Prospect Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate

Substanța activă: mycophenolatum mofetilum
Producator: Cemelog-BRS Kft., Ungaria
Clasa ATC: [L04AA]: antineoplazice si imunomodulatoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare >> imunosupresoare selective

Indicații Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate:

Imunosupresoare
Comprimatele de Mycophenolate Mofetil Medico Uno sunt utilizate pentru a impiedica organismul dumneavoastra sa respinga rinichiul, inima sau ficatul transplantat. Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate este utilizat impreuna cu alte medicamente cunoscute sub denumirea de ciclosporina si corticosteroizi.

Contraindicații:

Nu luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate
* Daca sunteti hipersensibil (alergic) la micofenolatul de mofetil, acidul micofenolic sau la oricare dintre celelalte componente ale Mycophenolate Mofetil Accord.
* Daca alaptati.

Administrare Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate:

Luati intotdeauna Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Modul obisnuit de a lua Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate este dupa cum urmeaza:
Transplant de rinichi
Adulti
Prima doza va fi administrata in primele 72 de ore dupa operatia de transplant. Doza recomandata zilnica este de 4 comprimate (2 g substanta activa), luata in doua prize separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 2 comprimate dimineata, apoi 2 comprimate seara.
Copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani)
Doza administrata variaza in functie de dimensiunile copilului. Medicul curant va decide care este doza cea mai potrivita pe baza suprafetei corporale (in functie de inaltime si greutate). Doza recomandata este 600 mg/m2
, luata de doua ori pe zi.
Transplant de inima
Adulti
Prima doza va fi administrata in primele 5 zile dupa operatia de transplant. Doza zilnica recomandata este de 6 comprimate (3 g substanta activa), luata in doua prize separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 3 comprimate dimineata, apoi 3 comprimate seara.
Copii si adolescenti
Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate la copii si adolescenti carora li s-a efectuat un transplant de inima.
Transplant de ficat
Adulti
Prima doza de Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate, utilizata pe cale orala, trebuie sa fie administrata la cel putin 4 zile dupa operatia de transplant si in momentul in care sunteti capabil sa inghititi medicamente. Doza zilnica recomandata este de 6 comprimate (3 g substanta activa), luata in doua prize separate. Aceasta inseamna ca trebuie sa luati 3 comprimate dimineata, apoi 3 comprimate seara.
Copii si adolescenti
Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate la copii si adolescenti carora li s-a efectuat un transplant de ficat.
Mod si cale de administrare
Inghititi comprimatele intregi cu un pahar cu apa. Nu le rupeti sau zdrobiti.
Tratamentul trebuie continuat atat timp cat aveti nevoie de imunosupresie pentru a impiedica respingerea de catre organismul dumneavoastra a organului transplantat.
Daca luati mai mult decat trebuie din Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate
Mergeti imediat la un medic sau la spital daca ati luat mai multe comprimate de Mycophenolate Mofetil Medico Uno decat vi s-a recomandat sau daca altcineva a luat in mod accidental Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate.
Daca ati uitat sa luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate
Daca ati uitat sa luati medicamentul, administrati-l imediat ce va amintiti, apoi continuati administrarea in mod obisnuit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate
Incetarea tratamentului dumneavoastra cu Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate poate creste posibilitatea de respingere a organului transplantat de catre organismul dumneavoastra. Nu incetati sa luati medicamentul, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune sa faceti acest lucru.
Daca aveti orice intrebari suplimentare asupra utilizarii acestui produs, adresati-va medicului dumneavoastra.

Compoziție Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate:

- Substanta activa este micofenolat de mofetil 500 mg.
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloza microcristalina (Avicel PH 102), povidona (K-90), hidroxipropilceluloza, croscarmeloza sodica, talc, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza 6 cps, dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid rosu de fer (E 172), indigotina (E 132), oxid negru de fer (E 172).

Precauții:

Aveti grija deosebita cand utilizati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate
Trebuie sa il informati imediat pe medicul dumneavoastra
* Daca observati aparitia oricarui semn de infectie (de exemplu febra, durere in gat), a vanatailor si/sau a sangerarilor neasteptate.
* Daca aveti sau ati avut vreodata probleme cu aparatul digestiv, de exemplu ulcere gastrice.

Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate reduce capacitatea de aparare a organismului dumneavoastra. Din aceasta cauza, exista un risc crescut de aparitie a cancerului de piele. De aceea, trebuie sa va limitati expunerea la lumina soarelui si la razele utraviolete (UV), purtand haine protectoare adecvate si utilizand o crema ecran cu factor de protectie mare.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu s-a dovedit faptul ca Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate afecteaza capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacții adverse ale Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate poate provoca reactii
adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Unele dintre cele mai obisnuite probleme sunt diareea, scaderea numarului de globule albe si/sau rosii, infectia si varsaturile. Medicul dumneavoastra va va recomanda efectuarea de teste de sange uzuale, pentru a monitoriza orice modificari ale numarului celulelor din sange sau modificari ale concentratiilor din sange ale oricarei substante transportate, de exemplu zahar, grasimi, colesterol.
Copiii si adolescentii sunt mai susceptibili decat adultii la aparitia reactiilor adverse cum sunt diareea, infectiile, reducerea numarului de globule albe si globule rosii din sange.
Micofenolatul de mofetil reduce mecanismele de aparare ale corpului dumneavoastra, pentru a va impiedica sa respingeti rinichiul, inima sau ficatul transplantat. Prin urmare, mecanismele de aparare ale corpului dumneavoastra vor fi mai putin eficace in contracararea infectiilor, decat in mod normal.
Astfel, daca luati micofenolat de mofetil puteti sa fiti expus la mai multe infectii decat in mod normal, cum sunt infectii ale creierului, pielii, cavitatii bucale, stomacului si intestinelor, plamanilor si tractului urinar. Asa cum se poate intampla la pacientii care utilizeaza medicamente de acest tip, un numar foarte mic de pacienti tratati cu micofenolat de mofetil au dezvoltat cancer al tesuturilor limfoide si cancer al pielii.
Reactiile adverse generale, care va afecteaza corpul in intregime, pot include hipersensibilitate (cum sunt anafilaxie, edem angioneurotic), febra, letargie, dificultati la adormire, dureri (cum sunt durere abdominala, durere toracica, dureri ale articulatiilor/muschilor, durere la urinat), durere de cap, simptome de gripa si umflaturi.
Alte reactii nedorite pot sa includa:
Afectiuni cutanate cum sunt acnee, herpes, Zona Zoster, ingrosarea pielii, pierderea in exces a parului, eruptii trecatoare pe piele, mancarime.
Tulburari urinare cum sunt probleme cu rinichii sau necesitatea urgenta de a urina.
Tulburari ale aparatului digestiv si cavitatii bucale cum sunt constipatie, greata, indigestie, inflamatia pancreasului, afectiuni intestinale incluzand sangerare, inflamatia stomacului, tulburari ale ficatului, inflamatia colonului, pierderea poftei de mancare, flatulenta si ulceratii la nivelul cavitatii bucale.
Tulburari ale nervilor si simturilor cum sunt convulsii, tremor, ameteli, depresie, somnolenta, amorteli, spasme musculare, anxietate, modificari ale modului de a gandi sau modificari ale dispozitiei.
Tulburari metabolice, sanguine si vasculare cum sunt pierdere in greutate, guta, glicemie mare, sangerare, cheaguri si vanatai, modificari ale tensiunii arteriale, batai anormale ale inimii si dilatarea vaselor de sange.
Tulburari la nivel pulmonar cum sunt pneumonie, bronsita, scurtarea respiratiei, tuse, lichid in plamani/cavitatea toracica, probleme cu sinusurile.
Daca in timp ce luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate, vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Totusi, nu intrerupeti administrarea medicamentului pana cand nu discutati mai intai despre acest lucru cu medicul dumneavoastra.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Daca raspunsul dumneavoastra este DA la oricare dintre intrebarile urmatoare discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe sa luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno
- Luati orice medicament care contine: azatioprina sau alte imunosupresoare (care sunt administrate uneori pacientilor dupa o operatie de transplant), colestiramina (utilizata pentru tratamentul pacientilor cu concentratie crescuta a colesterolului in sange), rifampicina (antibiotic), antiacide, agenti de legare ai fosfatului (utilizati la pacienti cu insuficienta renala cronica pentru scaderea absorbtiei fosfatului) sau orice alte medicamente (inclusiv cele pe care dumneavoastra le puteti cumpara fara prescriptie medicala) despre care medicul dumneavoastra nu stie?
- Aveti nevoie sa fiti vaccinat (cu vaccinuri vii)? Medicul dumneavoastra va trebui sa va sfatuiasca referitor la ce va este indicat dumneavoastra.
Orice alte medicamente:
* Azatioprina sau alte medicamente imunosupresoare (care sunt administrate, uneori, pacientilor dupa o operatie de transplant).
* Colestiramina (utilizata pentru tratamentul pacientilor cu concentratie mare de colesterol in sange).
* Rifampicina (antibiotic), antiacide, chelatori ai fosfatului (utilizati la pacientii cu insuficienta renala cronica, pentru reducerea absorbtiei fosfatului) sau orice alte medicamente despre care medicul dumneavoastra curant nu stie ca le utilizati (incluzandu-le pe cele pe care le puteti cumpara fara prescriptie medicala).
Vaccinuri
* Daca este necesar sa fiti vaccinat (cu vaccinuri vii), medicul dumneavoastra va va sfatui referitor la ce este indicat in acest caz.

Folosirea Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate cu alimente si bauturi
Utilizarea de alimente si bauturi nu are nicio influenta asupra tratamentului dumneavoastra cu Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate.

Administrarea de Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate în sarcină / alaptare:

* Nu luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate daca alaptati.
* Nu trebuie sa utilizati Mycophenolate Mofetil Medico Uno in timpul sarcinii decat daca este clar indicat de catre medicul dumneavoastra. Medicul dumneavoastra trebuie sa va sfatuiasca sa utilizati o metoda contraceptiva inainte de a lua Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate, in timp ce luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate si timp de sase saptamani dupa ce ati incetat sa luati Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate. Acest lucru este necesar deoarece Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate poate determina avorturi spontane sau poate avea efecte nocive asupra copilului nenascut, incluzand probleme in dezvoltarea urechilor.
* Spuneti-i imediat medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, alaptati, ati ramas gravida sau vreti sa ramaneti gravida in viitorul apropiat.

Prezentare ambalaj:

Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg comprimate sunt comprimate filmate sub forma de capsula, biconvexe, de culoare rosu inchis, marcate cu „AHI” pe o fata si cu „500” pe cealalta fata.
Comprimatele de Mycophenolate Mofetil Medico Uno sunt disponibile in blistere ambalate in cutii care contin 50, respectiv 150 de comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Condiții de păstrare:

* A nu se pastra la temperaturi peste 25°C. A se pastra blisterul in cutie pentru a fi protejat de lumina.
* A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
* A nu se utiliza Mycophenolate Mofetil Medico Uno comprimate dupa data de expirare, inscrisa pe cutie (EXP). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
* Returnati intotdeauna medicamentele ramase farmacistului dumneavoastra. Pastrati-l doar daca medicul dumneavoastra v-a recomandat acest lucru.
* Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă mycophenolatum mofetilum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Mycophenolate Mofetil Medico Uno 500 mg, comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.