Prospect Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Pharmachemie B.V. Olanda
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Ibuprofen Sandoz conține substanța activă ibuprofen. Acesta aparție unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente ameliorează simptomele prin modificarea răspunsului organismului la durere și temperatură mare.

Indicații Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi:

Ibuprofen Sandoz 200 mg capsule moi
Ibuprofen Sandoz capsule moi este utilizat pentru tratamentul simptomatic, de scurtă durată, al durerii de intensitate ușoară până la moderată, precum durerile de cap, durerile dentare, durerile menstruale, febra și durerile asociate cu răceala comună.

Ibuprofen Sandoz 400 mg capsule moi
Ibuprofen Sandoz capsule moi este utilizat pentru tratamentul simptomatic, de scurtă durată, al durerii de intensitate ușoară până la moderată, precum durerile de cap, migrena acută, cu sau fără aură, durerile dentare, durerile menstruale, febra și durerile asociate cu răceala comună.

Contraindicații:

Nu luaţi Ibuprofen Sandoz
• dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
• dacă ați avut o reacție alergică, precum astm bronșic, dificultăți la respirație, umflarea feței, limbii sau gâtului, urticarie, secreție nazală, însoțită de mâncărime după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)
• dacă aveți (sau ați avut două sau mai multe episoade) ulceraţie sau sângerări gastrice sau duodenale
• dacă aveţi antecedente de hemoragii gastro-intestinale sau perforări determinate de tratamentul anterior cu AINS
• dacă aveţi hemoragie cerebrovasculară sau alte hemoragii active
• dacă aveţi tulburări de formare a celulelor din sânge a căror cauză nu a fost stabilită
• dacă prezentaţi deshidratare severă (provocată de vărsături, diaree sau administrarea unei cantităţi insuficiente de lichide)
• dacă aveţi boală severă a ficatului, a rinichilor sau insuficienţă cardiacă
• în timpul ultimelor trei luni de sarcină

Ibuprofen Sandoz 200 mg capsule moi
Nu utilizați Ibuprofen Sandoz la copii cu vârsta sub 6 ani (cu greutatea sub 20 kg).

Ibuprofen Sandoz 400 mg capsule moi
Nu utilizați Ibuprofen Sandoz la adolescenți cu greutatea sub 40 kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani.

Administrare Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi:

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este menționat în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Medicamentul trebuie utilizat numai în tratamentul pe termen scurt. Trebuie să utilizați doza minimă eficace pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a ameliora simptomele.

Ibuprofen Sandoz 200 mg capsule moi
Adulți și adolescenți cu greutatea peste 40 kg (12 ani și peste)
Doza recomandată este de 200 mg până la 400 mg (1 sau 2 capsule), de trei ori pe zi, în funcție de necesitate. Intervalul între administrarea dozelor nu trebuie să fie mai mic de 4 ore pentru doza de 200 mg (1 capsulă) şi de 6 ore pentru doza de 400 mg (2 capsule). Nu luați mai mult de 1200 mg (6 capsule) în 24 ore.

Dacă la adulți acest medicament este necesar pentru mai mult de 3 zile în caz de febră sau pentru mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii sau dacă simptomele se agravează, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Utilizarea la copiii cu vârsta peste 6 ani (greutatea corporală cuprinsă între 20 şi 40 kg)
Doza zilnică recomandată este de 20 mg până la 30 kg per kg greutate corporală, divizată în trei sau patru doze, așa cum este descris în tabelul de mai jos. Intervalul între administrarea dozelor nu trebuie să fie mai mic de 6 ore. Greutate corporală Doză unică Doză zilnică maximă 20 kg – 29 kg 1 capsulă (200 mg ibuprofen) 3 capsule (600 mg ibuprofen) 30 kg – 39 kg 1 capsulă (200 mg ibuprofen) 4 capsule (800 mg ibuprofen)

Dacă la copii și adolescenți acest medicament este necesar pentru o perioadă mai mare de 3 zile sau dacă simptomele se agravează, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Utilizare la copii cu vârsta sub 6 ani (greutatea corporală mai mică de 20 kg)
Nu administrați Ibuprofen Sandoz la copii cu vârsta sub 6 ani (grautatea corporală mai mică de 20 kg).

Ibuprofen Sandoz 400 mg capsule moi
Adulți și adolescenți cu greutatea peste 40 kg (12 ani și peste) Doza recomandată este de 400 mg (1 capsulă), de trei ori pe zi, în funcție de necesitate. Intervalul între administrarea dozelor nu trebuie să fie mai mic de 6 ore pentru doza de 400 mg (1 capsulă). Nu luați mai mult de 1200 mg (3 capsule) în 24 ore.
Pentru tratamentul migrenei doza recomandată este de 1 capsulă a 400 mg doză unică. Dacă este necesar, luați 400 mg (1 capsulă) la un interval de 4 până la 6 ore. Nu luați mai mult de 1200 mg (3 capsule) în 24 ore.

Dacă la adulți acest medicament este necesar pentru mai mult de 3 zile în cazul migrenei sau pentru mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii sau dacă simptomele se agravează, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Dacă la adolescenți (cu vârsta de 12 ani și peste) acest medicament este necesar pentru o perioadă mai mare de 3 zile sau dacă simptomele se agravează, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Utilizare la adolescenți cu greutatea corporală sub 40 kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani Nu administrați Ibuprofen Sandoz la adolescenți cu greutatea corporală sub 40 kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani.

Mod de administrare
Capsulele de Ibuprofen Sandoz trebuie înghițite întregi cu o cantitate suficientă de apă. Nu mestecați capsulele.
Pacienții cu stomac sensibil trebuie să ia capsulele în timpul mesei. Administrarea capsulelor după o masă poate întârzia ameliorarea durerii sau a febrei. Nu depășiți doza recomandată sau creșteți frecvența administrării.

Dacă luaţi mai mult Ibuprofen Sandoz decât trebuie
Puteți manifesta greață, dureri de stomac, dureri de cap, vărsături, diaree, zgomote în urechi, vărsături cu sânge sau sânge în scaun. Un supradozaj mai grav poate determina amețeli, somnolență, excitație, dezorientare, tensiune arterială mică, scurtare a respirației (deprimare respiratorie), colorarea în albastru a pielii şi mucoaselor (cianoză), pierdere a conștienței, convulsii și comă. În cazul supradojazului grav poate să apară prelungirea timpului de sângerare, insuficiență renală acută, afectare a ficatului și agravarea astmului bronșic.

Dacă uitați să luați Ibuprofen Sandoz
Urmați indicațiile menționate mai sus cu privire la modul de administrare și nu utilizați o doză mai mare decât cea recomandată.

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, advresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi:

Ibuprofen Sandoz 200 mg capsule moi
• Substanța activă este ibuprofenul. Fiecare capsulă conține ibuprofen 200 mg.
• Celelalte componente sunt: macrogol 400 (E1521), sorbitol lichid necristalizat (sorbitol 70%) (E420), oleat de sorbitan (E494), hidroxid de potasiu (E525). Învelișul capsulei: gelatină (E441), macrogol 400, sorbitol lichid necristalizat (sorbitol 70%) (E420), trigliceride cu lanț mediu. Cerneala de imprimare: shellac glaze, soluție concentrată de amoniac, oxid negru de fer și propilenglicol.

Ibuprofen Sandoz 400 mg capsule moi
• Substanța activă este ibuprofenul. Fiecare capsulă conține ibuprofen 400 mg.
• Celelalte componente sunt: macrogol 400, oleat de sorbitan (Sorbitan 80), povidonă K 30, hidroxid de potasiu. Învelișul capsulei: gelatină, macrogol 400, sorbitol lichid necristalizat (Sorbitol 70%) (E 420), trigliceride cu lanț mediu.
Cerneala de imprimare: propienglicol, soluție concentrată de amoniac, shellac glaze și oxid negru de fer (E 172).

Precauții:

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Ibuprofen Sandoz:
• dacă ați avut recent o intervenție chirurgicală majoră
• dacă aveți sau ați avut astm bronșic sau boli alergice, deoarece este posibil să apară dificultăți la respirație.
• dacă aveți rinită alergică, polipi nazali sau tulburări respiratorii obstructive cronice, deoarece există un risc crescut de reacții alergice. Reacțiile alergice se pot prezenta ca episoade de astm bronșic (așa-numitul astm bronșic indus de analgezice), edem Quincke sau urticarie
• dacă aveți probleme cu inima
• dacă ați avut vreodată ulcere gastro-intestinale
• dacă aveți antecedente de boală gastro-intestinală (precum colită ulcerativă sau boală Crohn)
• dacă aveți lupus eritematos sistemic sau boală mixtă a țesutului conjuctiv (o boală care afectează pielea, articulațiile și rinichii)
• dacă aveți boală ereditară de formare a celulelor din sânge (porfirie intermitentă acută)
• dacă aveți o tulburare de soagulare a sângelui
• dacă utilizați alte AINS. Utilizarea în asociere cu AINS, inclusiv cu inhibitorii specifici ai ciclooxigenazei-2, crește riscul de reacții adverse și trebuie evitată
• dacă aveți vărsat de vânt (varicelă) se recomandă să evitați utilizarea Ibuprofen Sandoz
• dacă sunteți în vârstă

Începeți tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă dacă ați avut vreodată ulcer gastro-intestinal, sunteți în vârstă sau aveți nevoie să utilizați în asociere doze mici de acid acetilsalicilic sau alte medicamente care pot crește riscul gastro-intestinal. De asemenea, medicul poate asocia tratamentul cu medicamente protectoare ale mucoasei gastrice (de exemplu misoprostol sau inhibitori ai pompei de protoni). Spuneți medicului dumneavoastră dacă apar orice simptome neobișnuite la nivelul stomacului, în special semne hemoragice, precum vărsături cu sânge sau scaune de culoare închisă.

Pacienții cu probleme ale rinichilor sau ficatului trebuie să se adreseze medicului înainte de a utiliza ibuprofen.

Medicamentele, precum Ibuprofen Sandoz, pot fi asociate cu un risc ușor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral. Orice risc este mai posibil să apară în urma administrării unor doze mari sau tratament prelungit. Nu depășiți doza recomandată sau durata tratamentului
Dacă aveți probleme ale inimii, accident vascular cerebral în antecedente sau credeți că puteți prezenta un risc pentru aceste afecțiuni (de exemplu dacă aveți tensiune arterială mare, diabet zaharat, colesterol crescut sau sunteți fumător) trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul cu privire la tratament.

În urma utilizării ibuprofenului au fost raportate cazuri foarte rare de erupții ale pielii cu potențial de amenințare a vieții (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică). Pacienții prezintă un risc crescut pentru aceste reacții în timpul primei luni de tratament. Opriți utilizarea Ibuprofen Sandoz și adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă manifestați erupții pe piele, leziuni ale mucoaselor sau orice alte semne ale reacțiilor alergice.
Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea dozei eficace minime, pentru cea mai scurtă perioadă. Vârstnicii prezintă un risc crescut de reacții adverse.

În general, utilizarea obișnuită a analgezicelor (de mai multe feluri) poate determina probleme ale rinichilor, severe și de durată. Acest risc crește în condiții de solicitare fizică, asociată cu pierderea sărurilor și deshidratare. Prin urmare, în aceste cazuri, utilizarea analgezicelor trebuie evitată.

Utilizarea prelungită a oricărui tip de analgezic pentru durerile de cap poate agrava simptomul. Dacă se manifestă sau suspectează această situație, se recomandă solicitarea unui consult medical, iar tratamentul trebuie întrerupt. Diagnosticul pentru utilizarea în exces a medicației pentru durerile de cap trebuie suspectată la pacienții care manifestă frecvent sau zilnic dureri de cap cu toate că (sau din cauză că) se utilizează regulat medicamente pentru durerile de cap.
AINS pot masca semnele infecțiilor și febrei.

În cazul administrării prelungite de Ibuprofen Sandoz este necesară verificare periodică a valorilor funcției hepatice, renale, precum și a hemoleucogramei. Medicul dumneavoastră vă poate ruga să efectuați analize de sânge în timpul tratamentului.

Copii și adolescenți Există ricul de insuficiență a rinichilor la copii și adolescenții deshidratați.

Ibuprofen Sandoz 200 mg capsule moi Nu administrați Ibuprofen Sandoz la copiii cu vârsta sub 6 ani (cu greutatea sub 20 kg).
Ibuprofen Sandoz 400 mg capsule moi Nu administrați Ibuprofen Sandoz la adolescenții cu greutatea sub 40 kg sau la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Pentru tratamentul pe termen scurt și administrat în doze normale, acest medicament nu are sau are un efect neglijabil asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Dacă apar efecte adverse precum oboseală, amețeli, somnolență și tulburări vizuale, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje. Consumul de alcool etilic crește riscul acestor reacții adverse.

Ibuprofen Sandoz conține sorbitol.
Dacă ați fost informat de către medicul dumneavoastră că aveți intoleranță la anumite categorii de zaharuri, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru ameliorarea simptomelor. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme asociate reacţiilor adverse.

Medicamentele, precum Ibuprofen Sandoz, pot fi asociate cu un risc ușor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.
Unele dintre reacțiile adverse menționate mai jos sunt mai puțin frecvente în cazul în care doza zilnică maximă este de 1200 mg, comparativ cu tratamentul cu doze mari la pacienții cu reumatism.

Dacă credeți că aveți oricare dintre următoarele reacții adverse sau simptome, întrerupeți administrarea acestui medicament și cere-ți imediat ajutor medical:
• ulcer gastro-intestinal, uneori cu hemoragie și perforație, vărsături cu sânge sau scaune de culoare închisă (frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane),
• afectare a rinichilor cu sânge în urină, care poate fi asociată cu insuficiență renală (mai puțin frcvente(pot afecta până la 1 din 100 persoane),
• reacții alergice severe (foarte frecvente: pot afecta până la 1 din 10000 persoane), precum:
- dificultăți la respirație sau respirație șuierătoare inexplicabilă
- amețeli sau bătăi rapide ale inimii
- scădere a tensiunii arteriale, determinând șoc
- umflare a feței, limbii sau gâtului
• erupții pe piele care pot pune viața în pericol, cu vezicule severe și sângerare la nivelul buzelor, ochilor, gurii, nasului și organelor genitale (sindrom Stevens-Johnson) sau reacții cutanate grave care se manifestă inițial prin zone dureroase roșii, după care apar vezicule mari și descuamarea pielii. Acestea sunt însoțite de febră și frisoane, dureri musculare și stare generală de rău (necroliză epidermică toxică) (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane).
• afecțiuni grave ale pielii care pot afecta gura și unele părți ale corpului, cu simptome precum: pete roșii cu mâncărime, similare cu erupții ale pielii de rujeolă, care se manifestă inițial pe membre și, uneori, pe față și pe restul corpului. Petele se pot transforma în vezicule sau pot progresa către forme proeminente de culoare roșie. Pacienții afectați pot manifesta febră, durere în gât, durere de cap și/sau diaree (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane),
• exfoliere severă sau descuamare a pielii (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane),
• inflamație a pancreasului cu durere severă în partea superioară a abdomenului, deseori cu greață și vărsături (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane),
• greață, vărsături, pierderea apetitului, stare generală de rău, febră, mâncărime, îngălbenirea pielii și a albului ochilor, mișcări intestinale de intensitate ușoară, urină închisă la culoare, care pot fi semne de hepatită sau insuficiență hepatică (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane),
• boală a inimii cu dificultăți de respirație și umflarea picioarelor din cauza retenției de lichid (insuficiență cardiacă) (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane),
• meningită aseptică (infecție din jurul creierului sau a măduvei spinării, cu simptome precum febră, greață, vărăsături, durere de cap, rigidizarea gâtului și sensibilitate crescută la lumina strălucitoare și tulburarea stării mentale, care implică un grad redus al contactului cu mediul) (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane),
• atac de cord (”infarct miocardic”, foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane) sau accident vascular cerebral (frecvență necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile),
• afectare severă a rinichilor (necroză papilară), în special în utilizarea pe termen lung (rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
• exacerbare a inflamaţiilor provocate de infecţii (de exemplu fasceita necrozantă), asociată cu utilizarea altor AINS (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane),
• probleme ale formării celulelor din sânge – primele semne sunt: febră, durere în gât, ulcere superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare răcelii, oboseală severă, hemoragii nazale și la nivelul pielii (foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane).

Opriți administrarea medicamentului și spuneți medicului dumneavoastră dacă manifestați:
Foarte frecvente (pot afecta mai multde 1 din 10 persoane)
• indigestie sau arsuri în capul pieptului,
• dureri abdominale (dureri la stomac) sau alte caracteristici neobișnuite ale stomacului.

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
• tulburări vizuale.
Spuneți medicului dumneavoastră dacă manifestați oricare dintre reacțiile adverse menționate mai jos:

Foarte frecvente (pot afecta mai multde 1 din 10 persoane)
• greață, vânturi, diaree, constipație, vărsături.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
• durere de cap, somnolență, amețeli, senzație de învârtire, oboseală, agitație, incapacitate de a adormi, iritabilitate,
• ulcer gastric sau intestinal, uneori cu hemoragie și perforații; pierderi de sânge care poate determina o afecțiune cu un număr scăzut al celulelor roșii din sânge (simptomele includ oboseală, dureri de cap, dificultăți de respirație atunci când depuneți efort fizic, amețeli și paloare), scaune închise la culoare, vărsături cu sânge, ulcere la nivelul gurii și herpes, inflamația colonului (simptomele includ diaree, de obicei cu sânge și mucus, dureri de stomac, febră), agravarea bolii inflamatorii intestinale, inflamații ale peretelui intestinal.

Mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
• urticarie, mâncărime, sângerare sau vânătăi neobișnuite sub piele, erupții trecătoare la nivelul pielii, crize de astm bronșic (uneori cu tensiune arterială mică),
• nas care curge sau înfundat, strănut, presiune facială sau durere, dificultăți la respirație,
• inflamație a stomacului (simptomele includ durere, greață, vărsături, vărsături cu sânge, sânge în mișcările intestinale),
• sensibilitate crescută a pielii la lumina soarelui,
• umflarea feței, a buzelor, a gurii, a limbii și a gâtului, care poate determina dificultăți la înghițire sau respirație, uneori cu tensiune arterială mare, • retenție de lichid în țesuturile organismului, în special la pacienții cu tensiune arterială mare sau afecțiuni ale rinichilor.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
• o afecțiune care afectează pielea, articulații și rinichii (lupus eritematos sitemis),
• depresie, confuzie, halucinații, tulburări psihice cu gânduri sau dispoziție ciudată sau deranjantă,
• zumzet, șuierat, sunete sau alte zgomote persistente la nivelul urechii,
• creșterea concentrațiilor ureei în sânge, a transaminazelor și a fosfatazei alcaline, scădere a valorilor hemoglobinei și hematocritului, inhibarea agregării plachetare, prelungirea timpului de sângerare, scăderea concentrației de calciu în sânge, creșterea concentrațiilor de acid uric în sânge, toate acestea fiind observate printr-un test de sânge,
• pierderea vederii.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)
• bătăi rapide și neregulate ale inimii (palpitații),
• retenție de lichid în țesuturile organismului,
• tensiune arterială mare,
• inflamație a esofagului, îngustarea intestinelor,
• boală a ficatului, afectare a ficatului (în special în cazul utilizării prelungite), insuficiență hepatică, îngălbenirea pielii și/sau a albului ochilor, afecțiune denumită icter,
• căderea sau subțierea neobișnuită a părului,
• infecții severe ale pielii, cu complicații ale țesuturilor moi pot să apară dacă aveți varicelă,
• tulburări menstruale,
• retenție de lichide în plămâni, simptomele includ lipsă de aer, care poate fi foarte severă și, de obicei, se agravează în poziția culcată a corpului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Ibuprofen Sandoz împreună cu alte medicamente
Ce trebuie să evitați când utilizați acest medicament? Anumite medicamente anticoagulante (care acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu, acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), anumite medicamente antihipertensive (inhibitori ai ECA, cum este captoprilul, blocante ale receptorilor beta, antagonişti ai angiotensinei II) şi chiar alte medicamente pot influenţa efectul ibuprofenului sau efectul lor poate fi influenţat de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare, adresaţi-vă întotdeauna unui medic sau farmacist, înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. În special, spuneți dacă luați:
• Acid acetilsalicilic sau alte AINS (antiinflamatoare nesteroidiene și analgezice): deoarece acesta poate creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale
• Digoxină (pentru insuficineță cardiacă): deoarece efectul digoxinei poate fi accentuat
• Corticosteroizi (medicamente care conțin cortizon sau substanțe asemănătoare cortizonului): deoarece acestea pot creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale
• Medicamente antiplachetare: deoarece acestea pot crește riscul de hemoragii
• Acid acetilsalicilic (în doză mică): deoarece poate fi afectat efectul de subțiere a sângelui
• Medicamente pentru subţierea sângelui (cum este warfarina): deoarece ibuprofenul poate accentua efectele acestor medicamente și riscul de hemoragii gastro-intestinale poate fi crescut
• Fenitoină (pentru epilepsie): deoarece efectul fenitoinei poate fi accentuat
• Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente utilizate pentru depresie): deoarece aceştia pot creşte riscul de hemoragii gastro-intestinale
• Litiu (medicament pentru boala maniaco-depresivă şi depresie): deoarece efectul litiului poate fi accentuat
• Probenecid şi sulfinpirazone (medicamente pentru gută): deoarece excreţia ibuprofenului poate fi întârziată
• Medicamente pentru tensiunea arterială mare şi diuretice: deoarece ibuprofenul poate diminua efectele acestor medicamente şi poate exista un posibil risc crescut de afectare a rinichilor
• Diuretice care reţin potasiul: deoarece acestea pot duce la hiperkaliemie (nivel crescut de potasiu în sânge)
• Metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism): deoarece efectul metotrexatului poate fi accentuat
• Tacrolimus şi ciclosporină (medicamente imunosupresoare): deoarece este posibil să apară distrugeri la nivelul rinichilor
• Zidovudină (un medicament pentru tratamentul infecției cu HIV/SIDA): deoarece utilizarea Ibuprofen Sandoz poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul unei articulaţii sau o hemoragie care poate cauza inflamaţii la pacienţii cu hemofilie şi HIV (+)
• Sulfoniluree (medicamente antidiabetice): sunt posibile interacţiuni
• Antibiotice chinolone: deoarece poate creşte riscul de producere a convulsiilor
• Mifepristonă (medicament prescris pentru întreruperea sarcinii): deoarece ibuprofenul poate reduce efectul acestui medicament
• Bisfosfonați (medicamente pentru tratamentul osteoporozei): deoarece acestea pot creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale
• Oxpentifillină (pentoxifillină) (medicament prescris pentru a crește fluxul sanguin în mâini și picioare): deoarece acesta pot creşte riscul de hemoragii gastro-intestinale
• Baclofen, un relaxant muscular: deoarece toxicitatea baclofenului poate fi accentuată

Acid acetilsalicilic în doze mici
Nu utilizați acest medicament dacă luați concomitant acid acetilsalicilic în doze mai mari de 75 mg pe zi. Dacă utilizați doze mai mici de acid acetilsalicilic (până la 75 mg pe zi), adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza Ibuprofen Sandoz.

Ibuprofen Sandoz împreună cu alcool etilic
Consumul de alcool etilic trebuie evitat în timpul tratamentului cu Ibuprofen Sandoz deoarece acesta poate intensifica reacțiile adverse.

Administrarea de Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi în sarcină / alaptare:

Nu luați Ibuprofen Sandoz în timpul ultimelor trei luni de sarcină. Dacă sunteți în primele 6 luni de sarcină, alăptați, credeți că sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Ibuprofen Sandoz poate trece în laptele matern, dar poate fi utilizat în timpul alăptării dacă este luat în doza recomandată şi pentru cea mai scurtă perioadă posibilă. După utilizarea pe termen lung siguranța nu a fost stabilită.

Ibuprofen Sandoz capsule moi aparține unui grup de medicamente care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea administrării medicamentului.

Este puțin propabil ca Ibuprofen Sandoz, utilizat ocazional, să afecteze fertilitatea, cu toate acestea, înainte de a utiliza acest medicament, spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți probleme cu fertilitatea.

Prezentare ambalaj:

Capsule moi gelatinoase, de formă ovală, care conțin un lichid vâscos, transparent, incolor până la galben- pal, având imprimat cu negru “200” pe capsulă. Dimensiuni: 15 mm x 8 mm.
Este disponibil în blistere a câte 10, 12, 20, 24, 30, 48 și 50 capsule moi.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 30ºC.
Nu aruncați niciun medicament pe cale apei menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai utilizați. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Capsule moi gelatinoase, de formă ovală, care conțin un lichid vâscos, transparent, incolor până la galben- pal, având imprimat cu negru “400” pe capsulă. Dimensiuni: 15 mm x 10 mm.
Este disponibil în blistere a câte 10, 12, 20, 24, 30, 48 și 50 capsule moi.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ibuprofen Sandoz 200 mg, 400 mg capsule moi vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.