Prospect Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Pantheon Softgels B.V.; RECKITT BENCKISER Healthca
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Substanţa activă (care determină acţiunea acestui medicament) este ibuprofen, un medicament antiinflamator nesterodian (AINS) care calmează durerea.

Indicații Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile:

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale este utilizat la copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani, pentru ameliorarea durerii de intensitate uşoară până la moderată, cum este durerea de gât, durerea de dinţi, durerea de ureche, durerea de cap, dureri minore şi luxaţii şi simptome de răceală şi gripă. De asemenea, Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale determină scăderea temperaturii crescute (sau a febrei).

Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Contraindicații:

Nu daţi acest medicament copilului dumneavoastră dacă:
• este alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
• a avut vreodată o reacţie (de exemplu astm bronşic, secreţie nazală, erupţie tranzitorie pe piele, umflare a feţei, limbii, buzelor sau gâtului) după ce i s-a administrat ibuprofen, acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (vezi pct. Informaţii importante privind unele componente)
• are vârsta sub 7 ani
• are (sau a avut două sau mai multe episoade de) ulcer, perforaţie sau sângerare la nivelul stomacului
• are insuficienţă renală, cardiacă sau hepatică severă

Administrare Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale este pentru administrare orală. Capsulele trebuie mestecate şi apoi înghiţite. Capsulele pot fi luate cu sau fără alimente.

Acest medicament este doar pentru administrare de scurtă durată.

Trebuie utilizată doza minimă eficace pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a ameliora simptomele.

Nu administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale la copii cu vârsta sub 7 ani

Doza recomandată este:

Vârstă → Doză
7 ani - 9 ani → Două capsule de 3 ori în interval de 24 ore.
10 ani - 12 ani → Trei capsule de 3 ori în interval de 24 ore.

Dozele trebuie administrate aproximativ la fiecare 6 până la- 8 ore (sau cu o perioadă minimă de 6 ore între doze, dacă este necesar).

ATENŢIONARE: A nu se depăşi dozele indicate.

Dacă la copii acest medicament este necesar pentru mai mult de trei zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat un medic.

Dacă administraţi mai mult Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale decât trebuie
Dacă administraţi din greşeală o doză de medicament mai mare decât cea recomandată, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să administraţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale
Dacă uitaţi să administraţi o doză, administraţi doza următoare atunci când este necesar, cu condiţia ca ultima doză să fi fost administrată cu cel puţin 4 ore în urmă. Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile:

- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare capsulă masticabilă conţine ibuprofen 100 mg.
- Celelalte componente sunt: gelatină, apă purificată, glucoză lichidă, zahăr, acid fumaric, zaharoză, acid citric, acesulfam potasic, edetat disodic, glicerină, aromă naturală de portocale*, oxid roşu de fer (E172), oxid galben de fer (E172) şi Opacode alb NS-78-18011**

*Aroma conţine: (R)-p-menta-1,8-diene (d-limonene), etil acetat şi alfa-pinen
**Cerneala conţine: apă purificată, dioxid de titan (E171), propilenglicol, alcool isopropilic, hipromeloză 3cP

Precauții:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă:
• copilul dumneavoastră are sau a avut tensiune arterială mare, probleme cu inima sau un accident vascular cerebral, deoarece există un risc uşor crescut de probleme cu inima în cazul administrării ibuprofenului.
• copilul dumneavoastră prezintă o afecţiune care determină riscul apariţiei de probleme cu inima, cum este diabetul zaharat sau concentraţiile crescute ale colesterolului în sânge.
• copilul dumneavoastră prezintă astm bronşic sau orice boală alergică a plămânilor
• copilul dumneavoastră are sau a avut probleme cu ficatul, rinichii sau intestinul
• copilul dumneavoastră are LES (lupus eritematos sistemic, o afecţiune a sistemului imunitar care afectează ţesutul conjunctiv şi determină durere la nivelul articulaţiilor, modificări la nivelul pielii şi tulburări la nivelul altor organe) sau o boală mixtă a ţesutului conjunctiv
• copilul dumneavoastră are o tulburare ereditară de formare a sângelui (porfirie intermitentă acută)
• copilul dumneavoastră este deshidratat deoarece există un risc de insuficiență renală
• copilul dumneavoastră prezintă reacţii grave la nivelul pielii, cum sunt dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică. Administrarea Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocaletrebuie oprită imediat după prima apariţie a erupţiilor pe piele, leziunilor mucoase sau altor semne de reacţii alergice
• copilul dumneavoastră prezintă o boală inflamatorie cronică a intestinului, cum este boala Crohn sau colita ulcerativă
• dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aţi/a avut recent o intervenţie chirurgicală majoră
• se recomandă să se evite administrarea Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocaleîn timpul vărsatului de vânt (varicelei)

Dacă sunteţi o persoană adultă care ia acest medicament
Sunt valabile atenţionările şi informaţiile prezentate la acest punct, şi în plus, următoarele:
• ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil după oprirea medicamentului. Este puţin probabil ca acest medicament, atunci când este utilizat ocazional, să afecteze posibilităţile de a rămâne gravidă, totuşi spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă
• în timpul primelor 6 luni de sarcină trebuie să luaţi acest medicament doar la recomandarea medicului
• NU luaţi Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocaledacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină
• medicamentele cum sunt Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocalepot fi asociate cu o creştere uşoară a riscului de atac de cord („infarct miocardic“) sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai probabil în cazul administrării de doze mari sau al tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.
• dacă aveţi probleme cu inima, antecedente de accident vascular cerebral sau dacă credeţi că aţi putea prezenta un risc cu privire la aceste afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau concentraţii crescute ale colesterolului în sânge, sau dacă sunteţi fumător) trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre acest tratament
• dacă aveţi o tulburare de coagulare a sângelui sau dacă aveţi o altă tulburare de sângerare, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre tratament
• în cadrul unui număr limitat de studii, se pare că ibuprofenul trece în laptele matern în concentraţii foarte scăzute şi este puţin probabil să provoace reacţii adverse la sugar.

Pacienţi vârstnici
Dacă sunteţi vârstnic, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte să utilizaţi acest medicament, deoarece este mai probabil să prezentaţi reacţii adverse.

Atenționări:

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale conţine glucoză şi zahăr. Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, luaţi legătura cu medicul înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele, opriţi administrarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:
• sânge în scaun (materii fecale/excremente)
• scaune negre ca smoala
• vărsături cu sânge sau particule închise la culoare care arată ca zaţul de cafea
• respiraţie şuierătoare inexplicabilă, respiraţie dificilă, erupţie pe piele (care poate fi severă, cu formare de vezicule sau descuamare a pielii), senzaţie de mâncărime sau usturime, vertij, creşterea frecvenţei bătăilor inimii, retenţie de lichide (glezne umflate sau frecvenţă scăzută a urinărilor)
• rigiditate a cefei, durere de cap, greaţă, vărsături, febră şi dezorientare
• umflare a feţei

Dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele reacţii adverse, opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:
• durere de stomac inexplicabilă, indigestie, arsură în capul pieptului, greaţă sau vărsături
• îngălbenire a ochilor şi/sau a pielii, scaune deschise la culoare şi urină închisă la culoare
• durere de gât severă şi febră crescută
• vânătăi inexplicabile sau oboseală sau infecţii, de exemplu răceli, mai frecvente decât în mod normal.

Următoarele frecvenţe sunt considerate ca bază atunci când se evaluează reacţiile adverse:

foarte frecvente afectează mai mult de 1 utilizator din 10
frecvente afectează 1 – 10 utilizatori din 100 mai
puţin frecvente afectează 1 – 10 utilizatori din 1.000
rare: afectează 1 – 10 utilizatori din 10000
foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

Alte reacţii adverse care pot să apară sunt:
Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)
• durere de cap

Rare (afectează 1 – 10 utilizatori din 10000)
• diaree, balonare, vărsături sau constipaţie. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă acestea durează mai multe zile sau dacă devin supărătoare.

Foarte rare (afectează mai mult de 1 utilizator din 10000)
• probleme cu rinichii şi ficatul
• accident vascular cerebral sau probleme cu inima. Acestea sunt puţin probabile având în vedere dozele administrate la copii.
• agravarea inflamaţiei intestinului gros (colită) şi boală inflamatorie cronică a intestinului (boala Crohn)
• tensiune arterială mare

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În mod special, dacă acest lucru se referă la următoarele medicamente:
• alte medicamente care conţin ibuprofen sau alte AINS
• acid acetilsalicilic în doză scăzută (până la 75 mg pe zi)
• diuretice (care vă ajută să eliminaţi urina)
• anticoagulante (medicamente care „subţiază” sângele, de exemplu warfarina)
• medicamente pentru tensiune arterială crescută (de exemplu captopril, atenolol, losartan)
• litiu (pentru tulburări de dispoziţie)
• fenitoină (antiepileptic)
• metotrexat (pentru psoriazis, artrită şi unele tipuri de cancer)
• zidovudină (pentru HIV)
• corticosteroizi (medicamente antiinflamatorii, cum este prednisonul)
• glicozizi cardiaci (pentru probleme cu inima)
• ciclosporină sau tacrolimus (pentru prevenirea rejetului de organ după transplant)
• mifepristonă (pentru oprirea evoluţiei sarcinii)
• antibiotice chinolonice (pentru infecţii)
• probenecid şi sulfinpirazonă (utilizate pentru tratamentul gutei)
• medicamente antidepresive ISRS
• medicamente antiplachetare (medicamente care „subţiază” sângele), de exemplu dipiridamol, clopidogrel
• medicamente de tipul sulfonilureei (pentru scăderea concentraţiei de glucoză în sânge).

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări în cazul în care oricare dintre situaţiile de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur ce tipuri de medicamente ia copilul dumneavoastră, arătaţi medicamentul medicului sau farmacistului.

Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Ibuprofen Banner poate fi luat pe stomacul gol, fără apă. Totuşi, un număr mic de persoane ar putea prezenta indigestie uşoară atunci când utilizează acest medicament. Dacă copilul dumneavoastră prezintă indigestie uşoară, se recomandă să ia acest medicament cu alimente sau cu lapte, pentru a evita problemele gastro-intestinale.

Prezentare ambalaj:

Ibuprofen Banner se prezintă sub formă de capsulă moale masticabilă gelatinoasă, de formă pătrată, de culoare galben deschis până la galben închis, imprimată cu “#” cu cerneală albă.

Ibuprofen Banner este disponibil în blistere din PVC-PE-PVdC/Al.
Ambalaje cu 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 şi 32 capsule.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi medicamentele pe calea apei sau reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Nurofen Junior 7 ani+ cu aromă de portocale 100 mg capsule moi masticabile vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.