Prospect Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited, Marea B
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente acţionează prin modificarea răspunsului organismului la durere, şi temperatură mare.

Indicații Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală:

Nuroflex este folosit în tratamentul simptomatic pe termen scurt pentru:
• febră
• durere uşoară până la moderată

Contraindicații:

Nu administraţi Nuroflex copiilor care:

• sunt alergici la ibuprofen sau la alte medicamente pentru durere similare (AINS), sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului
• au prezentat vreodată scurtare a respiraţiei, astm bronșic, secreţii nazale, inflamație la nivelul feței și/sau mâinilor sau erupţie pe piele după utilizarea acidului acetilsalicilic sau a altor analgezice similare (AINS)
• au antecedente de hemoragii gastro-intestinale sau perforare din cauza tratamentelor anterioare cu AINS
• au sau au avut ulcere gastrice/duodenale recurente (ulcere peptice) sau sângerări (două sau mai multe episoade de ulceraţie sau sângerări dovedite)
• au insuficiență hepatică sau renală severă
• au insuficiență cardiacă severă
• au hemoragie cerebrală (hemoragie cerebrovasculară) sau alte hemoragii active
• au boli de coagulare a sângelui, deoarece ibuprofenul poate creşte timpul de sângerare
• prezintă tulburări de formare a sângelui de origine necunoscută
• prezintă deshidratare severă (prin vărsături, diaree sau lipsa hidratării)

Nu utilizați Nuroflex în timpul ultimelor trei luni de sarcină.

Administrare Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a fost indicat de către medic. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru durere şi febră:

Greutatea corporală a copilului (vârsta) → Cât de mult? → Cât de des în 24 de ore?*
De la 5 kg (3-5 luni) → 1,25 ml (echivalent la 50 mg ibuprofen) → de 3 ori
7-9 kg (6-11 luni) → 1,25 ml (echivalent la 50 mg ibuprofen) → de 3-4 ori
10-15 kg (1-3 ani) → 2,5 ml (echivalent la 100 mg ibuprofen) → de 3 ori
16-19 kg (4-5 ani) → 3,75 ml (echivalent la 150 mg ibuprofen) → de 3 ori
20-29 kg (6-9 ani) → 5 ml (echivalent la 200 mg ibuprofen) → de 3 ori
30-40 kg (10-12 ani) → 7,5 ml (echivalent la 300 mg ibuprofen) (folosiţi seringa de două ori: 5ml +2,5ml) → de 3 ori

*Dozele trebuie administrate la intervale de aproximativ 6-8 ore.

Nu este recomandat copiilor cu vârsta mai mică de 3 luni sau cu greutatea corporală mai mică de 5 kg.

Se recomandă ca pacienţii cu hipersensibilitate gastrică să utilizeze Nuroflex împreună cu alimente.

ATENŢIONARE: Nu depăşiţi dozele stabilite.

Mod de administrare cu ajutorul seringii
Pentru administrare orală
1. Agitaţi bine flaconul.
2. Scoateţi capacul flaconului apăsându-l şi rotindu-l în sensul invers acelor de ceasornic.
3. Împingeţi seringa până la capăt în lăcaşul (orificiul) din gâtul flaconului.
4. Pentru a umple seringa, întoarceţi flaconul cu susul în jos. Ţinând seringa la locul ei, trageţi încet de piston în jos şi introduceţi suspensia până la marcajul corespunzător de pe seringă.
5. Întoarceţi flaconul în poziţie normală şi îndepărtaţi seringa din orificiu, rotind-o încet.
6. Poziţionaţi capătul seringii în gura copilului. Apăsaţi încet pe piston pentru a elibera încet suspensia. După utilizare puneţi capacul la loc. Spălaţi seringa cu apă călduţă şi lăsaţi-o să se usuce. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Durata tratamentului
Acest medicament este recomandat pentru utilizare pe termen scurt. Dacă simptomele copilului (mai mare de 6 luni) se înrăutățesc sau dacă medicamentul este necesar pentru mai mult de 3 zile, adresaţi-vă medicului.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 luni (cu o greutate de la 5 kg), trebuie să vă adresaţi medicului la cel mult 24 de ore de la utilizare, dacă simptomele persistă.

Dacă simptomele se înrăutăţesc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

În cazul în care luaţi mai mult Nuroflex decât trebuie:
Adresaţi-vă imediat medicului. Pot apărea următoarele simptome: greaţă, vărsături, dureri abdominale sau mai rar diaree. În plus, dureri de cap, hemoragii gastro-intestinale, senzație de învârtire, ameţeală, somnolenţă, iritarea ochilor, vedere înceţoşată, zgomote în urechi, tensiune arterială mică, excitație, dezorientare, comă, convulsii, pierderea conştienţei, hiperkaliemie, acidoze metabolice, creșterea timpului de protrombină/INR, insuficiență renală acută, afectare hepatică, insuficiență respiratorie, cianoze și accentuarea astmului bronșic la pacienții astmatici.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră uitaţi să luaţi Nuroflex:
Nu luaţi sau administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să luaţi sau să administraţi copilului dumneavoastră o doză, luaţi sau administraţi doza respectivă imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi luaţi sau administraţi doza următoare conform intervalului de doze specificat mai sus.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală:

- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare mililitru de suspensie orală conţine ibuprofen 40 mg.

- Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, citrat de sodiu, clorură de sodiu, zaharină sodică, polisorbat 80, bromură de domifen, maltitol lichid, glicerină, guma Xantan, aromă de portocale (cu conţinut de amidon din grâu) şi apă purificată.

- Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, citrat de sodiu, clorură de sodiu, zaharină sodică, polisorbat 80, bromură de domifen, maltitol lichid, glicerină, guma Xantan, aromă de căpşuni (cu conţinut de propilenglicol) şi apă purificată.

Precauții:

Adresați-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament în cazul în care copilul dumneavoastră:

• prezintă anumite tulburări ereditare de formare a sângelui (porfirie acută intermitentă)
• are tulburări de coagulare a sângelui
• are anumite boli ale pielii [lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă a ţesutului conjunctiv]
• are sau a avut vreodată boala colonului iritabil (colită ulcerativă sau boala Crohn), deoarece starea acestora se poate agrava (vezi punctul „Reacţii adverse posibile”)
• a avut vreodată sau are în prezent tensiune arterială mare şi/sau insuficienţă cardiacă
• are funcţia renală redusă
• are afecţiuni ale ficatului. În cazul administrării prelungite a Nuroflex, este necesar să se verifice în mod regulat valorile testelor funcţiei hepatice, funcţiei renală, precum şi valorile hemoleucogramei.
• se recomandă utilizarea cu precauţie în cazul în care se administrează concomitent cu alte medicamente care pot crește riscul de ulcerare sau sângerare, cum sunt corticosteroizii orali (precum prednisolon), medicamentele pentru subţierea sângelui (precum warfarina), inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (antidepresive) sau agenţi antiplachetari (precum acidul acetilsalicilic).
• ia alt medicament AINS (incluzând inhibitori ai COX-2, precum celecoxib sau etoricoxib) deoarece trebuie evitată utilizarea concomitentă (vezi pct. „Utilizarea altor medicamente”)
• reacţiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea dozei eficace minime pentru cea mai scurtă perioadă de timp.
• în general, utilizarea obişnuită a analgezicelor (de mai multe feluri) poate determina probleme severe și de durată ale rinichilor. Acest risc poate fi crescut în caz de efort fizic asociat cu pierderi de săruri și deshidratare, de aceea trebuie evitată.
• utilizarea pe termen lung a oricărui tip de analgezice pentru durerile de cap le poate înrăutăți.
Dacă experimentați sau suspectați o astfel de situație, cereți sfatul medicului și întrerupeți tratamentul. Diagnosticarea durerilor de cap provocate de supradozaj (MOH) ar trebui suspectate la pacienții care prezintă dureri de cap frecvent sau zilnic, în ciuda (sau din cauza) administrării regulate a medicamentației pentru dureri de cap.
• are sau a avut astm bronșic sau boli alergice, este posibil să apară scurtarea respiraţiei.
• are febra fânului, polipi nazali sau boli respiratorii obstructive cronice, există un risc crescut de reacții alergice. Reacțiile alergice se pot manifesta sub forma unor crize de astm (astm analgezic), edem Quincke sau urticarie
• foarte rar au fost raportate reacţii adverse grave la nivelul pielii (precum sindromul StevenJohnson) în asociere cu utilizarea AINS. Utilizarea Nuroflex trebuie oprită imediat la prima apariţie a erupţiei pe piele, leziunilor mucoaselor sau a oricăror alte semne de reacţii alergice.
• se recomandă a se evita utilizarea Nuroflex în cazurile de vărsat de vânt (varicelă).
• imediat după intervenţii chirurgicale majore când este necesară supravegherea medicală.
• este deshidratat deoarece există risc crescut de probleme ale rinichilor la copiii deshidratați
• AINS pot masca simptomele de infecţie şi febră

Pentru toate AINS au fost raportate, în orice moment al tratamentului, hemoragie gastro-intestinală, ulcerare sau perforare, care pot fi letale, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave. Dacă apar sângerare sau ulcerare la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt. Riscul de apariţie a ulcerelor, perforării sau sângerării la nivel gastrointestinal creşte dacă sunt utilizate doze mari de AINS, la pacienţii care au avut în antecedente ulcer, în special dacă acesta a fost complicat cu perforare sau a fost însoţit de sângerare (vezi punctul 2 „Nu administraţi Nuroflex”) şi la vârstnici. Aceşti pacienţi ar trebui să înceapă tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă. În cazul acestor pacienţi, ca şi în cazul pacienţilor care necesită tratament concomitent cu doze reduse de acid acetilsalicilic sau alte substanţe active care pot crește riscul gastro-intestinal, trebuie avută în vedere terapia asociată cu agenţi de protecţie (de exemplu, misoprostol sau inhibitori ai pompei protonice).

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc ușor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari.
Nu depășiți doza recomandată sau durata tratamentului.

Trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua Nuroflex în cazul în care:
- aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficiență cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă ați avut un infarct miocardic, intervenție chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulație redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”).

- aveți tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentrații crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteți fumător.

În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă vreuna din afecţiunile menţionate mai sus, adresați-vă unui medic înainte de a-i administra Nuroflex.

Vârstnici
Vârstnicii prezintă un risc crescut de evenimente adverse la administrarea AINS-urilor, în special la nivelul stomacului şi intestinelor. Pentru mai multe informaţii, vezi punctul „Reacţii adverse posibile”.

Pacienţii cu antecedente de toxicitate gastro-intestinală, în special dacă sunt vârstnici, trebuie să raporteze orice simptome abdominale neobişnuite (în special hemoragia gastro-intestinală), mai ales în fazele iniţiale ale tratamentului.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament nu are niciun efect sau are un efect neglijabil asupra abilităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje dacă este utilizat pe termen scurt.

Informaţii importante privind unele componente ale Nuroflex
• Nuroflex conţine maltitol lichid. Dacă medicul v-a spus că aveţi o intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.
• Acest medicament conţine 28,09 mg sodiu per 15 ml suspensie (= 1,87 mg sodiu per 1 ml suspensie). A se lua în considerare de către pacienţii cu un regim de sodiu controlat.
• Nuroflex conţine amidon de grâu. Poate fi utilizat de persoane cu boală celiacă.
• Pacienţii cu alergie la grâu (diferită de boala celiacă) nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Reacții adverse ale Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală:

Ca toate medicamentele, Nuroflex poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse pot fi minimalizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru ameliorarea simptomelor. Copilul dumneavoastră poate prezenta una dintre reacţiile adverse cunoscute ale AINS. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă reacţii adverse, sau dacă aveţi îngrijorări, întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai repede posibil. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme asociate reacţiilor adverse.

OPRIŢI UTILIZAREA acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă:
• semne de hemoragie intestinală precum: durere abdominală severă, scaune de culoare neagră, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare cu aspect de zaţ de cafea.
• semne de reacţii alergice rare, dar grave precum agravarea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau scurtarea respiraţiei, umflarea feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie, bătăi rapide ale inimii, scăderea tensiunii arteriale care determină apariţia şocului. Aceste reacţii adverse pot să apară chiar de la prima utilizare a medicamentului. Dacă apare oricare dintre aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului.
• reacţii severe pe piele, precum iritaţiile care acoperă întreaga suprafaţă a corpului, descuamarea, băşicarea sau exfolierea pielii.

În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă vreuna dintre reacţiile adverse de mai jos, dacă acestea se agravează sau observaţi orice reacţie nemenţionată în acest prospect, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 10 )
• Disconfort la nivelul stomacului și intestinului, precum arsuri, dureri abdominale, greaţă, indigestie, diaree, vărsături, flatulenţă (vânturi), constipaţie şi sângerări slabe în abdomen şi/sau intestin care pot provoca anemie în cazuri excepţionale.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 100)
• ulcer, perforaţii sau sângerări gastro-intestinale, inflamaţia mucoasei orale cu ulceraţii, agravarea bolii inflamatorii intestinale preexistente (a colitei sau a bolii Crohn), gastrită
• afecţiuni ale sistemului nervos central cum sunt durere de cap, ameţeală, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală
• tulburări de vedere
• diverse iritaţii la nivelul pielii
• reacţii de hipersensibilitate cu erupţii pe piele şi mâncărimi.

Rare (pot afecta până la 1 utilizator din 1000)
• tinitus (zgomot în urechi)
• concentraţii crescute ale ureei în sânge, dureri pe flancuri şi/sau la nivelul abdomenului, sângele în urină şi febra pot fi semne ale unor afecţiuni renale (necroză papilară)
• concentraţii crescute ale acidului uric în sânge
• valori mici ale hemoglobinei

Foarte rare (pot afecta până la 1 utilizator din 10 000)
• esofagită, pancreatită, formarea de stricturi intestinale sub formă de diafragme
• insuficienţă cardiacă, infarct miocardic şi umflarea feţei şi a mâinilor (edem)
• eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal şi umflare (în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau funcţii renale reduse), umflare (edem) şi urină tulbure (sindrom nefrotic), boală inflamatorie a rinichilor (nefrită interstiţială) care poate duce la insuficienţă renală acută. În cazul apariţiei uneia dintre simptomele de mai sus sau dacă aveţi o stare generală proastă, întrerupeţi administrarea de Nuroflex şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră deoarece acestea pot fi primele semne de afecţiune renală sau insuficienţă renală.
• reacţii psihotice şi depresie
• tensiune arterială mare, vasculită
• palpitaţii
• disfuncţie hepatică, probleme ale ficatului (primele semne pot fi decolorările la nivelul pielii), în special în timpul tratamentului pe termen lung, insuficienţă hepatică, inflamare acută a ficatului (hepatită)
• probleme ale formării celulelor din sânge - primele semne sunt: febră, durere în gât, ulcere superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare răcelii, oboseala severă, hemoragiile nazale şi la nivelul pielii şi contuzii fără o explicaţie normală. În aceste cazuri trebuie să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu trebuie să urmaţi niciun fel de automedicaţie cu analgezice sau medicamente care scad febra medicamente antipiretice).
• infecţii grave la nivelul pielii şi complicaţii ale ţesutului moale în timpul infecţiei cu vărsat de vânt (varicelă)
• agravarea inflamaţiei provocate de infecţie (de exemplu fasceită necrozantă) a fost raportată în asociere cu folosirea anumitor medicamente pentru durere (AINS). Dacă apar semne ale unei infecţii sau infecţia se agravează, adresaţi-vă imediat medicului. Se va investiga dacă există o indicaţie pentru tratament antiinfecţios/antibiotic.
• la utilizarea de ibuprofen s-au observat simptome de meningită aseptică, cu rigidizarea gâtului, dureri de cap, greaţă, stări de vomă, febră sau pierdere a conştienţei . Pacienţii cu afecţiuni autoimune (LES, boala mixtă a ţesutului conjunctiv) pot avea o predispoziţie. Adresaţi-vă imediat unui medic în cazul apariţiei acestor simptome.
• forme severe de reacţii pe piele, incluzând erupţii cu înroşire şi băşici (de exemplu sindromul Stevens-Johnson, eritem polimorf, necroliză toxică epidermică/sindromul Lyell), căderea părului (alopecie)

Cu frecvență necunoscută: (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
• Reactivitate la nivelul tractului respirator prin astm bronșic, bronhospasme sau dispnee.

Medicamentele precum Nuroflex pot fi asociate unui risc uşor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.

Dacă apar orice reacţii adverse la dumneavoastră sau la copilul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest lucru este valabil pentru orice reacţii adverse, chiar dacă nu sunt menţionate în acest prospect.
De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia sau a luat recent orice alte medicamente.

Nuroflex poate influența sau poate fi influențat de alte medicamente. De exemplu:
- medicamente anticoagulante (care subțiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina)
- medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, betablocante cum este atenololul, antagoniști ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul)
Alte medicamente pot influența sau pot fi influențate de tratamentul cu Nuroflex. De aceea, întotdeauna trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Nuroflex împreună cu alte medicamente.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală. În special, spuneți dacă luați:

Alte AINS inclusiv inhibitorii de COX-2 Pot creşte riscul de reacții adverse
Digoxină (pentru insuficiență cardiacă) Efectul digoxinei poate fi accentuat
Glucocorticoizi (medicamente ce conțin cortizon sau substanțe pe bază de cortizon) Pot creşte riscul de ulcere sau hemoragii gastrointestinale
Agenţi antiplachetari Pot creşte riscul de hemoragii
Acidul acetilsalicilic (doze mici) Poate influența efectul de subțiere a sângelui
Anumite medicamente anticoagulante (de exemplu, warfarina) Ibuprofenul poate accentua efectul acestor medicamente
Fenitoină (pentru epilepsie) Efectul fenitoinei poate fi accentuat
Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru depresie) Pot creşte riscul de apariţie a hemoragiilor gastrointestinale
Litiu (medicament pentru boli maniacodepresive și depresie) Efectul litiului poate fi accentuat
Probenecid şi sulfinpirazonă (medicamente pentru gută) Pot întârzia excreţia ibuprofenului
Medicamente pentru tensiunea arterială mare şi pentru eliminarea surplusului de apă din organism (diuretice) AINS pot diminua efectele acestor medicamente şi poate exista un risc crescut pentru rinichi
Diuretice care rețin potasiu precum amilorid, canreonat de potasiu, spironolactonă, triamteren Pot determina hiperkaliemie
Metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism) Efectul metotrexatului poate fi accentuat
Tacrolimus și ciclosporine (medicamente pentru inhibarea sistemului imunitar), Cresc riscul de toxicitate la nivelul rinichilor
Zidovudină (medicament pentru tratamentul HIV/SIDA) Utilizarea Nuroflex poate provoca un risc crescut de hemoragie la nivelul articulaţiilor sau o hemoragie care poate cauza inflamaţii la pacienţii cu hemofilie şi HIV (+)
Sulfoniluree (medicament antidiabetic) Concentrația zahărului din sânge poate fi afectată
Antibiotice chinolonice Riscul de a manifesta convulsii este crescut
Voriconazol și fluconazol (Inhibitori CYP2C9) utilizate în infecțiile fungice Efectul ibuprofenului poate crește. Reducerea dozei de ibuprofen poate fi luată în considerare, în special când doză mare de ibuprofen este administrată concomitent cu voriconazol sau cu fluconazol.

Baclofen După începerea administrării ibuprofenului poate apărea toxicitatea baclofenului.

Ritonavir Ritonavirul poate creşte concentraţiile plasmatice ale AINS.

Aminoglicozide AINS pot încetini eliminarea aminoglicozidelor.

Nuroflex împreună cu alcool

Nu se recomandă consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu Nuroflex. Anumite reacții adverse, cum sunt cele care afectează tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, sunt mai probabile în cazul consumului concomitent de alcool etilic şi Nuroflex.

Administrarea de Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală în sarcină / alaptare:

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Sarcina
Nu folosiţi acest medicament în timpul ultimelor trei luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altfel.

Alăptarea
Doar cantităţi mici de ibuprofen şi produşi de descompunere ai acestuia trec în laptele matern, dar Nuroflex poate fi utilizat în timpul alăptării dacă este luat în dozele recomandate şi pe termen cât mai scurt posibil.

Fertilitatea
Nuroflex aparţine unei grupe de medicamente (AINS) care poate afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea administrării medicamentului.

Prezentare ambalaj:

Nuroflex se prezintă sub formă de suspensie vâscoasă, de culoare aproape albă, cu aromă distinctă de portocale/ căpșuni.

Fiecare flacon conţine 30 ml, 50 ml, 100 ml, 150 ml sau 200 ml.

Pachetul conţine o seringă (seringă de 5ml, gradată la 1,25 ml, 2,5 ml, 3,75 ml şi 5,0 ml)

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Nuroflex după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Nuroflex cu aromă de portocale/ de căpșuni 40 mg/ml suspensie orală vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.