Prospect Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule

Substanța activă: mycophenolatum mofetilum
Producator: Accord Healthcare Limited, Marea Britanie
Clasa ATC: [L04AA]: antineoplazice si imunomodulatoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare selective

Indicații Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule:

Mycophenolate Mofetil Accord este un medicament imunosupresor.

Mycophenolate Mofetil Accord capsule estet utilizat pentru a impiedica organismul dumneavoastra sa respinga rinichiul, inima sau ficatul transplantat. Mycophenolate Mofetil Accord capsule poate fi utilizat in asociere cu alte medicamente cunoscute sub numele de ciclosporina si corticosteroizi.

Contraindicații:

Nu luati Mycophenolate Mofetil Accord
* Daca sunteti alergic (hipersensibil) la micofenolatul de mofetil, acidul micofenolic sau la oricare dintre celelalte componente ale Mycophenolate Mofetil Accord capsule.
* Daca alaptati.

Administrare Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule:

Luati intotdeauna Mycophenolate Mofetil Accord exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Modul obisnuit de a lua Mycophenolate Mofetil Accord este, dupa cum urmeaza:
Transplant renal
Adulti
Prima doza va fi administrata in primele 72 de ore dupa operatia de transplant. Doza recomandata zilnica este de 8 capsule (2 g substanta activa), luata in doua doze separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 4 capsule dimineata, apoi 4 capsule seara.
Copii si adolescenti (cu varsta intre 2 si 18 ani)
Doza administrata variaza in functie de dimensiunile copilului. Medicul dumneavoastra va decide care este doza cea mai potrivita pe baza suprafetei corporale (in functie de inaltime si greutate). Doza recomandata este 600mg/m2, administrata de doua ori pe zi.
Transplant cardiac
Adulti
Prima doza va fi administrata in primele 5 zile dupa operatia de transplant. Doza recomandata zilnica este de 12 capsule (3 g substanta activa), luata in doua doze separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 6 capsule dimineata, apoi 6 capsule seara.
Copii si adolescenti
Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Mycophenolate Mofetil Accord la copiii si adolescentii carora li s-a efectuat un transplant cardiac.
Transplant hepatic
Adulti
Prima doza de Mycophenolate Mofetil Accord trebuie sa fie administrata oral la cel putin 4 zile dupa operatia de transplant, in momentul in care sunteti in stare sa inghititi medicamente. Doza recomandata zilnica este de 12 capsule (3 g substanta activa), luata in doua doze separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 6 capsule dimineata, apoi 6 capsule seara.
Copii si adolescenti
Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Mycophenolate Mofetil Accord la copiii si adolescentii carora li s-a efectuat un transplant hepatic.
Mod si cale de administrare
* Inghititi capsulele intregi cu un pahar de apa.
* Nu le rupeti sau zdrobiti si nu luati capsule care s-au sfaramat sau au fost desfacute.
* Evitati contactul cu pulberea care curge din capsulele deteriorate.
* Daca o capsula se desface accidental, spalati pielea contaminata cu pulbere cu apa si sapun.
Daca va intra pulbere in ochi sau in gura, clatiti din abundenta numai cu apa curata.
* Tratamentul trebuie continuat atat timp cat aveti nevoie de tratament de imunosupresie pentru a impiedica respingerea organului dumneavoastra transplantat.
Daca luati mai mult decat trebuie din Mycophenolate Mofetil Accord
Mergeti imediat la un medic sau la spital daca ati luat mai multe capsule de Mycophenolate Mofetil Accord decat vi s-a recomandat sau daca altcineva a luat accidental din medicamentul dumneavoastra.
Daca ati uitat sa luati Mycophenolate Mofetil Accord
Daca ati uitat sa luati medicamentul, administrati-l imediat ce va amintiti, apoi continuati administrarea la intervalele de timp recomandate. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Mycophenolate Mofetil Accord
Incetarea tratamentului cu Mycophenolate Mofetil poate creste sansa de respingere a organului dumneavoastra transplantat. Nu incetati sa luati medicamentul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune sa faceti acest lucru.
Daca aveti orice intrebari suplimentare asupra utilizarii acestui produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compoziție Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule:

Substanta activa este micofenolatul de mofetil. Fiecare capsula contine micofenolat de mofetil 250 mg.
Celelalte componente sunt:
Continutul capsulei: celuloza microcristalina (Avicel PH 102), povidona (k-90), hidroxipropil celuloza, croscarmeloza sodica, talc, stearat de magneziu.
Capsula: gelatina, lauril sulfat de sodiu, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), indigotina (E132).

Precauții:

Aveti grija deosebita cand utilizati Mycophenolate Mofetil Accord
Trebuie sa il informati imediat pe medicul dumneavoastra daca:
* observati aparitia oricarui semn de infectie (de exemplu febra, durere in gat), a vanatailor si/sau a sangerarilor neasteptate.
* aveti sau ati avut vreodata orice fel de probleme cu aparatul digestiv, de exemplu ulcere gastrice.

Mycophenolate Mofetil Accord reduce capacitatea de aparare a organismului dumneavoastra. Din aceasta cauza, exista un risc crescut de aparitie a cancerului de piele. Ca urmare, trebuie sa va limitati expunerea la lumina soarelui si la razele utraviolete (UV), purtand haine protectoare adecvate si utilizand o crema ecran cu factor mare de protectie.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu s-a dovedit ca Mycophenolate Mofetil Accord va afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule:

Ca toate medicamentele, Mycophenolate Mofetil Accord poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele dintre cele mai obisnuite probleme sunt diareea, scaderea numarului de globule albe si/sau rosii din sange, infectia si varsaturile. Medicul dumneavoastra va va efectua regulat teste de sange, pentru a monitoriza orice modificari ale numarului celulelor din sange sau modificari ale concentratiilor oricarei substante transportate in sange, de exemplu zahar, grasimi, colesterol.
Copii si adolescentii pot fi mai susceptibili comparativ cu adultii la aparitia reactiilor adverse cum sunt diareea, infectiile, scaderea numarului de globule albe si globule rosii din sange.
Mycophenolate Mofetil Accord reduce mecanismele de aparare ale corpului dumneavoastra, pentru a va impiedica sa respingeti rinichiul, inima sau ficatul transplantat. Ca urmare, corpul dumneavoastra nu va mai putea lupta impotriva infectiilor, atat de bine ca de obicei. Ca urmare, daca luati Mycophenolate Mofetil Accord este posibil sa va apara mai multe infectii decat in mod normal, cum sunt infectii la nivelul creierului, pielii, gurii, stomacului si intestinului, plamanilor si cailor urinare.
Asa cum se poate intampla la pacientii care utilizeaza acest tip de medicament, un numar foarte mic de pacienti care au luat Mycophenolate Mofetil Accord au dezvoltat cancer al tesuturilor limfoide si al pielii.
Reactii adverse generale care va afecteaza corpul in intregime pot include reactii de hipersensibilitate (cum sunt anafilaxie, angioedem), febra, letargie, dificultati la adormire, dureri (cum sunt durere abdominala, durere in piept, durere la nivelul articulatiilor/muschilor, durere la urinare), durere de cap, simptome de gripa si inflamatie.
Alte reactii adverse pot sa includa:
Afectiuni la nivelul pielii cum sunt acnee, herpes, zona zoster, ingrosare a pielii, caderea in exces a parului, eruptie trecatoare pe piele, mancarime.
Tulburari urinare cum sunt probleme cu rinichii sau necesitatea urgenta de a urina.
Tulburari ale sistemului digestiv si la nivelul gurii cum sunt constipatie, greata, indigestie, inflamatie a pancreasului, tulburari intestinale incluzand sangerare, inflamatie a stomacului, probleme ale ficatului, inflamatie a colonului, pierderea poftei de mancare, flatulenta si ulceratii ale cavitatii bucale.
Tulburari ale nervilor si simturilor cum sunt convulsii, tremuraturi, ameteli, depresie, somnolenta, amorteala, spasme musculare, anxietate, modificari ale gandirii sau dispozitiei.
Tulburari metabolice, ale sangelui si vasculare cum sunt pierdere de greutate, guta, glicemie mare, sangerare, cheaguri si vanatai, modificari ale tensiunii arteriale, batai anormale ale inimii si dilatare a vaselor de sange.
Afectiuni ale plamanilor cum sunt pneumonie, bronsita, scurtare a respiratiei, tuse, lichid in plamani/cavitatea toracica, probleme ale sinusurilor.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, in timp ce luati Mycophenolate Mofetil Accord capsule va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Totusi, nu intrerupeti administrarea medicamentului pana cand nu discutati cu medicul dumneavoastra.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a incepe sa luati Mycophenolate Mofetil Accord daca:
* luati orice medicamente care contin: azatriopina sau orice alte medicamente imunosupresoare (care sunt uneori administrate pacientilor dupa o operatie de transplant), colestiramina (utilizata pentru tratamentul pacientilor cu concentratie mare de colesterol in sange), antiacide, rifampicina (antibiotic), chelatori ai fosfatului (utilizati la pacientii cu insuficienta renala cronica pentru scaderea absorbtiei fosfatului)
* Vaccinurile vii trebuie evitate; medicul dumneavoastra va trebui sa va sfatuiasca referitor la ce tip de vaccin este indicat pentru dumneavoastra.

Folosirea Mycophenolate Mofetil Accord cu alimente si bauturi
Alimentele si bauturile nu au nicio influenta asupra tratamentului dumneavoastra cu Mycophenolate Mofetil Accord.

Administrarea de Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule în sarcină / alaptare:

Sarcina si alaptarea
Nu luati Mycophenolate Mofetil Accord daca alaptati.
Nu trebuie sa utilizati Mycophenolate Mofetil Accord in timpul sarcinii, decat daca este clar indicat de medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra trebuie sa va sfatuiasca sa utilizati o metoda contraceptiva inainte de a lua Mycophenolate Mofetil Accord, in timp ce luati Mycophenolate Mofetil Accord si timp de 6 saptamani dupa ce ati incetat sa luati Mycophenolate Mofetil Accord. Aceasta deoarece Mycophenolate Mofetil Accord poate sa determine avort spontan sau sa aiba efecte nocive asupra copilului nenascut, incluzand probleme de dezvoltare. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, alaptati, ati ramas gravida sau intentionati sa ramaneti gravida in viitorul apropiat.
Adresati-va medicului sau farmacistului inainte de a lua orice medicament.

Prezentare ambalaj:

Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg sunt capsule cu corpul de culoarea piersicii si capacul de culoare albastru deschis, de marimea 1, imprimate cu ‘MMF’ pe capac si cu 250 pe corp, care contin pulbere de culoare alba pana la aproape alba.

Capsulele de Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg sunt disponibile in blistere ambalate in cutii care contin 100 si 300 de capsule.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza Mycophenolate Mofetil Accord capsule dupa data de expirare, care este inscrisa pe cutie (EXP). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 30 grade C.
Nu utilizati capsule de Mycophenolate Mofetil Accord daca observati semne vizibile de deteriorare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă mycophenolatum mofetilum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Mycophenolate Mofetil Accord 250 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.