum mofetilum
Producator: Dr.Reddy's Laboratories (UK) Ltd, Marea Britani
Clasa ATC: [L04AA]: antineoplazice si imunomodulatoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare selective

Indicații Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate:

Micofenolatul este utilizat pentru a impiedica organismul dumneavoastra sa respinga rinichiul, inima sau ficatul transplantat. Este denumit imunosupresor deoarece reduce activitatea sistemului imunitar pentru a impiedica respingerea organului transplantat. Este utilizat in asociere cu alte medicamente cunoscute sub denumirile de ciclosporina si corticosteroizi.

Contraindicații:

Nu utilizati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's daca:
- sunteti alergic (hipersensibil) la micofenolatul de mofetil, acidul micofenolic sau la oricare dintre celelalte componente
- alaptati.

Administrare Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate:

Luati intotdeauna comprimatele exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Metoda si cale de administrare
Inghititi comprimatele intregi cu un pahar cu apa. Nu le rupeti sau zdrobiti.
Transplant renal.
Adulti: Prima doza este administrata in primele 72 ore dupa operatia de transplant. Doza zilnica recomandata este de 4 comprimate fílmate (2 g micofenolat), luata in 2 doze separate - 2 comprimate filmate dimineata, si 2 comprimate fi­lmate seara.
Copii si adolescenti(2-18 ani): Doza este determinata de varsta copilului. Medicul dumneavoastra va decide doza potrivita in functie de suprafata corporala (inaltime si greutate).
Doza recomandata este de 600 mg/m2 in doua doze zilnice.
Copii (<2 ani) : Nu exista date care sa recomande utilizarea Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s la copii cu varsta sub 2 ani.
Transplant cardiac.
Adulti: Prima doza este administrata in primele 5 zile dupa operatia de transplant. Doza zilnica recomandata este de 6 comprimate fílmate (3 g micofenolat), luata in 2 doze separate - 3 comprimate fi­lmate dimineata, si 3 comprimate filmate seara.
Copii: Nu exista date care sa recomande utilizarea Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s la copii.
Transplant hepatic.
Adulti: Prima doza este administrata la cel putin 4 zile dupa operatia de transplant si cand puteti sa utilizati medicamente orale. Doza zilnica recomandata este de 6 comprimate fílmate (3 g micofenolat), luata in 2 doze separate - 3 comprimate filmate dimineata, si 3 comprimate filmate seara.
Copii: Nu exista date care sa recomande utilizarea Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s la copii.
Daca utilizati mai mult Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s decat trebuie
Daca luati mai multe comprimate decat vi s-a spus sa luati sau daca altcineva ia din greseala medicamentul dumneavoastra, mergeti imediat la un medic sau la spital.
Daca uitati sa utilizati Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s
Daca uitati sa luati medicamentul dumneavoastra, luati-l imediat ce va amintiti, apoi continuati sa-l luati la orele obisnuite. In orice caz, daca este aproape timpul pentru a lua urmatoarea doza, sariti peste doza uitata si luati doar doza urmatoare. Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul sau farmacistul.
Daca incetati sa utilizati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's
Continuati tratamentul atata timp cat aveti nevoie de imunosupresie pentru a preveni respingerea organului transplantat. Intreruperea tratamentului poate creste sansa de respingere a organului dumneavoastra transplantat, astfel nu incetati sa luati medicamentul dumneavoastra decat daca medicul dumneavoastra va spune sa faceti acest lucru.

Compoziție Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate:

Substanta activa: Fiecare comprimat filmat contine 500 mg micofenolat de mofetil (substanta activa, care determina efectul medicamentului).
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, povidona, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu.
Filmul comprimatului contine: hipromeloza, hidroxipropil celuloza, dioxid de titan (E 171), macrogol, indigotina (E 132) si oxid rosu de fer (E 172).

Precauții:

Aveti grija deosebita cand utilizati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's si informati medicul dumneavoastra imediat daca:
- aveti sau ati avut vreodata probleme cu sistemul digestiv, de exemplu ulcer gastric.
- deoarece micofenolatul scade sistemul imunitar, este posibil sa aveti mai multe infectii decat in mod obisnuit, cum ar fi infectii ale pielii, gurii, cailor respiratorii, stomacului, intestinelor si cailor urinare.

Daca obervati aparitia oricarui semn de infectie, precum febra, durere in gat, vanatai si/sau a sangerari neasteptate, informati imediat medicul dumneavoastra.
- Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s scade capacitatea de aparare a organismului dumneavoastra. Din aceasta cauza, exista un risc crescut de aparitie a cancerului de piele. De aceea, trebuie sa limitati expunerea dumneavoastra la lumina soarelui si la razele UV purtand haine protectoare adecvate si utilizand o crema cu factor de protectie ridicat.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu s-a dovedit ca Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s afecteaza capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele dintre cele mai uzuale problem sunt diareea, numarul scazut de celule albe si/sau rosii in sange, infectiile si varsaturile.
Medicul dumneavoastra va va face teste de sange periodic pentru a monitoriza orice schimbare in numarul celulelor sanguine sau in nivelul substantelor transportate de sange, de exemplu glucoza, grasimi, cholesterol. Mult mai probabil decat adultii, copiii pot experimenta efecte adverse precum
diareea, infectiile, numarul scazut de celule albe si rosii in sange.
Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s reduce mecanismul de aparare al organismului dumneavoastra pentru a va impiedica sa respingeti rinichiul, inima sau ficatul transplantat. In consecinta, organismul dumneavoastra nu va putea sa lupte cu infectiile in mod normal. Daca utilizati Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s comprimate fílmate, puteti avea mai multe infectii decat in mod normal, precum infectii ale creierului, pielii, gurii, stomacului si intestinelor, plamanilor si tractului urinar. Intrucat se poate intampla la pacienti care utilizeaza acest tip de medicament, un numar foarte mic de pacienti au dezvoltat cancer al tesutului limfatic si pielii.
In general, efectele nedorite care afecteaza intregul dumneavoastra organism, includ febra, frisoane, simptome asemanatoare gripei, slabiciune, somn difícil, senzatie de rau, dureri in incheieturi, dureri musculare sau dureri generalizate, umflaturi, semne ale unei reactii alergice severe precum inrosirea pielii, umflarea fetei, buzelor, limbii sau gatului care pot determina dificultati de respiratie.
Alte efecte adverse pot fi:
Reactii adverse foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10):
Sistem digestiv: stare de rau, diaree, dureri abdominale
Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
Sistem digestiv si la gura: constipatie, greata, indigestie, inflamatia pancreasului, tulburari intestinale, inclusiv sangerari, inflamatia stomacului, tulburari hepatice, inflamatia colonului, pierderea apetitului, gaze, eructatie, ulcere ale gurii.
Sistemul nervos si organele de simt: convulsii, tremuraturi, ameteli, dureri de cap, depresie, somnolenta, amorteala, spasme musculare, anxietate, modificari ale gandirii sau ale dispozitiei.
Sistemul respirator: pneumonie, bronsita, dificultati in respiratie, tuse, lichid in plamani/cavitatea toracica, afectiuni ale sinusurilor.
Aparatul urinar: senzatia imperioasa de a urina, durere al urinare, afectiuni ale rinichilor.
Afectiuni ale pielii: acnee, senzatie de mancarime, caderea parului, ingrosarea pielii.
Tulburari metabolice, ale sangelui si ale vaselor: pierdere in greutate, guta, glicemia crescuta, sangerari, cheaguri de sange, vanatai, modificarea tensiunii arteriale, ritm cardiac anormal, dilatarea vaselor de sange.
Daca oricare dintre aceste efecte adverse devine serios sau daca apare un efect advers nelistat mai sus, anuntati doctorul sau farmacistul dumneavoastra.
Nu incetati sa luati medicamentul dumneavoastra decat daca medicul dumneavoastra va spune sa faceti acest lucru.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala sau pe baza de plante medicinale. In special
* medicamente care contin azatioprina sau alte medicamente care afecteaza sistemul imunitar
* colestiramina (utilizata pentru tratamentul pacientilor cu concentratie crescuta a colesterolului)
* rifampicina (antibiotic)
* antiacide (pentru probleme digestive)
* chelatori ai fosfatului (utilizati la pacienti cu insuficienta renala cronica pentru scaderea absorbtiei fosfatului)
* vaccinuri. Daca aveti nevoie sa fiti vaccinat, consultati medicul deoarece micofenolatul reduce activitatea sistemului imunitar, iar vaccinurile vii nu trebuie administrate pacientilor cu un sistem imunitar scazut.

Utilizarea Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s cu alimente si bauturi
Micofenolat comprimate filmate nu interactioneaza cu alimentele si bauturile.

Administrarea de Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Micofenolat comprimate filmate nu este recomandat in timpul sarcinii decat daca nu este disponibil alt tratament potrivit. Medicul dumneavoastra trebuie sa va sfatuiasca sa utilizati o metoda contraceptiva inainte, in timp ce luati Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s si timp de 6 saptamani dupa ce ati incetat tratamentul. Micofenolatul poate determina avort spontan si poate sa afecteze dezvoltarea urechii externe si/sau medii a copilului nenascut. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, ati ramas gravida sau intentionati sa ramaneti gravida in viitorul apropiat.
Nu luati Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s daca alaptati. Adresati-va medicului sau farmacistului pentru sfaturi inainte sa utilizati orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Micofenolat Mofetil Dr. Reddy s comprimate filmate sunt comprimate filmate sub forma de capsule, de culoarea lavandei, marcate cu “RDY” pe o parte si “585” pe cealalta parte.
Comprimatele sunt disponibile in :
Cutii cu blistere continand 50, 100, sau 150 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se pastra la temperaturi peste 30 grade C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă mycophenolatum mofetilum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 500 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.