Prospect Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Alkaloid - INT d.o.o., Slovenia; Terapia S.A., Rom
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Acest medicament conţine ibuprofen. Ibuprofenul aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS), care ameliorează durerea, reduc inflamaţia şi scad temperatura corpului atunci când aveţi febră.

Indicații Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală:

Paduden este utilizat la copii cu vârsta de cel puţin 3 luni (şi cu greutate corporală de cel puţin 5 kg) pentru tratamentul simptomatic pe termen scurt al:
- durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cum sunt durerea de cap şi durerea de dinţi
- febrei
- stărilor febrile şi simptomelor de răceală şi gripă

Contraindicații:

Nu daţi Paduden copiilor în cazul în care:
- sunt alergici la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- au avut vreodată probleme de respiraţie dificilă, astm bronşic, secreţii nazale în exces, umflare sau urticarie după administrarea de acid acetilsalicilic sau alte calmante ale durerii (AINS) similare;
- li se administrează calmante ale durerii de tipul AINS sau acid acetilsalicilic în doză zilnică de peste 75 mg;
- au (sau au avut două sau mai multe episoade de) ulcer gastric sau duodenal sau sângerare gastrică;
- au sau au avut vreodată sângerare sau perforaţie gastro-intestinală legată de administrarea precedentă de AINS;
- au o boală severă de ficat, rinichi sau insuficienţă cardiacă;
- au avut o boală care îi poate face mai predispuşi la sângerări;
- sunt foarte deshidratați (deshidratare provocată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide);
- au o sângerare la nivelul creierului (hemoragie vasculară cerebrală) sau alte forme de sângerare activă.
- au vârsta sub 3 luni sau greutate sub 5 kg.

Dacă sunteţi o femeie adultă şi utilizaţi acest medicament, nu trebuie să îl luaţi dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină.

În cazul în care nu sunteţi sigur dacă oricare dintre situaţiile descrise mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Administrare Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect, sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Se recomandă ca pacienţii cu tulburări de stomac să ia Paduden împreună cu alimente.

Dozele trebuie administrate la intervale de 6-8 ore. Trebuie lăsat un interval de cel puţin 4 ore între doze. Intervalul dintre doze trebuie stabilit în funcţie de simptomatologie. Doza zilnică maximă recomandată nu trebuie depăşită.

Dozele sunt:

• 3 – 6 luni (5 – 7,6 kg)
- Frecvență - de 3 ori pe zi
- Doză unică - 50 mg (2,5 ml)
- Doză zilnică maximă - 150 mg (7,5 ml)

• 6 – 12 luni (7,7 – 9 kg)
- Frecvență - de 3-4 ori pe zi
- Doză unică - 50 mg (2,5 ml)
- Doză zilnică maximă - 150–200 mg (7,510 ml)

• 1 - 3 ani (10 – 15 kg)
- Frecvență - de 3 ori pe zi
- Doză unică - 100 mg (5 ml)
- Doză zilnică maximă - 300 mg (15 ml)

• 4 - 6 ani (16 – 20 kg)
- Frecvență - de 3 ori pe zi
- Doză unică - 150 mg (7,5 ml)
- Doză zilnică maximă - 450 mg (22,5 ml)

• 7 - 9 ani (21 – 29 kg)
- Frecvență - de 3 ori pe zi
- Doză unică - 200 mg (10 ml)
- Doză zilnică maximă - 600 mg (30 ml)

• 10-12 ani (30-40 kg)
- Frecvență - de 4 ori pe zi
- Doză unică - 200 mg (10 ml)
- Doză zilnică maximă - 800 mg (40 ml)

Ambalajul este prevăzut cu o seringă dozatoare de 5 ml, din plastic, care trebuie utilizată pentru administrarea medicamentului.

Instrucţiuni privind utilizarea seringii dozatoare:
1. Agitaţi bine flaconul înainte de fiecare utilizare.
2. Scoateţi capacul flaconului.
3. Scoateţi capacul seringii.
4. Introduceţi seringa în flaconul poziţionat pe o suprafaţă dură, plată.
5. Retrageţi lent pistonul seringii până la marcajul gradat de pe seringă, ce corespunde cantităţii în mililitri (ml), conform tabelului de doze.
6. Scoateţi seringa din flacon.
7. Asiguraţi-vă că poziţia copilului este verticală.
8. Puneţi vârful seringii în gura copilului şi apăsaţi lent pistonul pentru a elibera uşor medicamentul.
9. Lăsaţi copilului timpul necesar pentru a înghiţi medicamentul.
10. Repetaţi paşii 4-9 în acelaşi mod, până când a fost administrată întreaga doză.
11. După utilizare puneţi la loc capacul flaconului. Spălaţi seringa cu apă caldă şi lăsaţi-o să se usuce.

Durata tratamentului
Acest medicament este destinat numai pentru administrare de scurtă durată. Încercaţi să administraţi cea mai mică doză pentru timpul minim necesar ameliorării simptomelor copilului dumneavoastră.
Pentru sugari cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 luni se recomandă consult medical dacă simptomele se agravează sau nu mai târziu de 24 ore dacă simptomele persistă.
Se impune consult medical în cazul în care acest medicament este necesar timp de 3 zile la copii cu vârsta de peste 6 luni, sau dacă simptomele se agravează.

Dacă luaţi mai mult Paduden decât trebuie
Puteţi prezenta greaţă, durere de stomac sau durere de cap, vărsături, diaree, ţiuituri în urechi, ameţeli, vărsături cu sânge sau scaune cu sânge. Intoxicaţia mai gravă poate duce la somnolenţă, stare de excitaţie, dezorientare, presiune arterială mică, respiraţie dificilă (deprimare respiratorie), culoarea vineţie a pielii şi a mucoaselor (cianoză), pierdere a cunoştinţei, comă, convulsii, crampe la copii şi tendinţă crescută de sângerare. Poate apărea agravarea astmului bronşic la pacienţii astmatici. În caz de supradozaj trebuie să solicitaţi imediat consult medical.

Dacă uitaţi să luaţi Paduden
Dacă uitaţi o doză, administraţi doza următoare atunci când este necesar, cu condiţia ca ultima doză să fi fost administrată cu cel puţin 4 ore în urmă.
Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală:

- Substanţa activă este ibuprofen. 1 ml suspensie orală conţin ibuprofen 20 mg.

- Celelalte componente sunt: glicerină, sorbitol 70% lichid necristalizant (E 420), gumă de xantan, celuloză microcristalină şi carmeloză sodică, polisorbat 80, edetat disodic, zaharină sodică, acid citric monohidrat, citrat de sodiu dihidrat, benzoat de sodiu (E 211), emulsie de simeticonă 30%, clorură de sodiu, apă purificată;
Aromă de caisă care conţine: propilenglicol 96%, substanţe aromatizante, substanţe aromatizante naturale, preparate aromatizante (ulei de protocală, ulei de lămâie).
Aromă pentru mascarea gustului, care conţine: maltodextrină din cartof, componente
Aromatizante (aspartam (E951), acesulfam K.

Precauții:

Ȋnainte să administraţi Paduden copilului dumneavoastră adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă acesta:
- are sau a avut astm bronşic sau o boală alergică, deoarece poate apărea respiraţia dificilă;
- are probleme de rinichi sau de ficat;
- are sau a avut vreodată tensiune arterială crescută sau insuficienţă cardiacă;
- are sau a avut vreodată tulburări la nivelul stomacului sau intestinului (inclusiv colită ulcerativă sau boală Crohn);
- are lupus eritematos sistemic (LES) sau afecţiuni mixte ale ţesutului conjunctiv - afecţiuni care afectează sistemul imunitar provocând durere articulară, modificări la nivelul pielii şi tulburări la nivelul altor organe;
- i se administrează alte AINS. Administrarea concomitentă cu AINS, inclusiv cu inhibitori specifici de ciclooxigenază 2, creşte riscul de reacţii adverse (vezi pct. „Paduden împreună cu alte medicamente” de mai jos) şi trebuie evitată;
- prezintă tulburări în formarea celulelor sanguine;
- i s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală majoră;
- are vărsat de vânt (varicelă);
- are o tulburare ereditară (moştenită) a pigmentului roşu din sânge hemoglobina (porfirie).

Dacă sunteţi o femeie adultă care utilizează acest medicament, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi Paduden: - dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă (pentru mai multe informaţii, vezi pct. „Sarcina, alăptarea şi fertilitatea”);
- dacă sunteţi în primele şase luni de sarcină;
- dacă alăptaţi.

Medicamentele antiinflamatoare/calmante ale durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, în special atunci când se administrează în doze crescute. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (1 zi pentru sugari cu vârsta cuprinsă între 3-6 luni, cu greutate mai mare de 5 kg sau 3 zile pentru copii cu vârsta de 6 luni şi peste).

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Paduden dacă:
- aveţi probleme de inimă, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (durere în piept) sau dacă aţi avut un infarct miocardic, o intervenţie chirurgicală de bypass, boală arterială periferică (circulaţie scăzută la nivelul piciorului din cauza arterelor îngustate sau blocate), sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accidente vasculare cerebrale minore“ sau accidente ischemice tranzitorii „AIT”).
- aveţi tensiune arterială crescută, diabet zaharat, concentraţii crescute ale colesterolului, antecedente familiare de boală de inimă sau de accident vascular cerebral, sau dacă sunteţi fumător.
În cazul administrării AINS au fost raportate cazuri foarte rare de erupţii trecătoare pe piele, care pot pune viaţa în pericol (dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică). Pacienţii prezintă un risc mai mare de asemenea reacţii în timpul primei luni de tratatament. Opriţi administrarea Paduden şi discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă observaţi o erupţie trecătoare pe piele, leziuni ale mucoaselor sau orice alte semne de reacţii alergice.

Există un risc de insuficienţă renală la pacienţi, adolescenţi şi vârstnici deshidrataţi.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă de timp. Persoanele vârstnice prezintă un risc crescut de reacţii adverse.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Pentru administrarea pe termen scurt şi în doză recomandată, acest medicament are influenţă mică sau nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă apar reacţii adverse cum sunt oboseală, ameţeli, somnolenţă şi tulburări de vedere, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi utilaje. Consumul de alcool etilic creşte riscul de apariţie a acestor reacţii adverse.

Paduden conţine sorbitol 1,5 g în 5 ml. Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavoastră că aveţi intoleranţă la anumite zaharuri, luaţi legătura cu medicul înainte de a lua acest medicament. Dozele mai mari de 600 mg pot avea efect uşor laxativ. Valoarea calorică este de 2,6 kcal/g sorbitol.

Paduden conţine aspartam, care constituie o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător pentru pacienţii cu fenilcetonurie.

Paduden conţine sodiu 0,884 mmol (sau 20,34 mg) pe doză unică maximă (10 ml). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii care urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

Reacții adverse ale Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum dacă se administrează doza cea mai mică pentru intervalul de timp minim necesar ameliorării simptomelor. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de apariţie a problemelor asociate cu reacţiile adverse.

Medicamentele cum sunt Paduden pot fi asociate cu un risc uşor crescut de atac de cord („infarct miocardic“) sau accident vascular cerebral.

Nu utilizaţi acest medicament dacă luaţi acid acetilsalicilic în doze de peste 75 mg pe zi. Dacă vi se administrează acid acetilsalicilic în doză mică (cel mult 75 mg pe zi) discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Paduden.

Opriţi administrarea acestui medicament şi solicitaţi imediat consult medical sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital dacă apar oricare dintre următoarele manifestări:
- semne de reacţii alergice foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane) dar grave, cum sunt umflare a feţei, limbii sau gâtului, respiraţie dificilă, bătăi rapide ale inimii, scădere a tensiunii arteriale care duce la şoc. Acestea pot apărea la prima utilizare a acestui medicament.
- crize de astm bronşic (cu posibilă scădere a tensiunii arteriale), agravare a astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau respiraţie dificilă.
- reacţii cutanate severe foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane), cum sunt erupţii trecătoare pe piele la nivelul întregului corp, descuamare a pielii, formare de vezicule sau exfoliere a pielii (de exemplu sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică).
- tulburări ale formării celulelor sanguine (agranulocitoză cu simptome cum sunt febră, durere în gât, ulcere la nivelul suprafeţei bucale, simptome asemănătoare gripei, oboseală severă, sângerare la nivelul nasului şi pielii). Va fi necesar ca medicul dumneavoastră să controleze cantitatea de celule din sângele dumneavoastră.

OPRIŢI ADMINISTRAREA ACESTUI MEDICAMENT şi solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă aveţi oricare dintre următoarele manifestări în orice moment pe parcursul tratamentului:
- Sânge în materii fecale (scaune)
- Scaune negre ca smoala
- Vărsături cu sânge sau particule închise la culoare care arată ca zaţul de cafea

OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi reacţii adverse:
Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
- Arsură în capul pieptului, durere abdominală, indigestie

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
- Vedere înceţoşată sau alte probleme oculare
- Reacţii de hipersensibilitate cum sunt urticarie, erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, crize de astm bronşic (uneori asociate cu tensiune arterială scăzută)
- Sensibilitate la lumină

Rare (pot afecta cel mult 1 din 1000 persoane)
- Pierderea vederii

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
Umplere rapidă a plămânilor cu apă, ceea ce determină respiraţie dificilă, tensiune arterială crescută, retenţie de apă şi creştere în greutate

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
- Tulburări la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, stare de greaţă, vărsături, prezenţa de gaze, constipaţie - Durere de cap, somnolenţă, ameţeli, agitaţie, insomnie, iritabilitate, vertij
- Sângerare microscopică de la nivelul intestinului, ceea ce poate duce la anemie
- Oboseală

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
- Ulcer al tractului digestiv, cu sau fără perforaţie
- Complicaţii ale diverticulilor de la nivelul intestinului gros (perforaţie sau fistulă)
- Ulceraţii şi inflamaţii la nivelul gurii
- Inflamaţie a mucoasei care căptuşeşte stomacul
- Secreţie nazală
- Respiraţie dificilă (bronhospasm)
- Anxietate
- Furnicături
- Dificultăţi de auz
- Astm bronşic
- Inflamaţie acută a ficatului, coloraţie gălbuie a pielii sau a albului ochilor, tulburare a funcţiei ficatului

Rare (pot afecta cel mult 1 din 1000 persoane)
- Depresie, confuzie, halucinaţii
- Sindrom de lupus eritematos
- Leziune hepatică - Edem

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
- Senzaţie neplăcută de bătăi ale inimii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic sau tensiune arterială crescută
- Senzaţie de ţiuituri sau zumzăit în urechi
- Inflamaţie a esofagului sau pancreasului
- Îngustare a intestinului
- Inflamaţie a ficatului
- Inflamaţie a membranei creierului (în absenţa infecţiei bacteriene)
- Leziune a ţesutului renal
- Probleme de rinichi, inclusiv inflamaţie a rinichilor şi insuficienţă renală
- Căderea părului

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
- Agravare a ulcerelor la nivelul intestinului gros şi boală Crohn (boală intestinală)

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse posibile nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare la:
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
Bucureşti 011478 – RO
Tel: +4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Paduden împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente.

Paduden poate afecta sau poate fi afectat de utilizarea altor medicamente. De exemplu:
- acid acetilsalicilic sau alte AINS - deoarece acestea pot creşte riscul de ulcere sau de sângerări gastro-intestinale;
- digoxină (pentru insuficienţă cardiacă) - deoarece efectul digoxinei poate fi crescut;
- corticosteroizi ( medicamente care conţin cortizon sau substanţe de tipul cortizonului) - deoarece acest lucru poate creşte riscul de ulcere sau sângerări gastro-intestinale;
- acid acetilsalicilic (doză mică - de până la 75 mg pe zi) - deoarece poate fi afectat efectul de subţiere a sângelui;
- medicamente anticoagulante (adică subţiază sângele/previn coagularea, de exemplu acid acetilsalicilic, warfarină, ticlopidină) - deoarece ibuprofenul poate mări efectele acestor medicamente şi poate creşte riscul de sângerare gastro-intestinală;
- inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente utilizate în tratamentul depresiei) - deoarece aceştia pot creşte riscul de sângerare gastro-intestinală;
- litiu (un medicament pentru tratamentul bolii maniaco-depresive şi al depresiei) - deoarece efectul litiului poate fi crescut;
- medicamente care scad tensiunea arterială crescută (inhibitori ai ECA cum este captoprilul, betablocante cum sunt medicamentele de tipul atenolului, antagonişti ai receptorilor angiotensinei-II, cum este losartanul) şi comprimate pentru eliminarea apei din organism (diuretice) - deoarece ibuprofenul poate scădea efectele acestor medicamente şi poate apărea un risc posibil crescut pentru rinichi;
- diuretice care economisesc potasiul - deoarece acest lucru poate duce la concentraţii de potasiu crescute în sânge;
- metotrexat (un medicament pentru tratamentul cancerului sau reumatismului) -deoarece efectul metotrexatului poate fi mărit;
- medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (aşa-numite sulfoniluree);
- tacrolimus şi ciclosporină (medicamente imunosupresoare) - deoarece pot apărea leziuni renale;
- mifepristonă (pentru întreruperea sarcinii) - deoarece efectul mifepristonei poate fi redus;
- zidovudină (un medicament pentru tratamentul HIV/SIDA) - deoarece administrarea ibuprofenului poate duce la un risc crescut de sângerare la nivelul unei articulaţii sau sângerare care provoacă apariţia de umflături la pacienţi cu hemofilie şi HIV (+);
- antibiotice chinolone - deoarece riscul apariţiei convulsiilor poate fi crescut;
- antibiotice aminoglicozide;
- voriconazol sau fluconazol - utilizate în tratamentul infecţiilor fungice;
- colestiramină - utilizată pentru reducerea colesterolului;
- Ginkgo biloba - un medicament pe bază de plante utilizat în tratamentul demenţei.

De asemenea, alte medicamente pot influența sau pot fi influențate de tratamentul cu Paduden. Prin urmare trebuie să cereţi întotdeauna sfatul medicului sau farmacistului înainte să utilizaţi Paduden împreună cu alte medicamente.

Paduden împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Se recomandă ca pacienţii cu tulburări de stomac să ia Paduden împreună cu alimente.
Consumul de alcool etilic creşte riscul de reacţii adverse.

Administrarea de Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu luaţi acest medicament în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altfel.
Doar cantităţi mici de ibuprofen şi produşi de descompunere ai acestuia trec în laptele uman. Acest medicament poate fi administrat în timpul alăptării în doza recomandată şi pentru timpul minim posibil.
Paduden aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil după oprirea administrării medicamentului. Este puţin probabil ca Paduden, atunci când este utilizat ocazional, să afecteze posibilităţile dumneavoastră de a rămâne gravidă, totuşi spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament dacă aveţi probleme să rămâneţi gravidă.

Prezentare ambalaj:

Paduden este o suspensie omogenă de culoare alb până la maroniu, cu aromă de caise.

Suspensia orală de 100 ml este inclusă într-un ambalaj primar constituit dintr-un flacon din sticlă neutră de culoare brună, de 125 ml, prevăzut cu un capac din polipropilenă filetat cu sigiliu din polietilenă sau cu sistem alternativ de închidere securizată pentru copii prevăzut cu un capac cu filet din polipropilenă si un inel vizibil gravat şi cu garnitură.
Cutia din carton conţine un (1) flacon, o seringă de dozare orală gradată din plastic de 5 ml şi un prospect. Seringa orală de dozare din plastic, de 5 ml, este gradată la limitele de 2,5 ml şi 5 ml în vederea măsurării dozelor.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
După prima deschidere suspensia poate fi păstrată timp de 3 luni.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după {EXP}. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Paduden cu aromă de caise 20 mg/ml suspensie orală vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.