Prospect Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Reckitt Benckiser Healthcare International UK
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic

Indicații Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri:

Substanţa activă a medicamentului – ibuprofen - face parte dintr-o clasă numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); medicamente care au proprietăţi antiinflamatoare şi ameliorează durerea şi febra.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri conţine ibuprofen sub formă ibuprofen sodic dihidrat, care se absoarbe semnificativ mai rapid în circulaţia sanguină, astfel încât ajunge mai rapid la sursa de durere.

Prin urmare, un studiu clinic cu Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri a demonstrat un debut mai rapid al acţiunii comparativ cu comprimatele standard ibuprofen. Instalarea efectului ca urmare a administrarii dozei de 400 mg a avut loc în 15 minute. De aceea, medicamentul furnizează o ameliorare foarte rapidă a durerii.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri este conceput pentru calmarea simptomatică a durerilor uşoare până la moderate, cum sunt cefalee, dureri de spate, dureri menstruale, dureri de dinţi, nevralgii, dureri reumatice şi musculare, durerea în formele uşoare de artrită, migrena, precum şi a febrei şi durerii asociate cu răceala comună.

De asemenea, Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri scade inflamaţia şi prezintă efecte antipiretice în stările febrile. Medicamentul poate fi utilizat de către adulţii şi adolescenţi cu vârsta de cel puţin 12 ani.

Contraindicații:

Nu luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri:
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament şi în cazul hipersensibilităţii la acidul acetilsalicilic sau la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, manifestate ca astm bronşic sau urticarie,
- dacă aveţi ulcer sau hemoragie activă sau recurentă la nivelul stomacului sau duodenului sau dacă aţi avut repetat aceste evenimente (de exemplu cel puţin de două ori) în trecut,
- dacă aţi avut hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală, în legătură cu un tratament anterior cu AINS,
- dacă suferiţi de tulburări ale formării globulelor sângelui sau tulburări ale coagulării sanguine,
- dacă aveţi insuficienţă severă cardiacă, hepatică sau renală,
- dacă sunteţi o femeie aflată în al treilea trimestru de sarcină,
- la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Administrare Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de cel puţin 12 ani Doza iniţială este de 1 drajeu de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri, iar apoi 1 drajeu la fiecare 8 ore în funcţie de necesităţi.
Păstraţi un interval de cel puţin patru ore între doze şi nu depăşiţi 3 drajeuri de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri (1200 mg ibuprofen) în 24 de ore.
Medicamentul Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri nu se utilizează la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Vârstnici
La pacienţii vârstnici, doza este aceeaşi ca la adulţi, dar este necesară precauţie crescută

Pacienţi cu insuficienţă hepatică sau renală
La pacienţii cu insuficienţă renală şi hepatică este necesară precauţie crescută (vezi Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri)

A nu se depăşi doza recomandată sau durata recomandată a tratamentului.
Adolescenţi: Dacă administrarea Nurofen Immedia Ultra este necesară pentru adolescenţi mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat medicul.
Adulti: Adresaţi-vă medicului dumneavoastră în cazul în care este necesară administrarea de Nurofen Immedia Ultra timp de mai mult de 3 zile pentru tratamentul febrei şi mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii sau dacă simptomele se înrăutăţesc.

Dacă luaţi mai mult Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri decât trebuie Solicitaţi asistenţă medicală în cazul unui supradozaj sau a ingestiei accidentale a drajeurilor.

Dacă uitaţi să luaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri
Dacă uitaţi să utilizaţi Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri, luaţi următorul drajeu de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri imediat ce v-aţi dat seama de acest lucru. Păstraţi un interval minim de 4 ore între două doze. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri:

- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare drajeu conţine conţine ibuprofen 400 mg (sub formă de ibuprofen sodic dihidrat 512 mg).
- Celelalte componente sunt: nucleu-croscarmeloză sodică (E468), xilitol (E967), celuloză microcristalină (E460), stearat de magneziu (E572), dioxid de siliciu coloidal anhidru (E551); Strat de drajefiere- carmeloză sodică (E466), talc (E553b), Guma arabica Spray Dried (E414), zahăr, dioxid de titan (E171), macrogol 6000 pulbere; cerneala de imprimare - Opacode S-1-5094 Red [Shellac (E904), oxid roşu de fer (E172), propilenglicol, hidroxid de amoniu, simeticonă.

Precauții:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament (sau orice medicament care conţine ibuprofen)
- dacă suferiţi de tulburări renale sau hepatice mai severe,
- dacă suferiţi de astm bronşic
- dacă utilizaţi concomitent medicamente care pot creşte riscul de gastrotoxicitate sau hemoragie
- dacă suferiţi de lupus eritematos sistemic (tulburare a sistemului imunitar) şi alte tulburări ale ţesutului conjunctiv (risc de meningită aseptică)
- dacă suferiţi de o boală ulceroasă inflamatorie a tractului digestiv cum este boala Crohn sau rectocolita ulcero-hemoragică
- dacă aveţi probleme cardiace, aţi avut de accident vascular cerebral sau dacă aveţi risc de a prezenta aceste afecţiuni (de exemplu dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat sau colesterol crescut sau dacă sunteţi fumător)

Oricare dintre riscuri este mai probabil în cazul dozelor mari şi al tratamentului prelungit. A nu se depăşi doza recomandată sau durata tratamentului.
Există un risc de insuficienţă renală la adolescenţii deshidrataţi. Hemoragia, ulceraţia sau perforaţia gastro-intestinală pot să apară în orice moment în timpul tratamentului, cu sau fără simptome de avertizare sau istoric de reacţii gastro-intestinale grave.

Riscul de hemoragie, ulceraţie sau perforaţie gastro-intestinală este mai mare cu creşterea dozelor, la pacienţii cu antecedente de ulcer şi la vârstnici. Anumite medicamente administrate concomitent determină creşterea riscului de gastrotoxicitate sau hemoragie (alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi, anticoagulante cum este warfarina, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) sau medicamente antiagregante plachetare cum este acidul acetilsalicilic).

La pacienţii cu risc crescut de toxicitate gastro-intestinală trebuie luată în considerare utilizarea concomitentă de medicamente protectoare ale mucoasei gastro-duodenale.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Nu afectează atenţia.
Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri conţine zahăr şi sodiu. Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri conţine zahăr. De aceea, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Un drajeu Nurofen Immedia Ultra 400 mg conţine 48,6 mg (aproximativ 2,12 mmol) sodiu. Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă cu restricţie de sodiu, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Reacții adverse ale Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Apariţia reacţiilor adverse poate fi redusă la minimum prin utilizarea celei mai mici doze posibil pentru cea mai scurtă durată de timp posibilă.
Probabilitatea apariţiei reacţiilor adverse creşte la pacienţii vârstnici, la pacienţii cu istoric de ulcer gastric sau duodenal (în principal cu hemoragii sau perforaţie a mucoasei), la pacienţii trataţi pe termen lung cu medicamente care conţin acid acetilsalicilic.

În cazul apariţiei unei urticarii, apariţiei bruşte a umflării în jurul ochilor, senzaţiei de tensiune toracică cu respiraţie dificilă sau înghiţire dificilă, ulterior durere epigastrică sau tulburări de vedere, sau în cazul hemoragiei de la nivelul tractului digestiv (vărsături cu sânge sau scaune de culoare neagră), întrerupeţi utilizarea acestui medicament şi solicitaţi asistenţă medicală imediată
Reacţiile adverse care pot apărea sunt enumerate mai jos pe categorii în funcţie de frecvenţă:
Mai puţin frecvente (afectează 1-10 utilizatori din 1000)
durere abdominală, dispepsie şi greaţă, cefalee, erupţii cutanate variate
Rare (afectează 1-10 utilizatori din 10000)
diaree, flatulenţă, constipaţie şi vărsături
Foarte rare (afectează 1 din 10000 de utilizatori)
ulcer peptic, hemoragie gastro-intestinală şi perforare, melenă, hematemeză, uneori letale, mai ales la vârstnici. Stomatite ulcerative, gastrită. Exacerbare a colitei şi bolii Crohn meningită aseptică - au fost raportate cazuri de izolate de meningită insuficienţă renală acută, necroză papilară, în special la administrarea pe termen lung, asociată cu creşterea concentraţiilor sanguine de acid uric şi edem insuficienţă hepatică tulburări ale formării celulelor sanguine (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză). Primele semne pot fi febra, durerea în gât, leziuni superficiale la nivelul gurii, manifestări asemănătoare gripei, oboseala severă, sângerările nazale şi sângerările cutanate inexplicabile. pot să apară forme severe de reacţii cutanate cu ar fi
reacţii buloase incluzând sindromul Stevens-Johnson , eritem polimorf şi necroliza epidermică toxică pe durata tratamentului cu ibuprofen, anumite cazuri cu simptome de meningită aseptică, cum sunt redoare de ceafă, cefalee, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare, au fost observate la pacienţii cu tulburări autoimune existente (cum sunt lupusul eritematos sistemic, boala mixtă a ţesutului conjunctiv)

Medicamente care conţin ibuprofen (sau unele dintre celelalte AINS) asociază un risc uşor mărit de infarct miocardic („atac de cord“) sau accident vascular cerebral.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri împreună cu alte medicamente
Ce trebuie să evitaţi când utilizaţi alte medicamente? Anumite medicamente anticoagulante (care acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu, acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), anumite medicamente antihipertensive (inhibitori ai ECA, cum este captoprilul, blocante ale receptorilor beta, antagonişti ai angiotensinei II) şi chiar alte medicamente pot influenţa efectul ibuprofenului sau efectul lor poate fi influenţat de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare, adresaţi-vă întotdeauna unui medic, înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
În special, spuneţi-le dacă luaţi:
- acid acetilsalicilic sau alte AINS (antiinflamatoare şi analgezice) deoarece acesta poate creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale
- digoxină (pentru insuficienţă cardiacă) deoarece efectul digoxinei poate fi accentuat
- corticosteroizi (medicamente care conţin cortizon sau substanţe asemănătoare cortizonului) deoarece acestea pot creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastro-intestinale
- medicamente antiplachetare deoarece acestea pot creşte riscul de hemoragii
- acid acetilsalicilic (în doză mică) deoarece poate fi afectat efectul de subţiere a sângelui
- medicamente pentru subţierea sângelui (cum este warfarina) deoarece ibuprofenul poate accentua efectele acestor medicamente
- fenitoină (pentru epilepsie) deoarece efectul fenitoinei poate fi accentuat inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente utilizate pentru depresie) deoarece aceştia pot creşte riscul de hemoragii gastro-intestinale
- litiu (medicament pentru boala maniaco-depresivă şi depresie) deoarece efectul litiului poate fi accentuat
- probenecid şi sulfinpirazone (medicamente pentru gută) deoarece excreţia ibuprofenului poate fi întârziată medicamente pentru tensiunea arterială mare şi diuretice deoarece ibuprofenul poate diminua efectele acestor medicamente şi poate exista un posibil risc crescut de afectare a rinichilor diuretice care reţin potasiul deoarece acestea pot duce la hiperkaliemie
- metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism) deoarece efectul metotrexatului poate fi accentuat
- tacrolimus şi ciclosporină (medicamente imunosupresoare) deoarece este posibil să apară distrugeri la nivelul rinichilor
- zidovudină: (un medicament pentru tratamentul SIDA) deoarece utilizarea Nurofen poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul unei articulaţii sau o hemoragie care poate determina inflamaţii la pacienţii cu hemofilie şi HIV (+)
- sulfoniluree (medicamente antidiabetice) sunt posibile interacţiuni antibiotice chinolone deoarece poate creşte riscul de producere a convulsiilor

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri nu trebuie administrat concomitent cu alte medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene.

Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Drajeurile trebuie înghiţite întregi şi cu o cantitate suficientă de lichid. Nu se recomandă consumarea băuturilor alcoolice şi fumatul în timpul tratamentului.

Administrarea de Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Medicamentul nu trebuie utilizat de femei aflate în al treilea trimestru de sarcină.

În primul şi al doilea trimestru de sarcină, utilizaţi medicamentul doar la recomandarea medicului curant. Utilizarea pe termen scurt de Nurofen Immedia 400 mg drajeuri în timpul alăptării este posibilă când este neapărat necesară, deoarece ibuprofenul trece în laptele matern uman doar în cantităţi foarte mici. Nu este de aşteptat şi nu a fost documentat niciodată un impact asupra copilului alăptat. În cazul utilizării pe termen lung, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Femeile care plănuiesc să rămână gravide trebuie să se consulte cu medicul curant înainte de utilizarea medicamentului.

Prezentare ambalaj:

Se prezintă sub formă de drajeuri de culoare albă sau aproape albă, biconvex, rotund având inscripţionat pe una din feţe cu cerneală de culoare roşie N>>. Este disponibil în cutii cu 12, 24, respectiv 48 drajee.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A păstra la temperaturi sub 30°C. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Nurofen Immedia Ultra 400 mg drajeuri vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.