Prospect PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate

Substanța activă: ibuprofenum
Producator: Alkaloid - INT d.o.o., Slovenia
Clasa ATC: [M01AE]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene >> derivati de acid propionic
Acest medicament conţine ibuprofen lizinat, care este sarea de lizină a ibuprofenului. Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite antiinflamatore nesteroidiene (AINS), care ameliorează durerea şi scad temperatura atunci când aveţi febră.

Indicații PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate:

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate este folosit pentru tratamentul simptomatic al:
- durerilor de intensitate uşoară până la moderată, de exemplu dureri de cap, dureri menstruale şi dureri dentare
- febră şi durere asociate cu răceala comună

Dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile (pentru adolescenţi) trebuie să vă adresaţi unui medic.
Dacă nu vă simţiţi mai bine sau dacă vă simţiţi mai rău după 3 zile în tratamentul pentru febră şi după 4 zile în tratamentul pentru durere (pentru adulţi) trebuie să vă adresaţi unui medic.

Contraindicații:

Nu luaţi PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate:
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- dacă aţi avut în trecut senzația de scurtare a respirației, astm bronșic, scurgeri nazale, umflături sau papule după utilizarea acidului acetilsalicilic sau alte medicamente similare împotriva durerii (AINS);
- dacă aveţi (sau aţi avut două sau mai multe episoade de) ulcer gastric sau duodenal sau hemoragie la stomac;
- dacă aţi avut în trecut sângerare gastrointestinală sau perforare legate de utilizarea anterioară a AINS;
- dacă aveţi insuficienţă severă hepatică, renală sau cardiacă;
- dacă aveţi tulburări de coagulare a sângelui;
- dacă aveţi orice fel de hemoragie activă (inclusiv hemoragie la nivelul creierului);
- dacă vă cunoașteți o problemă încă nediagnosticată privind capacitatea organismului dumneavoastră de formare a sângelui;
- dacă aveţi deshidratare severă (determinată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide);
- dacă sunteţi în ultimele 3 luni de sarcină;
- dacă sunteţi adolescent şi aveţi greutatea corporală sub 40 kg sau vârsta sub 12 ani.

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate conţine lecitină din soia:
Dacă sunteţi alergic la alune sau soia, nu utilizaţi acest medicament.

Dacă nu sunteţi sigur dacă oricare dintre situaţiile descrise mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Administrare PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate:

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Acest medicament este destinat numai utilizării pe termen scurt. Trebuie să luaţi cea mai mică doză pe durata de timp cea mai scurtă necesare pentru ameliorarea simptomelor.

Adulţi şi adolescenţi cu greutatea corporală peste 40 kg (cu vârsta de 12 ani sau peste)
Luaţi 1 sau 2 comprimate (200 mg sau 400 mg de ibuprofen) cu apă, de cel mult trei ori pe zi, după caz. Lăsaţi un interval de cel puţin 6 ore între doze. Nu luaţi mai mult de 6 comprimate pe o perioadă de 24 de ore.

Dacă sunteţi adult şi trebuie să luaţi PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate mai mult de 3 zile pentru tratamentul febrei sau mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii, sau în cazul în care simptomatologia se agravează, adresați-vă unui medic.

Utilizarea la copii şi adolescenţi
Nu administraţi acest medicament la adolescenţi cu greutate corporală sub 40 kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani.
În cazul în care la adolescenţi este necesară utilizarea acestui medicament mai mult de 3 zile sau simptomele se agravează, trebuie cerut sfatul unui medic.

Comprimatele filmate se înghit întregi, cu apă.
Linia de divizare are numai rolul de a vă ajuta să rupeţi comprimatul în cazul în care aveţi dificultăţi în a-l înghiţi întreg.
Se recomandă ca PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate să fie administrat cu alimente la persoanele cu sensibilitate gastrică.

Dacă luaţi mai mult PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate decât trebuie
Este posibil să aveţi greaţă, dureri de stomac sau de cap, vărsături, diaree, sunete în urechi, ameţeală, vărsături cu sânge şi scaune cu sânge. Situaţiile de otrăvire mai severă pot conduce la somnolenţă, excitaţie, dezorientare, tensiune arterială mică, insuficienţă renală, leziuni hepatice, scurtare a respirației (depresie respiratorie), modificarea în albastru a culorii pielii şi mucoaselor (cianoză), pierderea cunoştinţei, comă, convulsii, crampe mioclonice la copii, acidoză metabolică şi tendinţă crescută la sângerare.
La cei cunoscuți cu astm bronșic poate avea loc agravarea astmului.
În caz de supradozaj trebuie să solicitaţi imediat asistenţă medicală, chiar dacă vă simţiţi bine.

Dacă uitaţi să luaţi PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate:

Substanţa activă este ibuprofen lizinat. Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen lizinat 342 mg, echivalent la ibuprofen 200 mg.

Celelalte componente sunt:
Nucleul comprimatului: celuloză microcristalină silicifiată, copovidonă; croscarmeloză sodică; dioxid de siliciu coloidal anhidru; stearat de magneziu; talc.
Filmul comprimatului: hipromeloză, dioxid de titan (E 171), polidextroză, talc, maltodextrină, trigliceride cu lanţ mediu, roșu coșenilă (E 124), galben amurg (E 110), indigotină (E 132), carmeloză sodică, glucoză monohidrat, pigment perlat pe bază de mică (mică/dioxid de titan (E 171)), lecitină din soia.

Precauții:

Ȋnainte să luaţi PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul:
- dacă aveţi sau aţi avut astm bronșic sau boală alergică, deoarece pot apărea dificultăţi de respiraţie;
- dacă vă cunoașteți cu febra fânului, polipi nazali sau boli respiratorii obstructive cronice, deoarece există un risc mai mare de apariţie a reacţiilor alergice. Reacţiile alergice se pot manifesta sub forma crizelor de astm bronșic (aşa-numitul astm indus de analgezice), edemului Quincke sau urticariei;
- dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul;
- dacă aveţi sau aţi avut vreodată tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă;
- dacă aveţi sau aţi avut vreodată tulburări de stomac sau intestin (incluzând colită ulcerativă sau boala Crohn);
- dacă aveţi anumite tulburări ereditare de formare a sângelui (de exemplu porfirie acută intermitentă);
- dacă aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau o boală mixtă de ţesut conjunctiv – boli care afectează sistemul imunitar, cauzând dureri în articulaţii, modificări la nivelul pielii şi tulburări ale altor organe;
- dacă aveţi vărsat de vânt (varicelă) – se recomandă să evitaţi utilizarea PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate;
- dacă aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală majoră;
- dacă luaţi alte AINS. Utilizarea concomitent cu AINS, inclusiv inhibitori selectivi de ciclooxigenază-2, creşte riscul de reacţii adverse şi trebuie evitată (vezi punctul „PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate împreună cu alte medicamente”).

Medicamentele precum ibuprofenul comprimate se pot asocia cu o mică creştere a riscului de atac de cord („infarct miocardic”) sau de accident vascular cerebral. Orice risc se măreşte ca urmare a dozelor mari sau a tratamentului prelungit. Nu depăşiţi doza şi durata de tratament recomandate (3 zile la adolescenţi sau, la adulţi, 3 zile în tratamentul febrei şi 4 zile în tratamentul durerii).

Dacă aveţi probleme cu inima, un accident vascular cerebral în antecedente sau credeţi că aţi putea avea riscuri în acest sens (de exemplu, dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat sau colesterol crescut, sau dacă sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratamentul dumneavoastră cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Foarte rar, au fost raportate erupţii trecătoare pe piele cu potenţial risc vital (dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică) asociate cu utilizarea AINS. Pacienţii prezintă un risc crescut de a dezvolta astfel de reacţii în prima lună de tratament. Încetaţi utilizarea PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate şi luaţi imediat legătura cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă observaţi erupţii pe piele, leziuni ale mucoaselor sau orice alte semne de reacţie alergică.

Reacţiile adverse pot fi minimizate utilizând doza minimă eficace, pe cea mai scurtă durată de timp. Vârstnicii prezintă risc crescut de reacţii adverse.

Utilizarea de rutină a mai multor tipuri de medicamente pentru durere poate cauza deteriorarea permanentă a rinichilor şi risc de insuficienţă renală. Acest risc poate creşte în condiţii de efort fizic asociat cu pierdere de săruri şi deshidratare. Prin urmare, trebuie evitată utilizarea de rutină a medicamentelor pentru durere.

Administrarea prelungită a oricărui tip de analgezice pentru durerile de cap poate provoca agravarea acestora. În cazul în care se observă sau se suspectează o asemenea situaţie, se recomandă un consult medical şi tratamentul trebuie întrerupt. Diagnosticul de durere de cap indusă de abuzul de medicamente (medication overuse headache, MOH) trebuie suspectat la pacienţii care prezintă episoade frecvente sau zilnice de durere de cap, chiar dacă (sau din cauză că) sunt utilizate regulat medicamente împotriva durerii de cap.

În timpul administrării prelungite a PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate este necesară verificarea regulată a parametrilor hepatici, a funcţiei renale şi a numărului de celule sanguine.

AINS pot masca simptomele de infecţie şi febră.

Copii şi adolescenţi
Există un risc de insuficienţă renală la adolescenţii deshidrataţi.
Nu administraţi acest medicament la adolescenţi cu greutate corporală sub 40 kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
În cazul utilizării pe perioade scurte şi la doza recomandată, acest medicament are influenţă mică sau nulă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă apar reacţii adverse cum sunt oboseala, ameţeala, somnolenţa şi tulburările de vedere, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. Consumul de alcool creşte riscul de apariţie a acestor reacţii adverse.

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate conţine excipienți galben amurg (E110) şi roșu coșenilă (E124)
Acest medicament conţine pigmenţi (E110 şi E124), care pot cauza reacţii alergice.

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate conţine glucoză
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse ale PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse pot fi minimizate utilizând doza cea mai mică, pe cea mai scurtă durată de timp, necesare pentru ameliorarea simptomelor. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de apariţie a problemelor asociate cu reacţiile adverse.

Medicamentele precum PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate se pot asocia cu o mică creştere a riscului de atac de cord („infarct miocardic”) sau de accident vascular cerebral.

Dacă prezentați oricare din simptomele de mai jos, în orice moment pe durata tratamentului, încetaţi administrarea medicamentului şi solicitaţi imediat asistenţă medicală:
- Apariţia de sânge în fecale (scaun)
- Scaune negre, cu aspect de smoală
- Vărsături cu sânge sau cu particule de culoare închisă, care arată precum cafeaua măcinată.

Încetaţi administrarea medicamentului şi spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi:
- Indigestie sau arsuri la stomac
- Durere abdominală (dureri la stomac) sau alte simptome neobișnuite la nivelul stomacului.

Dacă prezentaţi oricare din următoarele simptome, încetaţi să luaţi acest medicament şi spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la secţia de urgenţe a celui mai apropiat spital:
- semne de reacţie alergică foarte rară (poate afecta până la 1 din 10000 de persoane) dar severă, cum sunt umflarea feţei, limbii sau gâtului, respiraţie dificilă, bătăi rapide ale inimii, cădere a tensiunii arteriale până la instalarea şocului. Acestea pot să apară chiar de la prima utilizare a medicamentului.
- semne de reacţie alergică mai puţin frecventă (poate afecta până la 1 din 100 de persoane) dar severă, cum sunt crize de astm bronșic (posibil însoţite de căderea tensiunii arteriale), agravarea astmului, respiraţie şuierătoare sau respiraţie dificilă apărute în mod inexplicabil.
- reacţii pe piele foarte rare dar severe (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane), de exemplu erupţii care acoperă întregul corp, descuamare, apariţia de băşici sau coji pe piele (de exemplu sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică).
- inflamaţia pancreasului, cu dureri severe în partea superioară a stomacului, adeseori cu greţuri şi vărsături, care apar foarte rar (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane).
- probleme cu producţia de celule sanguine (primele semne pot fi reprezentate de febră, dureri în gât, ulceraţii superficiale la nivelul cavităţii bucale, simptome asemănătoare gripei, oboseală severă, sângerare la nivelul nasului şi pielii) care apar foarte rar (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi vreuna din reacţiile adverse enumerate mai jos:

Frecvente (pot afecta cel mult 1 din 10 persoane)
- probleme gastrointestinale cum sunt arsuri la stomac, durere abdominală, grețuri, vărsături, vânturi (flatulenţă), diaree, constipaţie şi pierderi de sânge minore prin stomac şi/sau intestin, care, în cazuri excepţionale, pot provoca anemie.

Mai puţin frecvente (pot afecta cel mult 1 din 100 persoane):
- ulcere ale stomacului sau intestinului, uneori însoţite de sângerare şi perforaţie;
- inflamarea mucoasei din interiorul gurii cu formarea de ulceraţii (stomatită ulcerativă), inflamarea stomacului (gastrită), agravarea colitei sau a bolii Crohn;
- tulburări ale sistemului nervos central cum sunt dureri de cap, ameţeli, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală;
- tulburări de vedere;
- reacţii alergice, de exemplu erupţii şi mâncărimi pe piele;
- diferite erupţii pe piele.

Rare (pot afecta cel mult 1 din 1000 persoane):
- sunete în urechi - leziuni renale (necroză papilară) şi creşterea concentraţiilor acidului uric în sânge.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
- inflamarea esofagului, îngustarea intestinelor;
- dacă aveţi varicelă pot apărea infecţii severe ale pielii şi complicaţii ale ţesuturilor moi;
- retenţie crescută de apă în ţesuturile corpului, în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau cu probleme renale, umflare şi urină spumoasă (sindrom nefrotic), boală renală inflamatorie (nefrită interstiţială), care poate conduce la insuficienţă renală acută;
- reacţii psihotice, depresie;
- a fost descrisă agravarea inflamaţiei legată de infecţie (de exemplu, apariţia sindromului dat de bacteriile care consumă carnea – fasciita necrozantă), asociată cu utilizarea anumitor medicamente împotriva durerii (AINS). În cazul în care în timpul tratamentului cu ibuprofen apar sau se agravează semnele unei infecţii, trebuie să vă prezentaţi imediat la medic. Trebuie evaluat dacă se impune instituirea unui tratament antiinfecţios/antibiotic.
- tensiune arterială mare, inflamaţia vaselor de sânge, palpitaţii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic;
- disfuncţie hepatică, afectare hepatică (în special în cazul tratamentului prelungit), insuficienţă hepatică, inflamaţie acută a ficatului (hepatită);
- meningită aseptică (inflamaţia membranelor care învelesc creierul, cu simptome care includ rigiditatea gâtului, dureri de cap, greață, vărsături, febră şi tulburări ale stării de conştienţă). Pacienţii cu boli autoimune (LES, boală mixtă a ţesutului conjunctiv) par a avea o probabilitate mai mare de a fi afectaţi.
- căderea părului.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare la
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
Bucureşti 011478 – RO
Tel:+4 0757 117 259
Fax:+4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Ce trebuie să evitaţi atunci când luaţi acest medicament?
Unele medicamente care sunt anticoagulante (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilic, warfarină, ticlopidină), unele medicamente care acţionează împotriva tensiunii arteriale mari (inhibitori de ECA de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagoniştii de angiotensină II) şi chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereţi întotdeauna sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

În mod special, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi:

- acid acetilsalicilic sau alte AINS – deoarece pot creşte riscul de ulcere sau sângerări gastrointestinale
- digoxină (pentru insuficienţă cardiacă) – deoarece efectul digoxinei poate fi amplificat;
- glucocorticoizi (medicamente care conţin cortizon sau substanţe de tip cortizonic) – deoarece acestea pot creşte riscul de ulcere sau sângerări gastrointestinale;
- agenţi antiplachetari - deoarece aceştia pot creşte riscul de sângerări gastrointestinale;
- acid acetilsalicilic (doză mică) – întrucât efectul de subţiere a sângelui ar putea fi diminuat;
- medicamente pentru subţierea sângelui (anticoagulante, de exemplu warfarină) – deoarece ibuprofenul poate amplifica efectele acestor medicamente;
- fenitoină (pentru epilepsie) – deoarece efectul fenitoinei poate fi amplificat;
- inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei (medicamente utilizate în depresie) - deoarece aceştia pot creşte riscul de sângerări gastrointestinale;
- litiu (un medicament utilizat în boala maniaco-depresivă şi în depresie) – deoarece efectul litiului poate fi amplificat;
- probenecid şi sulfinpirazone (medicamente pentru gută) – deoarece eliminarea ibuprofenului poate fi întârziată;
- medicamente pentru tensiune arterială mare şi pastile pentru eliminarea apei (diuretice) – deoarece ibuprofenul poate diminua efectele acestor medicamente şi poate apărea un risc crescut pentru rinichi;
- diuretice economisitoare de potasiu – deoarece pot conduce la acumularea unor concentrații mari ale potasiului în sânge;
- metotrexat (un medicament utilizat în cancer sau reumatism) – deoarece efectul metotrexatului poate fi amplificat:
- tacrolimus şi ciclosporină (medicamente imunosupresive) – deoarece pot apărea leziuni renale;
- mifepristonă (pentru oprirea sarcinii) – deoarece efectul mifepristonei poate fi redus;
- zidovudină (un medicament pentru tratarea HIV/SIDA) – deoarece utilizarea ibuprofenului poate conduce la un risc crescut de sângerare în articulaţii sau sângerare care conduce la apariţia de tumefieri la pacienţii HIV-pozitivi care au hemofilie;
- sulfoniluree (medicamente antidiabetice) – sunt posibile interacţiuni;
- antibiotice chinolonice – deoarece riscul de convulsii poate fi amplificat;
- medicamente care inhibă enzima CYP2C9, cum sunt antifungicele voriconazol şi fluconazol – deoarece expunerea la ibuprofen poate creşte;
- un remediu naturist numit ginkgo biloba – există posibilitatea să sângeraţi mai uşor dacă luaţi ibuprofen şi ginkgo biloba în acelaşi timp.

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Se recomandă ca pacienţii cu stomac sensibil să ia PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate cu alimente.
Unele efecte adverse, cum sunt cele care afectează sistemul gastrointestinal, au o probabilitate mai mare de apariţie atunci când se consumă alcool etilic în acelaşi timp cu PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate.

Administrarea de PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate în sarcină / alaptare:

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altceva. Ibuprofenul şi produşii de descompunere ai acestuia trec în laptele matern numai în cantităţi mici. Acest medicament poate fi luat în timpul alăptării, cu condiţia să fie utilizat la doza recomandată şi pe cea mai scurtă perioadă de timp posibilă.
PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului. Este puţin probabil ca PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate, utilizat ocazional, să vă afecteze şansele de a rămâne gravidă; cu toate acestea, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Prezentare ambalaj:

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate sunt comprimate filmate alungite, biconvexe, de culoare roz pastel, cu efect strălucitor şi linie mediană de rupere pe o parte. Dimensiunile fiecărui comprimat filmat sunt de aproximativ 20,0 mm x 8,0 mm.

Comprimatele filmate sunt ambalate în blister, în folie dură transparentă din PVC/Al sau în folie albă opacă, din PVC/Al, cu sistem de închidere securizat pentru copii, întărită cu strat de poliester. Fiecare blister conţine 10 comprimate filmate.
Cutie conţinând 1 blister (10 comprimate filmate) sau 2 blistere (20 comprimate filmate) şi un prospect.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiții de păstrare:

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după {EXP}. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă ibuprofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.