Prospect Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule

Substanța activă: mycophenolatum mofetilum
Producator: Dr. Reddy's Laboratories(UK) Ltd, Marea Britanie
Clasa ATC: [L04AA]: antineoplazice si imunomodulatoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare selective

Indicații Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule:

Capsulele Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg sunt utilizate pentru a impiedica organismul dumneavoastra sa respinga rinichiul, inima sau ficatul transplantat. Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg este utilizat in asociere cu alte medicamente cunoscute sub denumirile de ciclosporina si corticosteroizi.

Contraindicații:

Nu luati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule:
- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la micofenolatul de mofetil, acidul micofenolic sau la oricare dintre celelalte componente ale Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg.
- Daca alaptati.

Administrare Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule:

Luati intotdeauna Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Modul obisnuit de a lua Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule este, dupa cum urmeaza:
Transplant renal
Adulti:
Prima doza este administrata in primele 72 ore dupa operatia de transplant. Doza zilnica recomandata este de 8 capsule (2 g substanta activa), luata in 2 doze separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 4 capsule dimineata, apoi 4 capsule seara.
Copii (cu varsta intre 2 - 18 ani):
Doza administrata variaza in functie de dimensiunile copilului. Medicul dumneavoastra decide care este doza cea mai potrivita pe baza suprafetei corporale (estimata in functie de inaltime si de greutate). Doza recomandata este de 600 mg/m2 luata de doua ori pe zi.
Transplant cardiac
Adulti:
Prima doza este administrata in primele 5 zile dupa operatia de transplant. Doza zilnica recomandata este de 12 capsule (3 g substanta activa), luata in 2 doze separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 6 capsule dimineata, apoi 6 capsule seara.
Copii:
Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule la copii carora li s-a efectuat un transplant cardiac.
Transplant hepatic
Adulti:
Prima doza orala de Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule trebuie sa va fie administrata la cel putin 4 zile dupa operatia de transplant si in momentul in care sunteti in stare sa inghititi medicamente. Doza zilnica recomandata este de 12 capsule (3 g substanta activa), luata in 2 doze separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 6 capsule dimineata, apoi 6 capsule seara.
Copii:
Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule la copii carora li s-a efectuat un transplant hepatic.
Mod si cale de administrare
Inghititi capsulele intregi cu un pahar cu apa. Nu le rupeti sau striviti si nu luati nici o capsula sparta sau crapata. Evitati contactul cu pulberea care se scurge din capsulele deteriorate. Daca o capsula se sparge din greseala, spalati orice cantitate de pulbere de pe piele cu sapun si apa. Daca o cantitate de pulbere oricat de mica va intra in ochi sau in gura, clatiti abundent cu apa rece de la robinet.
Tratamentul trebuie continuat atata timp cat aveti nevoie de imunosupresie pentru a impiedica respingerea organului dumneavoastra transplantat.
Daca luati mai multe Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule decat trebuie:
Daca luati mai multe capsule decat vi s-a spus sa luati sau daca altcineva ia din greseala medicamentul dumneavoastra, mergeti imediat la un medic sau la spital.
Daca uitati sa luati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule:
Oricand uitati sa luati medicamentul dumneavoastra, luati-l imediat ce va amintiti, apoi continuati sa-l luati la orele obisnuite.
Daca incetati sa luati un comprimat:
Incetarea tratamentului dumneavoastra cu Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule poate creste sansa de respingere a organului dumneavoastra transplantat. Nu incetati sa luati medicamentul dumneavoastra doar daca medicul dumneavoastra va spune sa faceti acest lucru.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compoziție Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule:

Substanta activa este micofenolatul de mofetil.
Celelalte componente sunt: Continutul capsulelor: amidon de porumb pregelatinizat, polividona (K-90), croscarmeloza sodica, stearat de magneziu
Capsulele- Cap: indigo carmin (E 132), dioxid de titan (E 171), gelatina, laurilsulfat de sodiu; corp: oxid rosu si galben de fer (E 172) dioxid de titan (E 171), gelatina, laurilsulfat de sodium; Cerneala neagra: shellac, oxid negru de fer (E 172) si hidroxid de potasiu.

Precauții:

Informati medicul dumneavoastra imediat daca:
* daca observati aparitia oricarui semn de infectie, (de exemplu febra, durere in gat), a vanatailor si/sau a sangerarilor neasteptate, deoarece acest medicament poate favoriza producerea mai multor infectii.
* aveti sau ati avut vreodata probleme cu sistemul digestiv, de exemplu ulcere gastrice.

Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule reduce capacitatea de aparare a organismului dumneavoastra. Din aceasta cauza, exista un risc crescut de aparitie a cancerului de piele. De aceea, trebuie sa limitati expunerea dumneavoastra la lumina soarelui si la razele UV purtand haine protectoare adecvate si utilizand o crema cu factor de protectie ridicat.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu s-a dovedit ca Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule afecteaza capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule:

Ca toate medicamentele, Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule poate provoca reactii adverse.
Unele dintre problemele mai obisnuite sunt: diareea, numarul redus de celule albe si/sau celule rosii in sange, infectiile si varsaturile. Medicul dumneavoastra va va face in mod regulat analize ale sangelui pentru a monitoriza orice modificari ale numarului de celule sanguine sau modificari ale concentratiilor oricaror substante transportate in sangele dumneavoastra, de exemplu zahar, grasimi, colesterol. Copiii pot fi mai predispusi decat adultii la aparitia reactiilor adverse cum ar fi diareea, infectiile, febra cu numar redus de celule albe si celule rosii in sange.
Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule reduce mecanismele de aparare ale organismului dumneavoastra pentru a-l impiedica sa respinga rinichiul, inima sau ficatul dumneavoastra transplantat. In consecinta, organismul dumneavoastra nu va mai putea lupta impotriva infectiilor atat de bine ca de obicei. De aceea, daca luati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule, puteti face mai multe infectii decat in mod obisnuit, cum ar fi infectii cerebrale, ale pielii, gurii, stomacului si intestinelor, plamanilor si cailor urinare. Asa cum se poate intampla la pacientii care iau acest tip de medicamente, un foarte mic numar de pacienti care iau Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule au facut cancer al tesutului limfoid si al pielii.
Reactiile adverse generale care afecteaza corpul dumneavoastra ca intreg pot sa includa: reactii alergice severe (cum ar fi respiratie greoaie, umflarea fetei, limbii, buzelor si gatului, dificultati de respiratie – Contactati imediat medicul daca aveti aceste simptome) febra, letargie, tulburari ale somnului, dureri (cum ar fi cea abdominala, toracica, articulara/musculara sau in cazul urinarii), durere de cap, simptome ale gripei si umflaturi.
Alte reactii adverse pot sa includa:
Afectiuni ale pielii cum ar fi acnee, herpes, varicela-zoster, ingrosarea pielii, caderea parului, eruptie cutanata, senzatie de mancarime.
Tulburari ale aparatului urinar, cum ar fi afectiuni renale sau senzatia imperioasa de a urina.
Tulburari ale sistemului digestiv si la nivelul gurii, cum ar fi constipatie, greata, indigestie, inflamatia pancreasului, tulburari intestinale inclusiv sangerare, inflamatia stomacului, afectiuni hepatice (care provoaca ingalbenirea pielii si a ochilor), inflamatia colonului, pierderea poftei de mancare, balonare, umflarea gingiilor si ulcere la nivelul gurii.
Tulburari ale sistemului nervos si ale organelor de simt, cum ar fi convulsii, tremuraturi, ameteli, depresie, somnolenta, senzatie de amorteala, spasme musculare, anxietate, modificari ale gandirii sau ale dispozitiei.
Tulburari metabolice, ale sangelui si ale vaselor, cum ar fi pierdere in greutate, guta, glicemie crescuta, sangerare, vanataie, modificarea tensiunii arteriale, ritm cardiac anormal si dilatarea vaselor de sange.
Tulburari pulmonare, cum ar fi pneumonie, bronsita, ingreunarea respiratiei, tuse, lichid in plamani/cavitatea toracica, afectiuni ale sinusurilor.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Cu toate acestea, nu incetati sa luati medicamentul dumneavoastra doar daca ati discutat mai intai cu medicul dumneavoastra despre aceasta.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala sau pe baza de plante medicinale. In special:
* medicamente care contin azatioprina sau alte medicamente care afecteaza sistemul imunitar (care sunt adminístrate uneori pacientilor dupa o operatie de transplant)
* colestiramina (utilizata pentru tratamentul pacientilor cu concentratie crescuta a colesterolului)
* rifampicina (antibiotic)
* antiacide (pentru probleme digestive)
* agenti de legare ai fosfatului (utilizati la pacienti cu insuficienta renala cronica pentru scaderea absorbtiei fosfatului)
* vaccinuri. Daca aveti nevoie sa fiti vaccinat, medicul va va spune care este solutia cea mai potrivita pentru dumneavoastra.
Folosirea Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule cu alimente si bauturi:
Alimentele si bauturile nu au nici o influenta asupra tratamentului dumneavoastra cu Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule.

Administrarea de Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule în sarcină / alaptare:

Nu luati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule daca alaptati.
Nu trebuie sa utilizati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule in timpul sarcinii decat daca este clar indicat de medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra trebuie sa va sfatuiasca sa utilizati o metoda contraceptiva inainte de a lua, in timp ce luati si timp de 6 saptamani dupa ce ati incetat sa luati Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule. Aceasta este necesara deoarece Micofenolat Mofetil Dr.Reddy s 250 mg, capsule poate determina avort spontan sau poate sa afecteze in mod negativ copilul dumneavoastra nenascut, incluzand probleme in dezvoltarea urechii. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, alaptati, ati ramas gravida sau intentionati sa ramaneti gravida in viitorul apropiat.

Prezentare ambalaj:

Capsule oblongi de gelatina marimea 1 cu cap de culoare albastru opac si corp de culoare maron inscriptionate cu MCM pe capete si cu 250 pe mijloc cu cerneala neagra, care contin pulbere de culoare alba sau aproape alba. Este disponibil in cutii cu 100 sau 300 capsule. Este posibil ca nu toate marimile sa fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.. A nu se utiliza capsulele dupa data de expirare inscrisa pe cutie.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă mycophenolatum mofetilum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Micofenolat Mofetil Dr.Reddy's 250 mg, capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.