Prospect Inflanor Forte 400 mg capsule moi

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Cemelog-BRS Ltd. Ungaria
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații Inflanor Forte 400 mg capsule moi:

Substanța activă din Inflanor Forte este ibuprofen. Acesta aparține unui grup de medicamente numit antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
AINS acționează prin schimbarea răspunsului organismului la durere, inflamație și febră.

Inflanor Forte este utilizat pentru a calma:
- Durerile de cap și migrenele
- Nevralgiile și durerile de dinți
- Durerile menstruale
- Durerile reumatice, musculare și de spate
- Stările de febră și manifestările asemănătoate simptomelor de gripă și răceală.

Contraindicații:

Nu luaţi Inflanor Forte:
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament sau la acid acetilsalicilic și alte analgezice;
- dacă aveţi (sau aţi avut două sau mai multe episoade) ulcer gastric, perforații sau sângerare la nivelul stomacului;
- dacă aţi avut o agravare a astmului bronșic, mâncărimi ale pielii, secreţii nazale sau umflare a feței după ce ați luat ibuprofen, acid actilasalicilic sau alte medicamente similare (AINS);
- dacă aţi avut sângerare gastro-intestinală sau perforație după utilizarea AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene);
- dacă aveți probleme severe ale ficatului sau rinichilor;
- dacă aveți probleme cu inima;
- dacă aveți dificultăți la respirație;
- dacă sunteți în ultimele 3 luni de sarcină;
- dacă aveți o stare de deshidratare semnificativă (determinată de vărsături, diaree sau consumul insuficient de lichide);
- dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului);
- dacă aveți o afecţiune de origine necunoscută având ca rezultat formarea anormală a celulelor sanguine;
- dacă aveți vârsta sub12 ani.

Administrare Inflanor Forte 400 mg capsule moi:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau cum v-au spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Acest medicament trebuie utilizat doar pe termen scurt. Trebuie să luați doza cea mai mică pe perioada cea mai scurtă de timp, necesară pentru ameliorarea simptomelor dumneavoastră.

Adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani
- Luați 1 capsulă cu apă de până la 3 ori pe zi, la nevoie. Intervalul dintre doze trebuie să fie de cel puțin 4 ore. Nu luați mai mult de 3 capsule în 24 ore.
A nu se administra copiilor cu vârsta de 12 ani sau mai mică.

Nu luați acest medicament o perioadă mai mare de 10 zile, decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru. Dacă simptomele persistă sau dacă durerea sau febra se agravează, sau dacă apare orice simptom nou, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult Inflanor Forte decât trebuie
Vă puteți simți somnolent sau amețit. Trebuie să cereți imediat sfatul medicului în caz de supradozaj, chiar dacă vă simțiți bine.

Dacă uitaţi să luaţi Inflanor Forte
Citiți indicațiile din acest prospect referitoare la cum să luați acest medicament și nu luați o doză mai mare decât este indicat. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Inflanor Forte
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, sau farmacistului.

Compoziție Inflanor Forte 400 mg capsule moi:

- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare capsulă moale conține ibuprofen 400 mg.
- Celelalte componente sunt: macrogol 400, sorbitan oleat, Povidonă K-30, hidroxid de potasiu, apă purificată.

Masa de gelatină conține: gelatină, macrogol 400, sorbitol lichid necristalizat, apă purificată, trigliceride (cu lanț mediu).
Cerneala de inscripționare: shellac, alcool izopropilic, oxid negru de fer (E 172), alcool n-butilic, propilenglicol, hidroxid de amoniu.

Precauții:

Înainte să luaţi Inflanor Forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Dacă aveți sau ați avut astm bronșic.
- Dacă aveți probleme cu rinichii, inima, ficatul sau intestinele.
- Dacă aveți valori mari ale colesterolului în sânge sau ați avut anterior infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
- Dacă aveți tensiune arterială mare sau probleme legate de mecanismul de coagulare a sângelui.
- Dacă aveți antecedente de boală gastro-intestinală (precum colita ulcerativă, boala Crohn).
- Dacă aveți lupus eritematos sistemic (o boală a sistemului imunitar care cauzează durere articulară, modificare a structurii pielii și alte afecțiuni ale organelor interne).
- Dacă sunteți fumător.
- Dacă sunteți gravidă în primele 6 luni de sarcină.
- Dacă aveți probleme ereditare de intoleranță la fructoză.
- Dacă aveți reacții grave la nivelul pielii, inclusiv dermatite exfoliative, sindromul Stevens-Johnson sau necroliza toxică epidermică.

Administrarea de ibuprofen trebuie întreruptă la primele apariții ale mâncărimilor de piele, leziunilor la nivelul mucoaselor sau orice alt semn de hipersensibilitate.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este puțin probabil ca Inflanor Forte să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Inflanor Forte conține sorbitol
Acest medicament conține sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți intoleranță la anumite glucide, vă rugăm să îl întrebați înainte să luați acest medicament.

Reacții adverse ale Inflanor Forte 400 mg capsule moi:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele.
Dacă observați oricare dintre următoarele reacții adverse grave rare, încetați să mai luați Inflanor Forte și contactați imediat medicul:
- Semne de sângerare gastro-intestinală cum sunt: scaune de culoare roșu deschis, scaun negru și întărit, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare asemănătoare cu zațul de cafea.
- Semne ale unei reacții alergice grave cum sunt: dificultăți la respirație sau respirație șuierătoare inexplicabilă, amețeli sau bătăi rapide ale inimii, reacții severe la nivelul pielii (erupții pe piele, mâncărime, decojire, exfoliere sau formare de bășici), umflarea feței sau gâtului.

Reacțiile adverse pot apare cu o anumită frecvență, descrisă după cum urmează:
Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- Durere abdominală, dispepsie sau senzație de greață.
- Dureri de cap.
- Diferite erupții pe piele.
- Reacții de hipersensibilitate cu urticarie și mâncărime.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
- Constipație, diaree, flatulență și vărsături

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)
- Tulburări de formare a celulelor din sânge (paloare a pielii și slăbiciune din cauza anemiei sau alte tulburări cu simptome cum sunt febră, durere în gât, ulcerații ușoare la nivelul gurii, manifestări asemănătoare simptomelor de gripă, oboseală severă, vânătăi ușoare sau sângerare la nivelul pielii şi nasului).
- Exacerbare a astmului bronșic sau bronhospasmului.
- Meningită (inflamarea membranei creierului; simpromle pot include gât înțepenit, durere de cap, greață sau vărsături, febră sau dezorientare).
- Ulcer gastric sau ulcer duodenal sau perforație.
- Ulcerații la nivelul gurii. - Inflamare a intestinelor și agravarea inflamației și a ulcerațiilor colonului sau tractului digestiv (boala Crohn).
- Probleme ale ficatului, în special în tratamentul pe termen lung.
- Tulburări ale rinichilor (incapacitate a rinichilor de a funcționa adecvat, simptomele pot include umflarea gleznelor (edem)). Insuficiență renală acută.
- Afectare a țesutului rinichilor.

În timpul tratamentului cu ibuprofen, au fost observate cazuri rare de meningită (manifestate prin rigiditate a gâtului, durere de cap, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare) la pacienţii cu tulburări autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixtă a ţesutului conjunctiv.

Medicamentele cum este Inflanor Forte se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observați orice reacţie adversă nemenționată în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Inflanor Forte împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Pentru a reduce riscul de apariție a reacțiilor adverse, nu luați acest medicament împreună cu alte medicamete AINS (acid acetilsalicilic, ibuprofen). Anumite medicamente pot influența sau pot fi influențate de tratamentul cu ibuprofen.

Evitați să luați acest medicament împreună cu comprimate ce conțin corticosteroizi, antibiotice chinolone sau medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală:
- Dacă luați alte analgezice AINS sau o dozăt de acid acetilsalicilic mai mare de 75 mg pe zi.
- Pentru subțierea sângelui sau pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge (de exemplu: wafarina, acidul acetilsalicilic, ticlopidina).
- Pentru stimularea inimii (de exemplu glicozide) sau pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (cum sunt inhibitori ai ECA de exemplu: captopril, medicamente beta-blocante, antagoniști de angiotesină II).
- Pentru a ajuta la eliminarea apei (diuretice).
- Pentru inhibarea temporară a sistemului imunitar (de exemplu: metotrexat, ciclosporină, tacrolimus).
- Pentru depresie și manie (de exemplu litiu sau ISRS).
- Pentru întreruperea sarcinii (de exemplu mifepristonă).
- Pentru tratamentul infecțiilor cu HIV (de exemplu zidovudina).

Alte atenționări
- Medicamentele precum Inflanor Forte se pot asocia cu un risc ușor crescut de apariție a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depașiți dozele recomandate.
- Dacă aveți probleme ale inimii, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că puteți avea risc de apariție a acestor afecțiuni (de exemplu dacă aveți tensiune arterială mare, diabet zaharat sau valori mari ale colesterolului din sânge sau sunteți fumător), trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Administrarea de Inflanor Forte 400 mg capsule moi în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că sunteți gravidă sau intenționați să ramâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte să luați acest medicament.

Nu luați medicamentul în ultimele 3 luni de sarcină sau dacă alăptați. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți gravidă în primele 6 luni de sarcină.

Inflanor Forte aparține unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei.
Această afectare este reversibilă după încetarea tratamentului. Este puțin probabil ca Inflanor Forte, utilizat ocazional, să vă afecteze șansele de a rămâne gravidă. Cu toate acestea, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte să luați acest medicament dacă aveți probleme în a rămâne gravidă.

Prezentare ambalaj:

Inflanor Forte 400 mg sunt capsule gelatinoase moi transparente, cu formă ovală, conținând un lichid vâscos, transparent, incolor până la slab gălbui, imprimate cu ”400” pe corpul capsulei cu cerneală neagră.

Inflanor Forte 400 mg este disponibil în blistere în cutii cu 10, 12, 20, 30 sau 50 capsule. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau blister după ”EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 30°C.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Inflanor Forte 400 mg capsule moi(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Inflanor Forte 400 mg capsule moi vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.